En Sıcak Konular

AZERBAYCAN'DA YANLIŞ İŞLER: ALİYEV'İN ZORU NE?

22 Mayıs 2009 16:30 tsi
AZERBAYCAN'DA YANLIŞ İŞLER: ALİYEV'İN ZORU NE? Azerbaycan'da daha önce ezanın hoparlörlerle okunmasının durdurulmasından sonra şimdi de bazı camilerin kapatılması, bazılarının da yıkılması konusu gündeme geldi.

Aliyev ne yapmak istiyor?

Azerbaycan'da daha önce ezanın hoparlörlerle okunmasının durdurulmasından sonra şimdi de bazı camilerin kapatılması, bazılarının da yıkılması konusu gündeme geldi. Diyanet Vakfının sorumluluğundaki Şehitlik Camii onarım gerekçesiyle haftalardır kapalı tutulurken, yine Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve 1996 yılından bu yana hizmet veren İlahiyat Camii'nin de kapatılmak istendiği bildirildi.

Azerbaycan'da daha önce ezanın hoparlörlerle okunmasının durdurulmasından sonra şimdi de bazı camilerin kapatılması, bazılarının da yıkılması konusu gündeme geldi. Diyanet Vakfının sorumluluğundaki Şehitlik Camii onarım gerekçesiyle haftalardır kapalı tutulurken, yine Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve 1996 yılından bu yana hizmet veren İlahiyat Camii'nin de kapatılmak istendiği bildirildi.

Cami görevlileri, polis yetkililerinin caminin faaliyetinin yasal olmadığını, bu nedenle bugünkü Cuma namazından sonra kapatılacağı yönünde şifahi bildirimde bulunduklarını söyledi. İlahiyat Camii'nin kapatılacağı yönündeki haberler üzerine Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Dini Kurumlardan sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Hidayet Orucov ile görüşerek bilgi aldı.

Orucov görüşmede, "Azerbaycan basınında yer alan bu yöndeki haberlerin doğru olmadığını, bu yönde daha öncede açıklama yaptıklarını" dile getirdi.

Hidayet Orucov, daha önce konuya ilişkin açıklamalarında, Azerbaycan'da cami yıkılması veya kapatılmasının söz konusu olmadığını, ancak yasa dışı olarak inşa edilen ve faaliyet gösteren bazı binaların yıkıldığını söylemişti.

Geçen ay bir akşam üstü yıkılan "Peygamberimiz Muhammed Camii"nin resmi kayıtlarda geçmediğini de söyleyen Orucov, "binanın yapısının Azerbaycan mimarisine uygun olmadığını ve hakiki dini değerlere sahip olmadığını" söylemişti. Devlet Komitesi yetkilileri, daha önce Neft Taşları bölgesinde yıktırılan bir başka cami konusunda da, "Caminin resmi kurumlara kaydının bulunmadığını, ayrıca yıkılma tehlikesi bulunduğunu" belirtmişlerdi. Bakü;de geçen yıl yaz döneminde yapılan ve can kaybıyla sonuçlanan bir bombalı saldırı sonucu Ebu-Bekir Camii kapatılırken, İçeri Şehir bölgesindeki Cuma Mescidi de iki yılı aşkındır kapalı tutuluyor.

Son olarak, Diyanet Vakfı'nın sorumluluğundaki Şehitlik Camii de onarım nedeniyle geçen aydan bu yana kapalı. Bakü'de Ebu-Bekir Camii'ne yapılan saldırıdan sonra cemaatin cami bahçelerinde namaz kılması yasaklanmış, gerekçe olarak benzeri bir saldırı olasılığı gösterilmişti.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/aliyev-ne-yapmak-istiyor-126905.htm



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,165 µs