En Sıcak Konular

KORE'DE ERMENİ TERCÜMANLARIN İHANETİ

11 Mayıs 2009 11:15 tsi
KORE'DE ERMENİ TERCÜMANLARIN İHANETİ ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen bir toplantı, Kore’de en önde savaşan Türk birliğinin tamamına yakınının nasıl şehit olduğunu ortaya çıkardı.

Kore’de tercüman ihaneti  

Kore Savaşı sırasında Amerikalıların görev verdiği Ermeni tercümanların, kritik bilgileri saklayarak Türk birliğini cephede savunmasız halde bıraktığı ve büyük kayıplar vermesine sebep olduğu ortaya çıktı.

Star Gazetesi'ndeki habere göre,ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen bir toplantı, Kore’de en önde savaşan Türk birliğinin tamamına yakınının nasıl şehit olduğunu ortaya çıkardı. Kore gazileri derneğinin yöneticiliğini yapan Koreli üç emekli albay, ABD Müslümanlar Birliği Los Angeles Şubesi ile Kaliforniya’daki Türk toplumu haber sitesi Turkla.com’un ortaklaşa düzenlediği ‘’Kore Şehitlerini Anma’ programında Türklerin savaştaki kahramanlıklarını anlattı. Koreli subaylar, mermileri biten Türk askerlerinin süngüleriyle hatta bir ara yumruklarıyla Çinli askerleri dağıtarak çemberi yarmayı başardığını ifade etti.

KORELİ KOMUTAN DA TEYİT ETTİ

TÜRK askerlerinden kimsenin Korece ve İngilizce bilmemesinden dolayı Amerikan ordusunun Türkçe bilen Ermeni tercümanlar tuttuğunu bildiren, Türk ordusunu Kore’ye taşıyan gemi mürettabatında görevli emekli binbaşı Vedat Aslay, Ermenilerin Türklere verdiği yanlış bilgi yüzünden büyük kayıplar verildiğini söyledi.

CEPHEDE SAVUNMASIZ KALDILAR

KORELİ Albay Kwang J. Yang’ın da teyit ettiği olaylar şu şekilde gelişti: Savaşın bittiği varsayılarak ülkelerinde Christmas’a yetişmek isteyen Amerikan ordusu çekilmeye başlar ancak Çin ordusu 500 bin kişilik bir kuvvetle saldırır. ABD çekilmek üzereyken Ermeni tercümanlar Türklere haber vermez ve Türkler 5000 kişi ile 500 bin kişilik Çin ordusunun karşısında kalır. Etrafı sarılmış olmasına rağmen 2400’ü çemberi yarmayı başarır, 256’sı esir düşer. Çinliler, Türk esirleri Komünizm eğitimine alır ancak, başarılı olamaz. Bir süre sonra da uluslararası anlaşmalarla Türk esirler serbest bırakılır. (SELÇUK ACAR)

Türkler bizim için canlarını feda etti

Toplantıda konuşan Koreli subaylardan Myong C. Seo, ‘’Ben ülkem için savaştım ancak Türkler sırf bize yardım için canlarını verdi. Hatırladıkça gözlerim yaşarıyor. Bambaşka bir ülkenin insanları bizim için canlarını verdi. Türklere ne kadar minnettar olsak azdır’’ dedi.

Kaynak: Star Gazetesi,http://www.stargazete.com/dunya/kore-de-tercuman-ihaneti-haber-187493.htm



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,135 µs