En Sıcak Konular

MAYIN İHALESİ ŞARTNAMESİNİ KİM HAZIRLADI?

23 Mayıs 2009 14:41 tsi
MAYIN İHALESİ ŞARTNAMESİNİ KİM HAZIRLADI? Suriye sınırındaki mayınların temizlemek için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeterli teçhizatı ve uzman personeli gerçekten yok mu?Yoksa bu işin içinde başka planlar mı var?

Suriye sınırındaki mayınların temizlemek için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeterli teçhizatı ve uzman personeli gerçekten yok mu? Yoksa bu işin içinde başka planlar mı var?

Bir çok kişinin aklından geçeni Yeniçağ yazarı Arslan Bulut sordu:

Mayın ihalesi şartnamesini İsrail mi hazırladı?

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda soruyu cevaplarken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu iş için yeterli teçhizatı ve uzman personeli olmadığını söyledi!
Mayınlı alanın 350 metre eninde, 510 kilometre uzunluğunda olduğuna dikkat çeken Tuğgeneral Gürak, şunları söyledi: “TSK tarafından modern mekanik mayın temizleme teçhizatı temini ile mayın temizleme çalışmaları kapsamında tedarik edilmesi planlanan teçhizatla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan çalışma neticesinde, söz konusu teçhizatın tedarik sürecinin uzun zaman alacağı ve maliyetlerdeki olası artışlar nedeniyle ekonomik kayıpların olabileceği değerlendirilmiştir. Mayın temizliğinin bedeli ödenmek kaydıyla hizmet alımı yöntemiyle yapılması ve bu kapsamda uluslararası deneyime sahip NATO NAMSA’nın öncelikli olarak dikkate alınması uygun bir hareket tarzı olarak düşünülmüş ve bu görüşler zamanında ilgili mercilere gönderilmiştir.” 

* * *

Demek ki, 510 kilometre uzunluğundaki Türkiye-Suriye sınır şeridinin NATO’ya emanet edilmesi tavsiye edilmiş! Oysa Türkiye, mayın temizliği yapmaktan aciz bir ülke değil. Burada mesele maliyet değildir; sınırınıza bir yabancı güç yerleştiriyorsunuz! Bu işin maliyeti ne olursa olsun kendiniz yapmak mecburiyetindesiniz! Nasıl ki Türk Silahlı Kuvvetleri “Milli Savunma”yı “hizmet alımı” suretiyle yapmıyor, o kuvvet adına kimsenin Türkiye sınırlarını yabancıların inisiyatifine bırakma yetkisi yoktur. Kanun da çıksa yoktur!
 Nitekim MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, “Türkiye Cumhuriyeti bütçesi, bu işi yapmaya yeterlidir. Önce temizleyin, sonra topraksız köylüye mi dağıtırsınız, orada petrol mü ararsınız, ne yaparsanız yapın. TSK, bu işi niye yapmıyor? Yoksa ihtiyacı olan para, personel ve malzeme kendisine verilmedi mi? TSK, Türk milletine bu işi niye yapmadığını açıklamalıdır” dedi.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise MHP’li milletvekillerinin sorusu üzerine, yaklaşık maliyetin, Maliye Bakanlığı metotlarıyla tespit edildiğini ifade ederek, “Ancak bu açıklanamaz” dedi.

* * *

Meselenin asıl boyutunu ise CHP Mersin Milletvekili İsa Gök açıkladı:
“Yasa tasarısı iyice okunduğunda amacın toprak satmak olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Mayın temizleme işi, toprak satmak için sadece bir amaç. Eğer bu tasarıyı TBMM’den geçirirlerse o zaman bu emsal teşkil edecek.
Anayasa Mahkemesi’nden dönen bütün toprak satışları ile ilgili düzenlemeler ve yasa hükümleri bir şekilde by-pass edilmek isteniyor. Satamadıkları toprakları yabancı şirketlere hazine arazisinde olduğu gibi 49 yıllığına kiralayabilecekler. Amaç bunun alt yapısını oluşturabilmek.
TSK mayın temizliğini çok rahat yapabilir. Sadece 35 milyon dolarlık ekipman desteği gerekiyor. TSK bu arazinin her şeyini biliyor. Elinde mayınların haritası var, istediği gibi rahatlıkla temizleyebilir. İstedikleri sadece ekipman desteği.
AKP iktidarının amacı ise Kıbrıs Adası büyüklüğünde bir toprağı satmak. Zaten ihalenin şartnamesi, Vakıflar Yasa Tasarısı’nda olduğu gibi yurt dışından gelecek.
Nasıl ki Vakıflar Yasa Tasarısı’nı sadece Türkçe’ye çevirdiler, bu ihalenin şartnamesini de sadece Türkçe’ye çevirecekler. Bu ihalenin şartnamesi İsrail’den gelirse kimse şaşırmasın.
Zaten Bakanların çocuklarının kurdukları şirketlerin varlığı gibi bir takım iddialar çoktan bu işe gölge düşürdü. Bu tasarı kötü niyet ve ihanet kanunudur.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=8565

 



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,307 µs