En Sıcak Konular

LİDER TURİZM ANKARA'DAN TRANSİT GEÇTİ

18 Mayıs 2009 10:44 tsi
LİDER TURİZM ANKARA'DAN TRANSİT GEÇTİ Türkiye Kupası’nı müzesine götüren siyah-beyazlı ekip, başkentte hızını kesmedi, küme düşme potasından uzaklaşmak isteyen rakibini Bobo (2) ve Ernst’in golleriyle devirdi,İki puanlık avantajını korumayı bildi

Lider seyahat

Türkiye Kupası’nı müzesine götüren siyah-beyazlı ekip, başkentte hızını kesmedi, küme düşme potasından uzaklaşmak isteyen rakibini Bobo (2) ve Ernst’in golleriyle devirdi, İki puanlık avantajını korumayı bildi

Gerilimi ve de stresi yüksek bir maç... Bir yanda liderliği kapmak isteyen Kartal, diğer yanda düşme potasından çıkma savaşımı veren Ankaragücü... Böylesi bir tabloda gerilim, stresin ve de heyecanın üst düzeyde olması doğal...
Her iki takımın şiddetle puana ihtiyacı olması beraberinde ofansif futbolu da birlikte getirdi. Bol presli, çok adamlı ofansif girişimlerde zaman zaman sertlikler öne çıkmadı değil... Bu sertliklerde orta hakemin yerinde olmayan kararlarına da tanıklık ettik. Fenerbahçe galibiyeti ve Fortis Kupası’yla moral motivasyonunu üst düzeye çıkaran Beşiktaş, bir günlüğüne Sivasspor’a verdiği liderlik koltuğuna yeniden oturdu.
Denizli’nin oyun şablonu tamamen galibiyet üzerine kuruluydu. Ne var ki, rakibin mücadeleyi elden bırakmaması Kartal’ın şablonunu bozan en büyük faktör idi. Buna karşın kronometrenin 1.6’yı gösterdiği anda Tello sağdan indi, arka direğe kesti, Bobo ile Burak birlikte yükseldi, sarı-lacivertli futbolunun kafa şutunda top sambacıya çarpıp, filelerle buluşurken, Beşiktaş ürkerek geldiği deplasmanda öne geçti.

Karşılıklı hamleler

Golün şokunu bir süre yaşayan Ankaragücü, 8’de ilk pozisyonunu buldu. Soldan arka direğe kesilen topa İlkem yükseldi, çaprazdan kafa şutunda top Rüştü’den dönerken, Ankaragücü’nün baskısı da birlikte arttı. 17’de soldan kazanılan korner atışını Ceyhun kullandı, savunmada müthiş karambol ve panik, topla son buluşan Iglesias, gelişine topu sağıyla filelere göndererek, skoru eşitlerken, Kartal’ı bir kez daha bunalıma soktu. 23’te Tello soldan indi, topla son buluşan Holosko topuk pasıyla meşin yuvarlağı Ernst’e yuvarladı, Alman oyuncu yaklaşık otuz metreden sert vurdu, top önce yan direğe çarptı, sonra filelere gitti: 1-2.
Beşiktaş, 23’te mutlak pozisyonu kaçırdı. Yine Tello topla yüklendi, 25 metreden sert vurdu, top kaleci Serkan’dan döndü, sağ çaprazda topu önünde bulan Holosko, çerçeve yerine topu Serkan’ın kucağına attı.
İkinci yarıda her iki takımın çalıştırıcısının karşılıklı oyuncu hamlelerini izledik. Hikmet Karaman’ın ofansif oyunu öne çıkarması, bu yarının büyük bölümünde etkili oldu. Bunda Beşiktaş’ın savunmasına fazla yaslanması büyük faktör idi. 53’te sağdan kazanılan serbest atışı Ceyhun topu savunmanın arkasına kesti, Jaba uçarak kafayı vurdu, top yandan az farkla auta gitti. 57’de Jaba ufak fiziğine karşın iyi yükseldi, kafa şutunda top üstten auta gitti. Ancak 83’te yine Bobo sahneye çıktı. Ekrem soldan otuz metre topu götürdü, altı pasa kesti, Bobo gelişine kafayla maçın skorun belirledi.
Beşiktaş yeniden lider olurken, ortaya koyduğu futbol belki beğeni kazanmadı, ama böylesi kora kor liderlik mücadelesinde iyi futboldan çok skor tabelasına bakmak gerekmez mi?

Az oynadı öz oynadı!

Ankaragücü, Beşiktaş maçında rakip kaleye daha çok şut atan, daha çok korner atan ve daha çok topla oynayan takım oldu. Ankaragücü yüzde 52’lik topla oynama oranına ulaşırken, 7 korner, 19 da şut attı. Beşiktaş ise 10 şut atarken, 5 kez korner attı ama attığı 3 golle, 3 puanı aldı.
Siyah-beyazlılar, Ankaragücü ile oynadığı son 10 maçtan galibiyetle ayrılmayı bildi. Kartal ayrıca Süper Lig’de rakibiyle oynadığı son 14 maçta da yenilmedi.
Beşiktaş, bu sezon Ankara deplasmanında Süper Lig’de 4, Fortis Türkiye Kupası’nda da 1 maç oynadı. Kartal, oynadığı bu 5 maçı da kazanmayı başardı. Siyah-beyazlılar bu 5 maçta Ankara takımlarına 16 gol atarken (maç başına 3,20 gol), kalesinde 6 gol (maç başına 1,20 gol) gördü.

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı

RÜŞTÜ

Ankaragücü’nün, Beşiktaş kalesine yüklendiği her anda başrolde o vardı. Panik halindeki arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı. 60. dakikadaki Jaba’nın frikiğini müthiş kurtardı. Tecrübesiyle Mustafa Denizli’nin şampiyonluk yolundaki en büyük yardımcılarından biri oldu. Kritik hamleleriyle kalesini gollere kapatarak şampiyonluk yarışında altın değerindeki üç puana en büyük katkıyı sağladı.

Kırılma Noktası

ÜÇÜNCÜ GOL

Karşılaşmanın 83. dakikasında Bobo’nun attığı gol bütün Beşiktaşlılara nefes aldırdı. Kartal 2-1 önde olmasına rağmen yoğun Ankaragücü ataklarında ne yapacağını şaşırdı. Panik halindeki siyah - beyazlıların imdadına Bobo’nun ikinci, Beşiktaş’ın üçüncü golü yetişti. Bu golden sonra iyice rahatlayan Beşiktaş, psikolojik olarak dağılan Ankaragücü karşısında istediğini aldı.

Maçın Hakemi

Skoru etkilemedi

Gollerin oyunun hemen başında ve üst üste gelmesi karşılaşma başındaki tansiyonun düşmesine neden oldu. Beşiktaş’ın attığı ilk gol çok ilginçti. Kale alanı önüne havadan gelen topu uzaklaştırmak için kafası ile vuran Burak’tan seken top hemen önündeki Bobo’nun koluna çarparak kaleye girdi. Bobo’nun kolları doğal pozisyonundaydı ve topu görmüyordu. Yakın mesafedeki topun koluna çarpmasından kaçamazdı. Kolunu bilerek topa vurmak için kullanmadığından gol kararı doğruydu.
Ceyhun’un uzaktan çektiği şutun arkası dönük ve kolları vücuduna yapışık Zapo’nun kolundan çarpması sonrası oyunu devam ettirmesinde haklıydı. İkinci devre skor olarak sıkışan oyunda faullerde hatalı kararlar verince kontrolü sağlamakta zorlandı. Üst üste itirazlar sonucu sarı kart göstermek zorunda kaldı.
Ancak müsabaka boyunca sarı kartı bulunmasına rağmen Ceyhun’a karşı hoşgörülüydü. Ceza alanı önünde Ceyhun’a arkadan kayarak yaptığı kontrolsüz hareketi ile topa rahat vurmasını engelleyen Cisse’ye sarı kart göstermeli, avantaj oluşmadığı için serbest vuruş kararı vermeliydi. Tolga Özkalfa sakin görüntüsü, pozisyonu yakından izleme gayretinin yanında otoritesini oyunculara kabul ettirmek de zorlanmasına rağmen karşılaşmanın genelindeki yönetimi ve skoru etkilemeyen kararları ile zorlu bir maçı tartışılmaktan uzak tamamladı.

Maçtan Notlar

Zapo cezalı

Ankaragücü maçında Ceyhun’u çektiği gerekçesiyle sarı kart gören Zapotocny cezalı duruma düştü. Siyah-beyazlı futbolcu, bu hafta oynanacak Galatasaray derbisinde yer alamayacak.

Rakipler tribünde

Kartal’ın şampiyonluktaki rakibi Sivassporlu futbolculardan Mehmet Yıldız, Murat Erdoğan, Musa ve Hayrettin dünkü karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Bu arada Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç da tribündeydi.

Gül vazgeçti

Daha önce maça geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son anda programında değişiklik yaptı, karşılaşmayı izlemekten vazgeçti. Maçtan birkaç saat öncesine kadar cumhurbaşkanlığına bağlı korumaların statta inceleme yaptıkları fakat bilinmeyen bir sebepten dolayı programın iptal edildiği bildirildi.

Araca saldırı

Maç öncesinde Beşiktaş’ın malzemecileri, Ankaragücü taraftarı arasında kaldı. Siyah-beyazlıların malzemelerini taşıyan araç bir anda sarı-lacivertlilerin arasında kalınca, taraftarlar araca vurmaya başladı. Malzemeci Ünal Akkoyun ile Erdal Erdem’i güvenlik güçleri kurtardı.

BİLAL MEŞE

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1096030&Date=



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,067 µs