En Sıcak Konular

AVRUPA LOTOSU

18 Mayıs 2009 10:12 tsi
AVRUPA LOTOSU Cim-Bom ilk yarısında varlık gösteremediği maçın ikinci devresinde, yedek soyunan Kewell’la canlandı. Perdeyi açan golü atan Avustralyalı yıldız, Barış’a yaptığı şık asistle galibiyete imzasını attı. Başkent ekibi tek sayısına uzatmada Kahe il

Avrupa Lotosu

Cim-Bom ilk yarısında varlık gösteremediği maçın ikinci devresinde, yedek soyunan Kewell’la canlandı. Perdeyi açan golü atan Avustralyalı yıldız, Barış’a yaptığı şık asistle galibiyete imzasını attı. Başkent ekibi tek sayısına uzatmada Kahe ile ulaştı

Anlaşılan o ki Galatasaray taraftarı takımından umudunu kesmiş. Yoksa tribündeki boşluklar nasıl izah edilebilir? Aslan’ın, Avrupa Ligi iddiası bile onları heyecanlandırmıyor olsa gerek. Oysa ne de özel bir gündü. 9 yıl önce sarı-kırmızılı takım, UEFA’da destan yazmış ve Türkiye’ye bir ilki yaşatmıştı. Bu sıra dışı başarının yıldönümüydü.
Elbette, konuk takımın ligden düşmeme adına ortaya koyduğu dirençli futbolun da etkisi var, ama yine de kazanmak zorunda olan bir ekip gibi oynamıyordu Cim-Bom.
Dün yine Kewell’a piyango vurmuştu. Taraftarlar tezahüratlarıyla rengini belli ediyor, ama Bülent Korkmaz oralı bile olmuyordu. Taa ki, Emre Güngör sakatlanana dek. Sonra Avustralyalı girdi.
İkinci perde açıldığında bir şeylerin değiştiği belliydi. Ayhan’ın önderliğinde sarı-kırmızılı ekip vites yükseltti. Kewell da sazı eline alınca bambaşka bir takım ortaya çıktı. Bu sezon hiçbir zaman olmadığı kadar sakatlıklardan çekmedi. Ancak dün durum farklıydı. Emre sakatlanıp, Kewell oyuna girmeseydi acaba galibiyet bu kadar rahat olur muydu?
24’te Bilal’in kullandığı serbest vuruşu Sanctis köşeden çıkardı. 56’da Hakan Balta uzaktan kaleyi yokladı, ama Recep gole izin vermedi. 59’da Ayhan’ın arka direğe ortasına Kewell iyi hareketlendi, aynı güzellikte vuramadı. 63’te yine Ayhan-Kewell organizasyonunu izledik. Ancak bu kez gol geldi. Ayhan’ın pasına düzgün bir vuruş çıkaran Avustralyalı takımını öne geçirdi: 1-0.
67’de Arda’nın sürüklediği akında Lincoln bekletmeden Kewell’ı gördü. O da adrese teslim bir orta yaparken Barış farkı ikiye çıkardı: 2-0.
90’da Hurşit’in vuruşunu De Sanctis çıkarırken, Hakan Brezilyalı futbolcuyu gördü. O da, sonucu belirledi: 2-1.

 

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı

Kewell farkı

Ankaragücü maçından sonra Gençlerbirliği karşısında da Teknik Direktör Bülent Korkmaz tarafından yedek soyundurulan Harry Kewell mücadeleye damgasını vuran isim oldu. Profesyonellik dersi veren Avustralyalı yıldız perdeyi açarken, ikinci golde de asist yaptı, kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Kırılma Noktası

Emre sakatlanınca

Pozisyonsuz geçen ilk yarıda Emre Güngör’ün dakikalar 35’i gösterdiğinde sakatlanması bir anda soğuk duş etkisi yarattı. Ancak o ana dek sahada hiçbir varlık gösteremeyen sarı-kırmızılılar, Kewell’la birlikte bambaşka bir kimliğe bürünerek galibiyete uzandı.

Maçtan Notlar

Özgener’e geçmiş olsun

Galatasaray Kulübü önceki gün İzmir - Aydın otobanında geçirdiği trafik kazasında ailesiyle birlikte ölümden dönen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Kulübün internet sitesinden yayınlanan mesajda, “Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in ailesi ile birlikte trafik kazası geçirmiş olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Galatasaray Kulübü olarak Sayın Özgener’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
UEFA unutulmadı
Sarı-kırmızılı taraftarlar, 9 yıl önce kazanılan ve tarihe geçen UEFA Kupası’nın yıl dönümünü unutmadılar. Kapalı tribündeki seyircilerin hazırladığı pankartta “Ben her bahar aşık olurum, filizlenir anılarda gururum 17.05.2000” ifadeleri yer aldı.

Dostluğa hayır!

Taraftarlar, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın akşam BJK İnönü Stadı’nda oynanacak dostluk derbisine tepki gösterdiler. Sarı-kırmızılılar, “Senden dost olur mu Fenerbahçe? Bekliyoruz seni Dolmabahçe’de” diye bağırdılar. Tribünler, “Kupa nerede? En son kupa gören huzur evinde” diye tezahürat yaparak, Fortis Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş’a yenilen Fenerbahçe’ye taş attılar.

Kewell’a sevgi

Tribünler dün en büyük ilgiyi geçen hafta olduğu gibi yine yedek soyunan Avustralyalı yıldız Harry Kewell’a gösterdi. Taraftarlar başarılı futbolcuyu tribüne çağırarak yumruk şov yaptırdı. Bu arada taraftarlar saçlarını kazıtan Semih’i, Hasan Şaş sandı. Sarı-kırmızılılar, “Hasan Şaş buraya yumruk havaya” diyerek, genç Semih’e takıldılar.

Nevzat DİNDAR

Kaynak : Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1096031&Date=

 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,759 µs