En Sıcak Konular

AKP MUHAFAZAKAR BİR PARTİ MİDİR?

23 Mayıs 2009 13:40 tsi
AKP MUHAFAZAKAR BİR PARTİ MİDİR? AKP'nin milliyetçi olmadığı kesin,peki muhafazakar bir parti midir? Milli Görüşçü yazarlar bu soruya ne cevap veriyor?...

AKP Muhafazakar bir parti midir?

Milli Görüşçü yazarlara göre kesinlikle değil.

İşte o isimlerden biri,Milli Gazete yazarı İsmail Müftüoğlu'nun yazısı:  

“Abdest bozan hadise, muhafazakarmış AKP!” Öyle mi ?

 

AKP, kurulduğu günden beri, Milli Görüşün tabanına oynamaktadır. Kendileri net bir şekilde "Milli Görüş gömleğini çıkardık" dedikleri, icraatları ile de bunu teyit ettikleri halde, hâlâ tabanda AKP'nin Saadet Partisi'nden farklı olmadığını söyleyen şom ağızlılar bulunmaktadır.

Oysa, AKP'nin manevi sahadaki tahribatları cümlenin malumudur. Manevi sahada, CHP'nin eski dönemine bile rahmet okutabilecek, yeni kanuni düzenlemeler yapmışlardır. Mesela, Türk Ceza Kanunu'nda zinayı suç olmaktan çıkarmışlardır. Haram olan domuz etinin serbestçe satışına imkan sağlamışlardır. Domuz çiftliklerine kredi veren düzenlemeler yapmışlardır. İzinsiz Kur'an Kursu açanları ve çocuklarını bu neviden kurslara gönderenleri cezalandıran maddeleri yeni Ceza Kanununa koymuşlardır.

Aslında bu eylemleri ile, AKP'liler, kendilerinin Milli Görüşle alakaları olmadığını, tam anlamıyla ifade etmektedirler. Muhafazakar demokrat! Acayip ve onların aldığı siyasi eğitimle hiç alakası olmayan bir tarif yapıyorlar. Mefhumu muhalifinden anlaşılan, AKP'nin dinci bir parti olmadığı veya dini referanslara dayalı siyasetlerinin bulunmadığıdır.

Her ne kadar bazı çevreler hâlâ AKP'yi dinci parti diye tarif ediyorsa da, yanılıyorlar. Bu hususta en güzel değerlendirmeyi Vakit Gazetesi yazarlarından sayın Lütfü Oflaz 17 Mayıs 2009 tarihli köşe yazısında izah ediyor.

Şöyle ki; "Ak Parti ne marjinal, ne muhafazakar, ne de dinci parti. Ak Parti açıldıkça açılan, açılımcı parti! Hadi Ak Parti'nin siyasi, sosyal alandaki birçok açılımını bir kenara bırakalım. Vücudunu en mahrem yerine kadar açıp gösteren Hadise adlı şarkıcının Ak Parti hükümeti döneminde Türkiye'yi temsil etmekle görevlendirilmesi bile Ak Parti'nin açılımcı bir parti olduğunun en açık en güzel göstergesi !

Düşünün ki dansözler bile Hadise'nin yanında neredeyse tesettürlü gibi kalıyor! Hadise açılıp saçılmakta sınır tanımıyor. Abdest bozan Hadise(!) olayı ortadayken Ak Parti nasıl oluyor da kimilerine göre dinci, kimilerine göre de muhafazakar bir parti oluyor?

O Ak Parti ki, porno görüntüleri ile de gündeme gelen Gülben Ergen adlı şarkıcıyı kadınlara model olarak takdim etmiştir. Ak Parti Kadın Kolları'nın düzenlediği toplantıda Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da bu şarkıcıyı ödüllendirmiştir.

Bir de Kemalist çevreler Ak Parti yöneticileri için "bunlar kadın eli sıkmazlar, karılarının elini de başkalarına sıktırmazlar" diyorlardı ya. Peki bu çevreler, Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün elini yabancı bir kişiye batı usulü öptürürken, yani bu kişi Hayrünnisa Gül'ün eline dudaklarını dokundururken çekilmiş fotoğraflarına ne diyecekler acaba?

Ak Parti bırakın dinci olmayı, muhafazakar bir parti olsa tüm bunları hoş görebilir mi? Ak Partinin dinci de, muhafazakar da olmadığını, Ak Parti'nin açıldıkça açılan açılımcı bir parti olduğunu Kemalist çevrelere anlatamadık gitti. Kaldı ki, Ak Parti her türlü açılımı gerçekleştirdi ama başörtülü kızlara üniversitelerin kapılarını açmak gibi bir açılımı gerçekleştiremedi! Sırf bu örnek bile Ak Parti'nin dinci de, muhafazakar da olmadığının kanıtı değil mi?"

Bu açıklamalardan sonra, AKP için daha ne denebilir? Söylenecek söz, Saadet Partisi'nin kadim siyasetinden beri, siyasetini önce ahlak ve maneviyat esasına dayandırması ve elan da devam etmesidir. Saadet Partisi'nin AKP'den farkı, milletin milli ve manevi değerlerini yozlaştıran her harekete karşı çıkması, çıkmaya da devam etmesidir.

Burada calibi dikkat bir başka husus da şudur; AKP hükümetinin emrinde bulunan TRT'nin, Eurovizyon Yarışması için Hadise adlı şarkıcıya yaptığı trilyonlara varan masraflar, Milli Görüş Partilerinden herhangi birisinin hükümet ortağı olduğu dönemlerde olsaydı, sağ diye geçinen basın yeri göğü inletir, sert mesajlarını vermekten çekinmezdi. Ama ne hazindir ki, mevcut iktidarın dönemine ait bu nevi rezilliklere karşı ise seslerini çıkarmamaktadırlar. Bu tavır, bir iman eksikliği değil midir?

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/abdest-bozan-hadise-muhafazakarmis-akp-oyle-mi--127007.htm



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,601 µs