En Sıcak Konular

FİTNECİ YARGIDA HESAP VERECEK

21 Mayıs 2009 13:41 tsi
FİTNECİ YARGIDA HESAP VERECEK Hollanda’da İslâm ve yabancı karşıtı tutumuyla tanınan Özgürlük Partisi (PVV) lideri,''Fitne"ci Geert Wilders'in yargılanması kesinleşti.

YÜKSEK MAHKEME KARAR VERDİ

Hollanda'da İslâm ve yabancı karşıtı tutumuyla tanınan Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'ın toplum içinde düşmanlık duygularına yol açmak ve bir gruba karşı hakaretlerde bulunmak suçlarından yargılanması gerektiği yolunda yerel mahkemenin verdiği karara yapılan itiraz, yüksek mahkeme tarafından reddedildi. Bu kararla, Wilders'ın yargılanması kesinleşti.

ÇOK SAYIDA SUÇ DUYURUSU VARDI


Yüksek mahkeme, Wilders'ın, düşmanlık tohumları ekmek ve bir gruba yönelik hakarette bulunmak suçlamasıyla adlî takibe uğramasının yerinde olduğu görüşüne varıldığını bildirdi. Wilders hakkında, başta İslâm karşıtı "Fitne" filmi olmak üzere, Müslümanlar ve Kur'ân-ı Kerim hakkındaki açıklamaları sebebiyle geçen yıllarda çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

İslâm düşmanı yargılanacak

Hollanda’da İslâm ve yabancı karşıtı tutumuyla tanınan Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’ın toplum içinde düşmanlık duygularına yol açmak ve bir gruba karşı hakaretlerde bulunmak suçlarından yargılanması gerektiği yolunda yerel mahkemenin verdiği karara yapılan itiraz, yüksek mahkeme tarafından reddedildi.

Yüksek mahkeme dün açıklanan kararında, Wilders’ın, düşmanlık tohumları ekmek ve bir gruba yönelik hakarette bulunmak suçlamasıyla adli takibe uğramasının yerinde olduğu görüşüne varıldığını bildirdi.

Geert Wilders bir süre önce Amsterdam Mahkemesinin bu suçlardan dolayı hakkında soruşturma başlatılması yönünde verdiği karara karşı üst mahkemede itiraz etmişti.

Yüksek mahkemenin bu kararıyla Wilders’ın yargılanması kesinleşti.

Wilders, büyük üzüntü duyduğunu ifade ettiği kararın “siyasî kaygılarla” verildiğini öne sürdü. Wilders, kararın, düşünce ve ifade özgürlüğüne tehdit oluşturduğunu iddia etti.

Geert Wilders hakkında, başta İslâm karşıtı “Fitne” filmiyle olmak üzere, Müslümanlar ve Kur’ân-ı Kerim hakkındaki açıklamaları dolayısıyla geçen yıllarda çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/05/21/dunya/h2.htm 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,323 µs