En Sıcak Konular

BİR ZAMANLARIN ÜNLÜ JÖNÜ ŞİMDİ DARÜLACEZE'DE

20 Mayıs 2009 17:33 tsi
BİR ZAMANLARIN ÜNLÜ JÖNÜ ŞİMDİ DARÜLACEZE'DE Türk Sinemasına yıllarını veren ancak işsizlik ve yalnızlık sebebiyle sıkıntılı günler geçiren yeşilçam'ın ünlü ismi Mesut Engin'e İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü sahip çıktı.

Yeşilçam'ın ünlü jönü şimdi Darülaceze'de

Türk Sinemasına yıllarını veren ancak işsizlik ve yalnızlık nedeniyle sıkıntılı günler geçiren yeşilçam'ın ünlü ismi Mesut Engin'e İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü sahip çıktı.

Yeni Şafak İnternet'in edindiği bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden birine daha sahip çıktı.

Türk sinemasına yıllarını veren ve birçok yapımda başrol oynayan aktör Mesut Engin yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından artık Kayışdağı Darülaceze'deki sıcak yuvasında.

Geçtiğimiz günlerde tiyatro sanatçısı Mehmet Esen ve Mustafa Turan tarafından Taksim İlk Yardım Hastanesinin önünde bitkin bir halde bulunan Mesut Engin'e İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü kapılarını açtı.

İlk yapılan sosyal incelemenin ardından Kayışdağı Darülaceze'deki yeni yuvasına yerleştirilen Engin, geçmişte kalan zor günleri de Yeni Şafak İnternet'e anlattı.

OTOBÜS DURAĞINDA ÖLÜMÜ BEKLEYEN BİR YEŞİLÇAM AKTÖRÜ

Uzun yıllardır sokaklarda, otobüs duraklarında esnafın yardımları ile yaşama mücadelesi verdiğini ve bu nedenle çeşitli hastalıklar yaşadığını söyleyen Engin, son dönemde ise tamamen yaşama sevincini yitirdiğini ve artık ölümü beklemeye başladığını ifade etti.

Kayışdağı Darülaceze'nin kendisi için yepyeni bir başlangıç olduğunu belirten Mesut Engin bundan sonraki yaşamını, erkek Darülaceze sakinlerinin kaldığı Zümrüt sitesinde sürdürecek.

Zamanın karşı konulmaz acelesine yenik düştüğünü ve yeniden yaşama tutunmasına katkıda bulunan herkese minnettar olduğunu söyleyen Engin, en kısa zamanda kendini toparlayacağının sözünü verdi.

MESUT ENGİN KİMDİR?

Aydın'ın Söke ilçesinde dünyaya gelen Mesut Engin, 1973 yılında Ses Dergisi'nin açtığı bir yarışmada birinci olarak Yeşilçam'a ilk adımını attı.

1973 - 2002 yılları arasında birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol alan Mesut Engin, ayrıca bu dönemde mankenlik ve fotomodellik de yaptı.

Mesut Engin'in rol aldığı filmlerden bazıları: 'Sevmek' 'Yedi Evlat İki Damat' 'Tuğrul', 'Özleyiş', 'Yazık Oldu Yarınlara' ve 'Teşekkür Ederim Büyükanne'.

Kaynak: Yeni Şafak,http://yenisafak.com.tr/Aktuel/?t=20.05.2009&c=5&i=187459


 



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,389 µs