En Sıcak Konular

HOLYWOOD FİLMLERİNDEN ALBÜM RAFLARINA…

14 Mayıs 2009 18:48 tsi
HOLYWOOD FİLMLERİNDEN ALBÜM RAFLARINA… "Kirli Tatlı Şeyler" filminde ve geçtiğimiz ay vizyona giren,"Body of Lies" filminde müzikleriyle yer alan OOJAMI’nin Best Of albümü yayınlandı.

ORIENTAL ETNİK–ELEKTRONİK MÜZİĞİN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN OOJAMI; BEST OF ALBÜMÜYLE, “YENİ DÜNYA MÜZİK” ETİKETİYLE TÜRKİYE’DE…

Başrolünde Audery Tatou’yu izlediğimiz ‘Kirli Tatlı Şeyler’ filminde ve geçtiğimiz ay vizyona giren, başrolünde Leonardio Di Caprio’yu izlediğimiz ‘Body of Lies’ filminde müzikleriyle yer alan OOJAMI’nin Best Of albümü yayınlandı.

Etnik elektronik tarzda; neşeli, hareketli ve sürpriz enstrümanlar ve ilginç notalarla bizi buluşturan Oojami; müziklerinde doğuyla batının mükemmel bir sentezini sergiliyor. 

Etnik elektronik müzik dünyasında Londra merkezli olmakla birlikte enternasyonal bir yapısı olan, değişik milliyetlerden gelen müzisyen ve dansçılardan oluşan OOJAMI kuruluşundan  itibaren ilgi odağı oldu. Özellikle renkli, coşkulu ve eğlenceli show’larıyla konserleri hep beğenildi.

Uzun yıllar Londra’da yaşayan Bodrum’lu Necmi Cavlı tarafından 2000 yılında kurulan OOJAMI; DJ eşliğinde keman, gitar, vurmalılar, nefeslilerden oluşan müzisyenler, belly dansçı, semazen gibi dansçılar ve şarkıları söyleyen MC’den oluşuyor… 

İçinde Türkiye’nin de olduğu 16 ülkede 200’ü aşkın konser veren OOJAMI, grubun beyni Necmi Cavlı dışında zaman zaman değişiyor. Turne ve konser mekanlarına göre sayısı büyüyüp, küçülüyor. Her zaman iyi ve birbirleriyle uyumlu müzisyenlerle çalışmayı esas aldıklarını belirten Necmi Cavlı, bütün bu nedenlerle OOJAMI’nin klasik bir müzik grubu olmadığını vurguluyor.

OOJAMI’nin üç albümü de; R.E.M, The POLICE gibi grupları ilk ortaya çıkarmasıyla ünlü Amerika’nın önemli prodüktörlerinden Miles Copland’ın plak şirketi C.I.A.’ce Amerika ve partnerleri tarafından yayınlandı.

Türk ve Orient motiflerini kaybetmeden uluslararası müzik yapmaya çalıştığını belirten Cavlı, geleneksel müziklerin elektronik altyapılarla kaynaştırılmasından çok, ona yeni bir boyut kazandırarak, kalpten harmanlamak gerektiğine inanıyor ve başarıyor da. 

Bu başarının önemli bir belgesi de, OOJAMI Şarkıları’nın filmlerde, müzikallerde ve dünyanın pek çok yerinde çıkan toplama albümlerde yer alması. Başrolünde Audery Tatou’yu izlediğimiz ‘Kirli Tatlı Şeyler’ filminde Tatou’nun dansettiği müzik OOJAMI’ye aitti ve Leonardio Di Caprio’nun bu yılki Body of Lies filminde yine grubun şarkıları kullanıldı.

BEST OF OOJAMI seçkisi, OOJAMI müziklerine olan ilginin sonucu olarak yayınlandı. Amerikalı C.I.A müzik şirketince yılbaşında Amerika’da, Şubat ayında Londra’da yapılan bir partiyle beraber İngiltere’de yayınlanan albüm; Türkiye’de dünya müziğinin toplandığı merkez olan YENİ DÜNYA MÜZİK tarafından müzikseverlerin ilgisine sunuldu ve albüm müzik marketlerdeki yerini aldı. 

BEST OF OOJAMI ŞARKILARI

15 şarkı bulunan albümde,

1. Boom Shinga Ling 2. U and Me 3. Dark Ages 4. Alize 5. Wicked and Wild 6. Shake That Belly 7. Zaman 8. Carvan 9. Ali 10. Belly Zone 11. Desert Fish 12. Some Like It Hot 13. Urban Dervish 14. Fantazy 15. Chicky

adlı parçalar bulunuyor.

Albümün geneline kıpır kıpır, eğlenceli dans sound’u hakim. Tanıdık melodilerin özgün yorumları kadar dinler dinlemez ısınacağınız şarkılar da sizi bekliyor. 


KENDİ CÜMLELERİYLE NECMİ CAVLI

Bodrum doğumlu, meraklı, gereğinden fazla  duyarli, maymun istahli, sansli ama bunun farkinda olmayan, aklıyla değil kalbiyle hareket eden, ozgürlüğünü her şeyin önünde tutan, bütün dünyayı dolaşıp kendine bir küçük köşe bulamayan, kendisini tanımak için kendi dışına çıkıp dışarıdan kendine objektif bakması gerektiğini bilen ama bunun mümkün olmadığının da farkında olan birisi. 

Haber: Aslı Delikara -Turuncu İletişim



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,436 µs