En Sıcak Konular

SÜRGÜN AVI

10 Mayıs 2009 11:26 tsi
SÜRGÜN AVI Cim-Bom, Kadir Has Stadı’nda oynanan karşılaşmada Milan Baros’un penaltısıyla üç puana uzandı, ligde üç hafta sonra galibiyetle tanıştı, Avrupa Ligi şansını bırakmadı.

Cim-Bom, Kadir Has Stadı’nda oynanan karşılaşmada Milan Baros’un penaltısıyla üç puana uzandı, ligde üç hafta sonra galibiyetle tanıştı, Avrupa Ligi şansını bırakmadı. Kümede kalma mücadelesi veren Başkent ekibinde Bouzid, 52’de gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı

Devir hesap kitap devri ya, bu saatten sonra hiçbir maçın telafisi yok. Bu yüzden olsa gerek Avrupa biletini kaçırmak istemeyen Aslan, büyük bir iştahla maça başladı. Sağlı sollu kanat bindirmeleri, sahanın her bölgesinde pres kazanma arzusunun doruklarda olduğunun işaretleriydi. Bir de Arda Turan faktörü vardı elbette. Olay adam, bu kez  futboluyla gündeme gelme gayreti içindeydi. Baros ve Lincoln de sürekli hareket halinde başkent ekibinin dengesini bozdu.  Ayhan-Mehmet Topal-Barış’tan oluşan bermuda şeytan üçgeni ise Ankaragücü’ne hareket alanı bırakmıyordu.
Bu şablona karşın Hikmet Karaman’ın Ceyhun-Mehmet Yılmaz-Iglesias’ı ilerde aynı anda oynatması biraz lüks kaçtı.  İlk yarıda Baros’un penaltı golü hariç en az 4-5 mutlak pozisyon harcayan Galatasaray, ikinci yarıda ise Bouzid’in atılmasıyla daha da rahatladı. Ankaragücü risk alırken, Cim-Bom kontrataklarla farkı artırmak istedi.
Sarı-kırmızılılar bir türlü ikinci golü bulamayınca 10 kişilik rakibi karşısında son dakikalara stresli girdi.  Son düdük çaldığında yaşanan sevinç aslında her şeyi anlatıyordu.

Bouzid’ten iki kritik hata

6’da Ankaragücü kalecisi Serkan Kırıntılı’nın içerde mi, dışarıda mı tartışmaları içinde topu kontrol  etmesi konuk ekibin  itirazlarına  neden oldu.  10’da Lincoln’ün frikiği az farkla dışarı çıktı. 12’de Arda’nın pasında Lincoln, Bouzid tarafından düşürüldü. Baros da kazanılan penaltıyı gole çevirerek takımını öne geçirdi: 1-0.
Aynı futbolcu 3 dakika sonra Hakan Balta’nın pasına aynı kalitede vuramadı. 16’da ise Çek Yıldız, Barış’a nefis bir pas çıkardı. Ne var ki, topu kaleciye nişanladı.
26’da Arda Turan, Luiz Henrique’den kurtardığı topla kaleye doğru yönelirken, vuruşunda Serkan başarılıydı. 42’de Ayhan klas hareketlerle içeri girip kaleciyi de geçti, ancak içeri gönderdiği  meşin yuvarlığı El Yasa çizgiden çıkardı.
52’de son adam Tunuslu savunma oyuncusu Ismael Bouzid, Baros’u indirince, kırmızı kartla oyundan atıldı.  70’te Baros, Barış’ın kaleye gönderdiği topu önünde bulurken, çerçeveyi tutturamadı.

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı LINCOLN SAHNEDE

Galatasaray’da sezon sonu için gözden çıkarıldığı iddia edilen Cassio Lincoln, ligin sonuna doğru form tutmaya başladı. Brezilyalı futbolcu estetik futbolunun yanı sıra, penaltıda baş kahramandı. Kondisyon olarak da ayakta kalan Lincoln’ü Teknik Direktör Bülent Korkmaz da 90 dakika sahada tutarak bir anlamda ödüllendirdi.

Kırılma Noktası,BOUZID’İN ATILMASI

Dünkü maçın kahramanı İsmael Bouzid oldu. 13’te Lincoln’ü cezaalanı içinde indirerek penaltıya sebebiyet veren sarı-kırmızılı eski futbolcu, ikinci yarıda dakikalar 52’yi gösterdiğinde  Baros’u indirerek takımını yaktı.

Korkmaz’la yine tek fark

Galatasaray, Teknik Direktör Bülent Korkmaz’la ligde beşinci, toplamda altıncı galibiyetini yine tek farklı skorla aldı. Korkmaz’ın görev yaptığı ilk maçta UEFA Kupası’nda Bordeaux’yu 4-3 yenen Cim-Bom; Konya (1-0), Bursa (2-1), Gaziantep (1-0) ve Belediye (1-0) galibiyetlerinin ardından Ankaragücü’nü de 1-0 mağlup etti.

‘Zemini ıslatın sakatlık olmasın’

Cim-Bom’da üç maçlık cezası biten Arda Turan dün ilk 11’de sahaya çıktı. Genç yıldız maç öncesi, “Aman sakatlık olmasın” diyerek stat görevlilerinden zeminin ıslatılmasını istedi. Arda ayrıca anlamlı bir davranışta bulunarak Beyaz Şov’da Otistik Çocuklar için düzenlenen geceye katılarak 10 bin TL bağış yaptı.

Polis dışarıda özeller içeride

Statlarda güvenliğin kulüpler tarafından kurulan özel birimlere bırakılması planı kapsamında ilk deneme dün Galatasaray-Ankaragücü maçında yapıldı. Karşılaşmada stat içindeki tüm sorumluluğu özel güvenlikçiler alırken, polis stat dışında görev yaptı. Ankaragücü taraftarı maçı önü fileyle kapatılan bölümde izledi.

Özhaseki’den yemek sürprizi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ve iki kulüp yöneticilerine maç öncesi yemek verdi. Yemeğe Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur da katıldı. (Nevzat DİNDAR)

Kaynak:Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1092931&Date=

 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,832 µs