En Sıcak Konular

ALMAN PROF'A GÖRE,TÜRKİYE'NİN AB YOLU GAYRİ MİLLİLİKTEN GEÇİYOR

20 Mayıs 2009 22:53 tsi
ALMAN PROF'A GÖRE,TÜRKİYE'NİN AB YOLU GAYRİ MİLLİLİKTEN GEÇİYOR Almanya Münster Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Paul Leidinger,Millî siyasetin Türkiye’yi Avrupa’ya yakınlaştıramayacağını söyledi.

Ulusalcı siyaset AB’den uzaklaştırır

Almanya Münster Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Paul Leidinger, ulusalcı siyasetin Türkiye’yi Avrupa’ya yakınlaştıramayacağını söyledi. Anayasa değişikliğinin önemine dikkat çeken Leidinger, “Türkiye anayasasını değiştirmeyerek, Avrupa’ya giden yolda kendi önüne engel koyuyor” dedi.

Münster Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Paul Leidinger, Türkiye’nin anayasasını değiştirmeyerek, Avrupa’ya giden yolda kendi önüne engel koyduğunu belirterek, ulusalcı siyasetin Türkiye’yi Avrupa’ya yakınlaştıramayacağını söyledi.

Türkiye’deki siyasi ve ekonomik gelişmeler, Avrupa’da yakından takip ediliyor. Münster Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Paul Leidinger, Türkiye ile ilgili araştırmaları ve yayınları ile tanınıyor. DW’nin haberine göre, Münster Alman Türk Toplumu Derneği’nin başkanlığını da yürüten Prof. Leidinger, Bonn Alman Türk Toplumu Derneği’nin davetiyle katıldığı “Laiklikle İslâmî değerler arasında, Türkiye hangi yöne doğru gelişiyor” konulu toplantıda, Türkiye’deki siyasi gelişmeleri değerlendirdi. İddia edildiğinin aksine AKP’nin İslâmcı bir parti olmadığını, muhafazakâr demokrat bir parti olduğunu savunan Prof. Leidinger, AKP’nin siyasî alandaki başarısının ise reformların hayata geçirilmesine bağlı olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE KENDİ ÖNÜNE ENGEL KOYUYOR”

AVRUPA Birliği üyeliğini hedefleyen Türkiye’nin demokratikleşmeden taviz vermemesi ve reformlara devam etmesi gerektiğini belirten Prof. Leidinger, anayasa değişikliğinin önemine dikkat çekti. “Türkiye anayasasını değiştirmeyerek, Avrupa’ya giden yolda kendi önüne engel koyuyor” diyen Leidinger, ulusalcı siyasetin Türkiye’yi Avrupa’ya yakınlaştıramayacağını söyledi. Leidinger, “Ulusalcı bir tutum izlenirse Avrupa’ya doğru yol alınmayacak ya da hızlı yol alınamayacak. Ülke içinde Kürt sorunu çözüm bekliyor, zira özerklik hedefi gittikçe büyüyor. Ayrıca İslâm’ın demokrasiye doğru açılabilmek için reforme edilmeye ne kadar yatkın olduğunu da değerlendirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

“AB SÜRECİ HIZ KAZANACAK”

Prof. Leidinger, iç siyasetteki çalkantıların sona ermesinin ardından Türkiye’de AB üyeliği sürecinin hız kazanacağı görüşünü dile getirdi. Bu görüşü, “Türkiye’nin AB üyeliği hem Avrupa için hem de İslâm ülkeleri için büyük önem taşıyor” sözleriyle destekleyen Prof. Leidinger, şöyle konuştu: “Ben, iç politikada sorunların aşılmasından sonra AB’ye doğru giden yolun yeniden açılacağını düşünüyorum. Umarım Türkiye bu yolda başarılı olur, zira bu hem Avrupa, hem de diğer İslâm ülkeleri için önemli. Çünkü halkın çoğunluğu Müslüman olan bir ülkenin batılı, çağdaş, demokratik bir devletler birliğine dahil olabileceğini göstermesi büyük önem taşıyor.”

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/05/20/haber/h2.htm
 



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,940 µs