En Sıcak Konular

ERDOĞAN CAYMAZSA 6 YIL SONRA SİYASETİ BIRAKACAK

19 Mayıs 2009 19:42 tsi
ERDOĞAN CAYMAZSA 6 YIL SONRA SİYASETİ BIRAKACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkesin çekilmesini bileceğini ve öğreneceğini belirterek,siyaseti bırakacağı zamanı bildirdi.

Erdoğan: Herkes çekilmesini bilecek ve öğrenecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkesin çekilmesini bileceğini ve öğreneceğini belirterek, ''Bizim tüzüğümüzde arka arkaya 3 dönem milletvekilliği yapabilirsiniz. Ondan sonra bırakmak durumundasınız. Benim şu anda, bu dönemden sonra bir dönem daha hakkım var. Ondan sonra bırakmak durumundayım. Daha ileri gitmem, gidemem'' dedi. 
 
Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 81 ilden ve KKTC'den gelen gençleri Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.

Yaptığı konuşmada, gençlerden ''günü kurtarmanın değil, geleceği kurmanın derdiyle dertlenmelerini'' isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında bir çağ kapattı bir çağ açtı' deriz, çok komik gelir. Fakat incelediğiniz, araştırdığınız zaman, Fatih'in batı bilimlerini nasıl öğrendiğini, o dönemde birkaç dili nasıl öğrendiğini görürüz. Tabii ki güçlü bir ailenin çocuğu olmanın da getirdiği bir şey var. Fakat bakıyorsunuz ki, daha 13-14 yaşında kendisine padişahlığı babası vermek istediği zaman verdiği cevap çok anlamlıdır. Bu, o hayallerle yetiştirilmenin bir yansıması.

Görevi alıyor, görevi aldıktan sonra da diyor ki 'Madem ki ben Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'nin bir padişahıyım, o zaman size emrediyorum. Gelin devletin başına geçin', Yaş 14. 14 yaşındaki o genç 21 yaşında da bir çağı kapatıp bir çağı açıyor.

Mesele yetişmek. Ama düşünün, bizim ülkemizde 25 yaşında milletvekilliği olayı konuşulduğu zaman bizi eleştirmeye başladılar. Dediler ki 'Çoluk çocuğu Parlamentoya mı dolduracaksınız?' Bize, bunu söylediler. Şu anda benim partimin il genel meclisleri ve belediye meclislerinde 600 civarında üyesi var 25-30 yaş arası.

Şu anda Antalya Kepez'de belediye başkanım 29 yaşında. Önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı gençler koyacağım. Çünkü 25-30 yaş arası gençlerin Parlamento'da olması lazım.

Bir defa herkes çekilmesini bilecek ve öğrenecek. Bizim tüzüğümüzde arka arkaya 3 dönem milletvekilliği yapabilirsiniz. Ondan sonra bırakmak durumundasınız. Benim şu anda, bu dönemden sonra bir dönem daha hakkım var. Ondan sonra bırakmak durumundayım. Daha ileri gitmem, gidemem.

Aynı şekilde genel başkanlık da 5 dönem. 5 dönem daha genel başkanlık yapabilirim, ondan sonra ayrılmak zorundayım. Niçin? Arkadan gelenlerin önünü açmak zorundayız. Veyahutta bir rekabet alanını doğurmak zorundayız. Ben gençliğimizi bu noktada çok farklı görüyorum. İşte Gazi Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da İstiklal meşalesini yaktığı zaman yaşa bakıyorsunuz 38.''

İnanıldığı zaman gerçekleştirilemeyecek hiçbir hedefin olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bu nedenle eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Kaynak: Zaman Gazetesi,http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=849645&title=erdogan-herkes-cekilmesini-bilecek-ve-ogrenecek
 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,126 µs