En Sıcak Konular

FUTBOL PANORAMA ( SÜPER LİGDE 31. HAFTA GÖRÜNÜMÜ)

12 Mayıs 2009 12:32 tsi
FUTBOL PANORAMA ( SÜPER LİGDE 31. HAFTA GÖRÜNÜMÜ) Her hafta Türk futbolundan fair-play, centilmenlik, dünyaya örnek olabilecek enstanteneler kolluyoruz. Yazalım, teşvik edelim diye...

Deveye sormuşlar

Ali Sami Yen’deki derbiyi, İsmetpaşa’daki tribünleri, 4 Eylül’deki maç sonrasını görünce, Van’daki maç çok normal!

Her hafta Türk futbolundan fair-play, centilmenlik, dünyaya örnek olabilecek enstanteneler kolluyoruz. Yazalım, teşvik edelim diye...
Aykut Kocaman, 1996’da şampiyonluğu Avni Aker’de Trabzon’dan söküp aldıklarında, “fazla sevinçli olamadığını” söylemişti. Trabzonsporlu meslektaşlarını düşünerek buruk bir mutluluk yaşadığını kameralar önünde anlatmıştı. Dönemin F.Bahçe Başkanı Ali Şen, Aykut‘un biletini kesivermişti. O maç, son maçı olmuştu Kral’ın.
Bu hafta yaşananlar, bizi yine karamsarlığa itti. Nasıl itmesin?
Sivas-Belediye maçı oynanıyor.
Balili, Belediye’nin kalecisi Mehmet Ali’yi ciddi şekilde sakatlıyor. Maçta 64.dakika... Sivaslı Sedat‘ın, kalecinin sedyeye konulmasına tahammülü yok. Sakat kaleciyi sırtlayıp götürmek istiyor. Esas olan kazanmak, rakibin can verse de kazanmak esastır!
Hele hele maçtan sonraki Mehmet Yıldız, kendisine olan bütün sempatiyi sıfırladı. Saha içinde takım arkadaşlarını sürekli azarlayan kaptanın, kaybedince ne kadar centilmen olabileceğini de anlamış olduk!
***
Ekranlarda gördük. Van Belediye-Eyüpspor maçı... Eyüpsporlu oyuncular itfaiye ve ambulansa sığınıyor. Maçın hakemi Çetin Topuz, o maçı oynattığı için suçlanıyor.
Uzağa gitmeyin; daha bir ay önce Ali Sami Yen Stadı’ndaki G.Saray-F.Bahçe derbisini hatırlayın. Tribünleri ve kart göstermeden maçı yönetmeye çalışan hakemi... O hakem, geçen hafta Bank Asya 1.Lig’de, bu hafta da Süper Lig’de maç alıyorsa, Van’daki hakemi suçlamaya kimsenin hakkı yok! Hakem, o şartlarda maçı oynatmaya mahkum kalmıştır!
Cezaları vermeyen bir Federasyon, yetkilerini kullanmayan hakemi cezalandırmayan bir MHK olursa, kimsenin bir şey demeye hakkı kalmıyor.
İşte bu hafta Kocaeli-Trabzon maçı!
Sanayi kenti... Türkiye’nin batı şehri... Bir Süper Lig maçı... Tribün çatısında koşturmaca... Küçük çocuklar saha içinde polis kordonunda... Seyirci kız arkadaşıyla sahayı bir baştan diğer başa geçiyor. Hiçbir akreditasyonu olmadan. Ve maç oynanıyor.
Eee şimdi Van’daki hakeme kimsenin bir şey demeye hakkı kalıyor mu? Ancak o maçın temsilcisi ve hakemleri dinlenilmeli. Raporlar yetmez. Ek raporlar da yetmez! Acaba hür iradeleriyle mi maçın devam etmesine karar verdi o hakemler?
Ali Sami Yen’de, İzmit İsmetpaşa’da neyi ne kadar doğru yapıyorsunuz ki, Van Atatürk Stadı’ndan doğru şeyler bekleyesiniz?
Aziz Yıldırım, federasyonu, MHK’yı, kurulları eleştirmediği için ekranlarda eleştiriliyor. Sebep; Kulüpler Birliği Başkanı olduğu için kurumları hırpalamıyormuş.
> Ömer Faruk ÜNAL

 

Aynaya bakmalı!..
Ne diyordu Bülent Uygun; “Sivasspor’u şampiyon yapmayacaklar”; bir bildiği varmış; birden bire “takımını ve futbolu bırakarak”, tribünlere ve medyaya oynamaya başlayan, manşetlere ve ekranlara çıkmaya meraklı bir “teknik adam” ortaya çıktı, meğer oymuş, “Sivasspor’u şampiyon yapmayacak olan!..”
> Öcal Uluç


Şaşırtıcı değil mi?
Ligin bitimine artık haftalar değil, dakikalar kalmışken ve 14 takım birbirine kilitlenmişken hakemlerin yönetimleri gerçekten alkışlanacak düzeyde... Tabii ki, birkaç küçük hata bu önemdeki maçlar için vızıltıdır. Umarım son 3x90 dakika için de aynı yorumları yaparız. Ancak finişe doğru hakemlerin kalitesi artarken, anlaşılan o ki teknik direktörlerin sınıflarını kolayca geçemeyecekleri ortaya çıkıyor. Federasyonun Bank Asya play-off finalini Süper Lig’le çakıştırması futbola indirilmiş ciddi bir darbedir!
> Kemal Belgin


Komple teoriler
Şu saatler tam “komple” komplo teorileri zamanı. Sivas’ın cumartesi günü Hacettepe ile oynamasına A.Gücü, “Beşiktaş beni mutlaka yenmek zorunda kalır” diyerek karşı çıkar. Denizlispor, Hacettepe’nin G.Saray’ı yenip G.Birliği’ne yenilmesine, “Sezonun bu saatinde olur mu?” diye karşı çıkar. Teorilerin bir kısmı bu...
> Ümit Aktan


Vize G.Saray’ın elinde
Bitime 3 maç kala, liderliği kaptıran Sivasspor, şimdi Beşiktaş’ın yaşadığı stresi ve takipçilik psikozunu yaşamaya başladı. Şu saatten sonra, bu hiç de kolay olmayacak tabii... Sivasspor için şampiyonluk dışında, belki de lig ikinciliği bile tehlikeye girdi. Çünkü hızlı koşan bir Trabzon gerçeği var... En büyük problem ise G.Saray... Sarı-kırmızılı takım 33. hafta İnönü’ye Beşiktaş’a gidecek, ligin son haftasında da Sivasspor’u Ali Sami Yen’de ağırlayacak. Yani bu ligde son sözü G.Saray söyleyecek!
> Naci Arkan


Ne muhteşem bir lig?
Kuvvetler prensibinin zayıftan yana güç kazandığı ve büyüklerle-küçükler arasındaki dengenin bu denli değişime uğradığı böyle muhteşem bir sezona şahsen hiç şahit olmadım. Ayrıca, bitime 3 hafta kala, Turkcell Super Lig gibi kapsamlı bir heyecan coşkusu dünyanın kaç liginde yaşanıyor? Altta tam 7 takım düşmemek, üstte 3 takım şampiyonluk, ortada 4 takım UEFA için kıyasıya yarışıyor. Kısaca sistem çalışıyor. Beşiktaş, Sivas ve Trabzon değer üretmek için yarışıyor. Şampiyonluk puanı 80’lerden 70’lere düştü.
> Hasan Sarıçiçek

HAFTANIN TAKIMI: BELEDİYE

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Gökhan Kaba (İstanbul B.Belediye)

HAFTANIN T.DİREKTÖRÜ
Abdullah Avcı (İstanbul B.Belediye)

HAFTANIN HAKEMİ
Tolga Özkalfa (F.Bahçe-Denizli)


GOL KRALLIĞI

20 GOL: Baros (G.Saray)
16 GOL: Taner (Kocaeli)
14 GOL: Mehmet Yıldız (Sivas), Gökhan (Trabzon)
12 GOL: Umut (Trabzon)
11 GOL: Tabata (G.Antep), Youla (Eskişehir), Sercan (Bursa)
10 GOL: Alex (F.Bahçe), Nobre (Beşiktaş)
9 GOL: Mehmet Topuz (Kayseri), Mehmet Çakır (Ankara), Bobo (Beşiktaş), Holosko (Beşiktaş)

HAFTANIN KARMASI
Rüştü (Beşiktaş)
Ali Tandoğan (Bursa)
G.Gönül (F.Bahçe)
Egemen (Trabzon)
Toledo (Kayseri)
Holosko (Beşiktaş)
Sercan (Bursa)
Zeki (Belediye)
Arda (G.Saray)
Gökhan Kaba (Belediye)
Batuhan (Eskişehir)

CEZALILAR
Sivok (Beşiktaş), Momha (G.Birliği) Bekir (G.Antep)

KIRMIZI KARTLAR
Bouzid (A.Gücü)
Ertuğrul (Antalya)

PENALTI RAPORU
ATILAN PENALTI
Baros (G.Saray)

KAÇAN PENALTI
Yok

KENDİ KALESİNE GOL
Yok

Hazırlayan:  Ö.Faruk Ünal

Kaynak: Türkiye Gazetesi,http://www.turkiyegazetesi.com/makaledetay.aspx?id=408048

 



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,581 µs