En Sıcak Konular

MÜSLÜMAM KARDEŞLER TEŞKİLATI'NDAN, ''OBAMA'NIN AMACI'' İDDİASI

11 Mayıs 2009 11:36 tsi
MÜSLÜMAM KARDEŞLER TEŞKİLATI'NDAN, ''OBAMA'NIN AMACI'' İDDİASI Mısır'da faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Obama'nın İslam dünyasına vermeyi planladığı mesajların Arap ve Müslüman ülkelerin bölünmüşlüğünü perçinleme planının bir parçası olduğunu iddia etti.

Obama'nın amacı İslam dünyasını bölmek

Mısır'da faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler örgütünün Başkan Yardımcısı Muhammed Habib, Obama'nın İslam dünyasına vermeyi planladığı mesajların Arap ve Müslüman ülkelerin bölünmüşlüğünü perçinleme planının bir parçası olduğunu söyledi.

Milli Gazete'nin haberine göre,Mısır'da faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler örgütü, ABD Başkanı Barack H. Obama'nın Mısır'dan İslam dünyasına vermeyi planladığı mesajların Arap ve Müslüman ülkelerin bölünmüşlüğünü perçinleme planının bir parçası olduğunu ifade etti.

Grubun başkan yardımcısı Muhammed Habib, ABD'nin İran ve Suriye'ye yönelik önerileri ile ABD'li yetkililerin Suudi Arabistan ve Mısır'a gerçekleştirdikleri ziyaretlerin tamamen İsrail yanlısı gündemin birer parçası olduğunu da iddia etti.

Müslüman Kardeşler örgütü, emperyalist Amerikan yönetiminin demokrasi ve insan hakları söylemlerinin hiçbir şekilde Müslümanların lehine olmadığını, bunun en önemli göstergesinin de kendilerine yönelik yapılan baskıların başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler tarafından görülmemesi olduğunu belirtiyor.

"Önce İslami gruplarla ilişkileri düzeltsinler"

Uzmanlar, İslam dünyasındaki imajını düzeltmek ve Müslüman halklarla ilişkilerini geliştirmek isteyen Amerikan yönetiminin öncelikli olarak İslami gruplarla ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini vurguluyor. Obama'nın 4 Haziran'da Mısır'a gerçekleştireceği ziyaret sırasında daha önceden verdiği söz çerçevesinde İslam dünyasına yönelik bir konuşma yapması bekleniyor.  Habib açıklamasında, "Açıklamalarla pembe tablolar çizilir ancak politikalar açıklamaların üzerinde kurulu değildir, pratikte uygulama iledir. Bekleyelim, görelim" diye de konuştu.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/obama-nin-amaci-islam-dunyasini-bolmek-125548.htm



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,510 µs