En Sıcak Konular

AZİZ YILDIRIM: ''RONALDİNHO İLE HİÇ KONUŞMADIK''

23 Mayıs 2009 15:54 tsi
AZİZ YILDIRIM: ''RONALDİNHO İLE HİÇ KONUŞMADIK'' Flaş değil, faydalı transfer yapacağım. Ronaldinho gündemimde yok. Bilica, Topuz, Sercan, İsmail’in adı geçiyor. Bazı konuşmalar var ama herşey seçime bağlı

"Ronaldinho'yu almak istemem"

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, yarınki seçim öncesi VATAN’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

10 yıllık görev süresiyle ilgili değerlendirmeler yapan Yıldırım, “En kötü günleri Pendik ve şampiyonluğu kaybettiğimiz Denizli maçlarında yaşadım. En büyük mutluluğu ise 2-1 yenilmemize karşın Chelsea maçında.. Çünkü o maçtan sonra bütün taraftarımız ’Bu takım sizin eseriniz’ diye bağırmıştı” dedi. Yıldırım, Saracoğlu Stadı’nda gerçekleşen röportajda, bu sezona da değindi ve merak edilenleri anlattı... İşte ’Değişim ve 3 yıl üst üste şampiyonluk’ parolasıyla delegelerden yeni bir 3 yıl daha isteyen Aziz Yıldırım’ın açıklamaları...

TRANSFERDE ÇIKAN İSİMLER HEP YALAN

Kimleri transfer edeceksiniz? Geçen sezon almadığınız için pişman olduğunuz isim var mı?

“BU sezon pişmanlık duyduğum hiçbir transfer yapmadım. Herkesi ben seçtim. Ben seçtiğim için de ’Pişmanım’ deme şansım yok. Onu yaparsam kendimi inkâr ederim. Uluslararası saygın medya kuruluşlarında, bilgimiz dışında çıkan transfer haberleri bize hiç haz vermiyor. Aksine üzülüyorum. Demek ki o saygın kuruluşlar da yalana başlamış.”

RONALDİNHO İLE HİÇ KONUŞMADIK

Dünya yıldızı alacağınızı söylediniz.. Dış medyada Ronaldinho’nun adı geçiyor.. Doğru mu gerçekten?

“RONALDINHO benim gündemimde yok. Hiçbir konuşmamız olmadı. Seçim sonrası flaş transferden çok, takıma faydalı oyuncu almayı planlıyoruz. Nerelerde eksiğimiz var, biliyoruz. Hem hocadan aldığımız rapora göre biliyoruz, hem de kendimiz de seyrederken az-çok görüyoruz. Oraları takviye edeceğiz.”

Sivas Başkanı Mecnun Otyakmaz, Bilica’yı F.Bahçe’ye vereceğini bize açıkladı.. Siz alıyor musunuz? Aynı şekilde adı geçen diğer isimler de Mehmet Topuz (Kayseri), Sercan (Bursa), İsmail (Antep), Sezer, Yiğit ve Güven (Manisa)..

“BILICA ile ilgili böyle şeyler söyleniyor. Ancak şu anda bir şey açıklamıyorum. Ayın 25’inden sonra önce oturup hocayla konuşacağız, ardından da diğer oyuncu çalışmalarına başlayacağız. Adı geçen birçok isim var. Söyleniyor, konuşuyoruz ama henüz hiçbir şey anlaşma yapmadık.”

LUCE DEĞERLİ BİR TEKNİK ADAM

Hoca adayları arasında Lucescu’nun da adı geçiyor.. Kendisiyle ilgili fikriniz nedir?

“LUCESCU iyi bir teknik direktör.. Bizim stadımızda UEFA Kupası’nı kazandı, kutluyorum. Kupayı kazanması da zaten onun değerini gösteriyor.”

Mustafa Denizli ve Bülent Uygun.. İkisi de F.Bahçe’de görev yaptıktan sonra başarılara koşuyorlar.. Onlar için ne hissediyorsunuz?

“İKİSİNİN de daha çok başarılı olmalarını arzu ederim. Onlar şampiyonluğa oynarken, F.Bahçe başarılı olmadığı için bu durum hoşuma gitmiyor. Benim için önce F.Bahçe’nin başarısı gelir.”

KAVGALAR İŞE YARADI

Son Beşiktaş derbisinde skor 2-0 olunca olay çıkmasın diye Şeref Tribünü’nü terkettiniz.. 2 yıl önce ise bunun tam tersi görüntüler vardı.. Ne değişti?

“MEDYAYLA anlaşamadığımız bir nokta var. Eskisi gibi, küçücük yerden yönetilen bir kulüp değiliz. Deloitte’nin tesbitine göre ekonomik anlamda Avrupa’nın en büyük 19. kulübüyüz.. Halka arzda en büyük 61. şirket olarak bazı sırlarımızın içerde kalması gerekir. Ama 11 yıllık süreci iyi tahlil etmek lazım. ‘Aziz Yıldırım kavgacı, şu-bu’ diyorlar.. Oysa aslında çok insancılım. Ama insancıl davransaydım F.Bahçe’yi bu noktaya taşıyamazdım. Ben de yok olur, giderdim. Biraz agresif olmak gerekiyordu. Niye? Geldiğim zamanı düşünün. Dereağzı’nın her tarafı açık, her önüne gelen girebilirdi. Kongre üyesi ’Ben kongre üyesiyim, beni nasıl içeri almazsınız?’ diye kavga çıkarırdı. Tesisin etrafına tel çektim, kürekçiler içeri giremediler diye kapıdaki bekçileri dövdüler.. O gün ’İyi yaptınız kürekçiler’ deseydim, değişimi gerçekleştiremezdim.. Tam tersi onlara tavır koydum.. Kongre üyelerimiz de bu değişimi anladılar. Ne zaman anladılar? Yeni yeni. İnsanlar üzülmesin diye söylemiyorduk.. Hiçbir şeyi olmayan kulüptü F.Bahçe.. F.Bahçe belli bir noktaya geldi.. Ben getirdim.. Kurumsal açıdan herşey tamamlandı.. Eksikler de var, normal..”

ARTIK KAVGA ETMEM

Kavgaların nedeni bu yani..

“TABİİ, en yakınımdaki insanları bile kırdım, hadise çıkardım. Kardeşimle bile kavga ettim. Hepsi F.Bahçe içindi. Yoksa kavgacı değilim. Dedim ya, mecburdum. Şimdi bu mecburiyet bitti. Çünkü neyin nasıl olması gerektiğini herkese gösterdiğime inanıyorum. Artık herkes ’F.Bahçe budur’ diyor. 11 yıl içinde saygınlığımızı kazandık, özel olarak kavga etmeme gerek kalmadı..”

Polat’ın davetini kabul etmediniz ama Demirören’le derbi öncesi yemek yediniz.. Aradaki fark neydi?

“POLAT’IN yemeği maçtan hemen önce olduğu için gitmedim, ’Bu çağrıyı daha önce yapmış olsaydın gelirdim.. Sonra konuşuruz’ dedim kendisine. Ayrıca göstermelik olmasın diye de gitmedim..”

Tüm takımla tek tek görüşeceğim

Son 6 haftada içinde futbolcuların hem kendi aralarında hem de Aragones’le sık sık tartıştığı gözleniyor.. Bu gerilimin önüne nasıl geçeceksiniz?

“BÜTÜN gerilimi direkt Aragones’e bağlamak istemiyorum. Bunlar her futbol takımında yaşanabilir. Yönetim olarak futbol takımından uzak durduk bu sene. Sırf bu işler hoca ve etrafında dönsün diye. Bundan dolayı gerilim çıkmış olabilir. Takımın ekseriyetini oluşturan yerliler olunca, hepsi kendileriyle ilgilenilmesini, başlarının okşanmasını istiyor.. Yerliler öyle motive oluyor.. Bizimkiler daha fazla ilgi bekliyor, yabancılar ise bu konuda çok profesyonel.. Yeni sezon hepsiyle daha çok ilgileniriz, düzelirler..

KONGRE bitsin, mevcut kadroyla teker teker konuşacağım. Özeleştiri yapacağım, onları eleştireceğim. Bir ortak noktaya geleceğiz hepsiyle. Ama bu görüşmeler öyle 1-2 ay sürmeyecek. Hemen yapacağız. Oradan çıkacak sonuca göre oturup yeni teknik direktör arayacağız, eğer gerekiyorsa. Oyuncuları beraber seçeceğiz ya da bizim önerdiğimiz futbolcuları masaya koyacağız”

BU KANUN, KULÜPLERE ‘VERGİ KAÇIR’ DİYOR

Son basın toplantınızda ’G.Saray elden gidiyor’ diye espri yapmıştınız.. Sahiden orada ne oluyor?

“G.SARAY gibi rakiplerimizin ekonomisini yakından takip ediyoruz. Bütün kulüplerde büyük sıkıntılar var. Çünkü hepsinin geliri az, gideri fazla. Her gelen başkan istediği gibi para harcayıp gidememeli. Her başkan ve yönetici kendi dönemindeki harcamalardan sorumlu tutulmalı.. Çekleri yazıyor, oyuncuları alıyor sonra da bırakıp gidiyorlar. Yeniler öncekinin bıraktığı borçlarını kapatamıyor, hepsi katlanarak büyüyor.

EĞLENCE için sinemaya gidiyorsun, KDV’si % 8.. Başka bir eğlence olan maça geliyorsun, KDV’si % 18.. Vergi alınsın mutlaka. Ama bunları da ödenebilecek seviyeye çekmek lazım. Oyuncu vergilerini de kulüp ödüyor. Milletvekilleri bir antrenöre (VATAN’ın notu: Fatih Terim) kızdıkları için vergiyi % 40’a çıkardı. Bunlar yanlış işler. Kulüpler antrenörü için % 40 vergi ödeyemez. Bu, ’Vergiyi ödeme, kaçır’demektir. Bütün bunları dilim döndüğünce sayın Başbakan’a da anlattım. Sıcak baktılar. İş federasyona düşüyor.”

Türk hakemlerden memnun musunuz?

“YABANCI oyuncu getiriyoruz, antrenör getiriyoruz.. Bunu yaptıktan sonra da diyorlar ki: ’Yabancı hakem getirilmez.’ Bal gibi getiririz. Gerekiyorsa da getireceğiz. ’Bu lig bu hakemlerle bitecek’ lafı çok yanlış. Bu laf Süper Lig’e zarar veriyor. Gerekiyorsa bu hakemlerle lig bitmeyecek kardeşim, yeni hakemleri biz getireceğiz. Yeni kaynaklar bulacağız. Onlarla oynatacağız. Buradaki genç hakemleri eğitip, geleceğe hazırlayacağız. Onlardan sonra faydalanacağız. Hakemlik şu an çıkmazda.”

Appiah-Tuncay-Marco ile ilgili gelişme yok

Appiah dönmek istediğini açıkladı.. Peki siz son kararınızı verdiniz mi?

“APPIAH, Marco, Tuncay’a kapımız açık ama hiçbirinde henüz bir gelişme yok. Benim kimseyle şahsi kavgam ya da kinim yok. Hatta hoca-futbolcu ilişkilerinde kamuoyuna hiç aksetmeyen çok önemli katkılarım oldu.. F.Bahçe’ye zarar vermeden krizleri çözdük.. Herşey şeffaf olmaz, bazı olaylar gizli kalır.. F.Bahçe’ye zarar verebilecek pozisyondaki bazı futbolcularla (ki bazıları çok önemli isimler) ilgili kararlar alıp uyguladık.. Ama hepsi içerde kaldı..”

Yeniden bakacağız

Sözleşme yenilediğiniz Alex, Carlos ve Deivid’in de gitme ihtimali var mı?

“BU oyuncuları Aragones oynattığına göre sözleşme yenilenmesinden memnuniyeti vardır. Pazartesiden sonra başkanlığım devam ederse oturup onların durumunu da değerlendireceğiz.. Kadrodaki 30 futbolcuya da yeni dönemde neler beklediğimizi anlatacağız.. Bu arada ayrılmak isteyen ya da bizim yolları ayıracağımız oyuncular tabii ki olacaktır. Alex, Roberto Carlos ve Deivid gibi sözleşme uzattıklarımız onların içinde olabilir. Olmayabilir de!”

Güiza, Gökhan farketmez. İyi teklif gelirse herkesi satarım

“Benim rakamlarım yüksektir. Veren olursa sorun değil, her oyuncu satılabilir. Emre Belözoğlu gelecekte bu takımın kaptanı olacak.”

Güiza’ya iyi teklif gelirse satar mısınız? Gökhan Gönül ve Volkan’ın da dışardan talipleri olduğunu duyuyoruz.. Onları bırakmayı düşünür müsünüz?
GÜİZA son haftalarda kendini gösterdi. İyi oyuncu olduğunu artık herkes kabul ediyor. Daha iyi olabilirdi ama bende hayâl kırıklığı yaratmadı. Volkan’ın mukavelesi bitti, henüz yenilemedik. Konuşacağız, kararını kendisi verecek. Ama Gökhan ve Güiza ile ilgili, bizim istediğimiz rakamları veren olursa her zaman her oyuncuyu satarız. Ama bizim rakamlarımızla! Benim rakamlarım da öyle düşük olmaz. Okocha’yı 17, Baliç’i 19 milyon dolara sattığımda Türkiye’deki piyasa bunun 8’de 1’iydi.

F.Bahçe kadrosunu Emre’nin üstüne kuracağınız söyleniyor.. Böyle bir planınız var mı?

EMRE bu takımda kaptan olacak. Karakter ve kariyeri açısından bunu hakediyor. Maalesef tıpkı benim gibi medyayla arası iyi değil.. Munis ve sevecen olmasına karşın, sizlerle arası olmadığı için iyi performans gösterse bile kötü gösteriyorlar..

Röportaj: TAYFUN BAYINDIR

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/Ronaldinhoyu_almak_istemem/239765/5/Spor



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,770 µs