En Sıcak Konular

AHMEDİNEJAT ANKETLERDE ÖNDE

13 Mayıs 2009 22:01 tsi
AHMEDİNEJAT ANKETLERDE ÖNDE İran’da 12 Haziranda yapılacak 10. dönem cumhurbaşkanı seçimlerinde en şanslı adayın Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad olduğu belirtildi.

İran’da seçim anketlerinde Ahmedinejad önde

İran’da 12 Haziranda yapılacak 10. dönem cumhurbaşkanı seçimlerinde en şanslı adayın Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad olduğu belirtildi.
İran genelinde yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre muhafazakar aday Ahmedinejad’ın oyu yüzde 58,6’ya yükselirken, en yakın rakibi reformcu aday Mir Hüseyin Musevi’nin oyu yüzde 21,9’a geriledi.
Başkent Tahran’da ise Ahmedinejad’a olan halk desteği yüzde 44,8’e düşerken, Musevi’nin oyu yüzde 29’a yükseldi. Tahran’daki 13 üniversitede bir süre önce yapılan ankette, öğrencilerin yüzde 51,3’ü Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a, yüzde 26,4’ü Musevi’ye oy vereceğini belirtmişti.
Basında yer alan haber ve yorumlarda da reformcu diğer aday Mehdi Kerrubi ile muhafazakar aday Muhsin Rızai’ye pek şans tanınmıyor. Seçime az bir süre kala Kerrubi’nin, Musevi lehine adaylıktan çekilmesi durumunda bile muhafazakarların ipi göğüsleyeceği tahmin ediliyor.


ADAY LİSTELERİ YARIN AÇIKLANACAK
 
Bu arada Anayasayı Koruyucular Konseyi, adayların cumhurbaşkanlığı görevi için gerekli şartları taşıyıp taşımadığına ilişkin kararını yarın açıklayacak. Seçimler için resmi kayıt yaptıran, 42’si kadın 475 adaydan çoğunun konsey tarafından elenmesi bekleniyor.
Adaylıkları reddedilenlerin itirazlarını 14-20 Mayıs arasında görüşecek olan konsey, nihai kararını 20-21 Mayısta vererek resmi adayların listesini açıklayacak.
Adaylıkları resmi makamlarca onaylananlar 22 Mayıs-10 Haziran döneminde propaganda faaliyetlerinde bulunabilecek.
Yerel ve ulusla çapta 240 kadar siyasi grubun faaliyette bulunduğu seçimlerde 18 yaş ve üzeri 46,2 milyon seçmen oy kullanma hakkına sahip.

Kaynak: Milliyet,http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1094225&Date=13.05.2009&b=Iranda



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs