En Sıcak Konular

AVRASYA İSLAM ŞÜRASI BAŞLADI

12 Mayıs 2009 22:28 tsi
AVRASYA İSLAM ŞÜRASI BAŞLADI VII. Avrasya İslâm Şûrâsı Toplantısı, bugün başladı. 12-15 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Ceylan İnter Continental Otel’de yapılacak olan toplantıda “Dinî bilginin kaynakları, üretimi ve yenileme yöntemleri” konusu ele alınacak.

VII. Avrasya İslâm Şûrâsı Toplantısı, bugün başladı. 12-15 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Ceylan İnter Continental Otel’de yapılacak olan toplantıda “Dinî bilginin kaynakları, üretimi ve yenileme yöntemleri” konusu ele alınacak. Şûrâya Polonya’dan Moğolistan’a, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar Avrasya coğrafyasından birçok Müslüman ülke ve topluluğun dinî temsilcileri katılacak.

Toplumda merhamet eğitimine ihtiyaç var

12-15 MAYIS tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 7. Avrasya İslam Şurası öncesi bir bilgilendirme toplantısı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Avrasya Coğrafyası’nın birçok Müslüman ülke ve topluluğunun dini lider, müftü ve yetkililerinin katılacağı Şuranın önemini vurguladı. Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam dininin en doğru şekilde anlaşılması, toplumun aydınlatılması ve din hizmetlerinin yürütülmesi noktasında hayati bir görevi olduğunu belirtti. Dinin bölünmenin kavganın değil toplumsal huzurun ve birleşmenin kaynağı olması gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, Balkanlarda kardeş şehir projeleri ile çok sayıda tarihi mimari yapıları onardıklarını kaydetti. Bardakoğlu, bugün yapılacak İslam Şurası’na 42 üye ülkeden 80’e yakın dini liderin katılacağını hatırlattı.

Bardakoğlu, bir soru üzerine internet ve televizyon yayıncılığı konularında çalışmalar yaptıklarını belirterek, ileride bir diyanet televizyonunun yayına başlamasının gündemde olduğunu söyledi.

Ali Bardakoğlu, Mardin’de yaşanan katliam ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

“İslam dini sadece bu tür acılardan sonra birbirimize sabır, merhamet, metanet, başsağlığı dilemek için olmamalıdır. Din sadece cenaze namazını kıldırmak, acıyı paylaşma ve dua etmek olmamalıdır. Din biraz da bu tür acıların yaşanmasını önlemelidir. Toplumda bir merhamet eğitimine ihtiyaç var. Merhametin kaynağı yüce rabbimizdir. Bir yerlerde demek ki yanlış yapıyoruz. Hem imam kardeşimizin, hem de Mardin’de katliamda şehit olan kişilerin geride bıraktığı yetimlere ve insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak da biz üzerimize düşenleri yapmayı amaçlıyoruz. Merhameti, karışlıklı sevgiyi, saygıyı, toplumda yaygınlaştırmamız gerekiyor. Kalplerimizin biraz yumuşaması, katılaşmış, taşlaşmış kalplerimizin yumuşaması gerekiyor. Bu feodal yapı, töre ile açıklanamaz. Benzer katliamı batıda hali vakti yerinde insanlardan da çıkıyor. Demek ki sorun iç dünyamızda, iç dünyamızı imar etmeden sözlerin ve binaların önemi kalmıyor. Dinin bir merhamet dini olduğunu anlatan insanlara ihtiyaç var.”

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/05/12/haber/h8.htm


 



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,627 µs