En Sıcak Konular

OKÇULUK KÜLÜBÜ

10 Mayıs 2009 11:18 tsi
OKÇULUK KÜLÜBÜ Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş ile oynayacağı kupa finali öncesi son provada, ligde düşmeme mücadelesi veren rakibi karşısında vasatı aşamadı. İkinci yarıda biraz hareketlenen ev sahibi üç puanı zor da olsa kapmayı başardı

Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş ile oynayacağı kupa finali öncesi son provada, ligde düşmeme mücadelesi veren rakibi karşısında vasatı aşamadı. İkinci yarıda biraz hareketlenen ev sahibi üç puanı zor da olsa kapmayı başardı

Denizlispor, bir sezon daha Fenerbahçe’nin önüne küme düşmemek için oynar bir konumda çıktığından maçın önemi kendisi açısından yine farklıydı.
Fenerbahçe’nin ise kendisine bu aşamada ligde angaryadan başka bir şey olmayan karşılaşmada, bir iki cılız sesin dillendirdiği “intikam” safsatalarını sahaya taşıyacak mecali bile yoktu; ister istemez herkesin aklı İzmir’deki finale odaklanmıştı.
Sıkıntılı bir 55 dakika futbolu Fenerbahçe adına sonuçsuz iki gol pozisyonu üretmekten öteye gidemedi. Denizlispor’un ise ileri uçtaki Bangoura gibi çabuk adamına karşın, dedik ya öyle idare eden ve pek pozisyona girmeye niyeti olmayan bir hali fazlası ile belirgindi. Aragones’in oyuna kendi adına hareketlilik ve yaratıcılık getirme gayreti, Semih- Alex değişimi ile belirirken, tribünlerin bu tercihe itirazı sıradan oyunu, içine kattığı bu renkle hareketlendirmeye çalışıyordu.

Alex işleri değiştirdi

Alex’in oyuna girişi ile dikey paslar başlarken kısa sürede sonuç geldi. Moda olduğu üzere Semih değişikliğe itiraz etse de bu atılım, satrançtaki rok hamlesi gibi oldu ve Fenerbahçe o dakikadan itibaren ciddi bir kazanma provası yapmaya başladı.
7. dakika Selçuk’un plasesi dışarı giderken, 39. dakika Güiza’nın şutunu kaleci Özden önledi.
63. dakikada Alex ileriye doğru bir pas verdi, Güiza bu topu bekletmeden kaleye şutladı, savunmaya da çarpan top, Denizlispor kalecisi Özden’in tereddütte ve çakılı kalması ile filelere gitti: 1-0
68. dakikada Deivid’in şutunu Özden yakaladı, iki dakika sonra da Deniz’in sağdan başlattığı ani atakta ortasına Alex, Deivid ve Vederson uygun durumda dokunamadı, goller kaçtı.
78’de ise Çağlar’ın kullandığı serbest atışta topu Volkan güçlükle karşıladı, gole izin vermedi.

MAÇTAN NOTLAR

Kendine geldi

Sarı-lacivertli ekipte bu sezon beklenen performansın uzağında kalan İspanyol forvet Güiza, ligin son haftalarında açıldı. Geçen hafta Beşiktaş derbisinde gol atan Güiza bu haftayı da boş geçmeyerek Denizlispor filelerini de havalandırdı. Ligde son iki maça kadar 29 haftada toplam 6 gol atan İspanyol forvet, takımının 30. ve 31. haftalarındaki maçlarında 1’er gol kaydederek gol sayısını 8’e yükseltti.

Bayanların kupa sergisi!

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde 2008-2009 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçeli bayanlar, bu sezon kazandıkları lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası ile Fenerbahçe-Denizlispor maçının devre arasında sahaya çıktılar. İki kupayla saha ortasında el ele tutuşarak tribünleri selamlayan Fenerbahçeli oyuncuları taraftarlar da alkışlayarak kutladı.

Tribünler barıştırdı

Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçta saha içinde tartışan Emre ve Deivid’i tribünlere çağırdı. Karşılaşma öncesi “Emre-Deivid el ele, hep beraber tribüne” tezahüratına karşılık veren ikili, birlikte tribünlere giderek taraftarı selamladı.

Naz ilgi odağıydı

Fenerbahçe taraftarı derbi zaferine rağmen Denizlispor maçında takımını yalnız bıraktı. Sarı-lacivertli ekibin golcü oyuncusu Semih’e eşi Pınar Şentürk ile kızı Naz tribünlerden  destek verirken, minik Naz herkesin ilgi odağıydı.

19 Mayıs’ta dostluk derbisi

Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ile Galatasaray, 19 Mayıs’ta dostluk için sahaya çıkacak. Ezeli rakipler, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde BJK İnönü Stadı’nda önümüzdeki salı günü saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Ligde şampiyonluk yarışından kopan Fenerbahçe ile Galatasaray’ın karşılaşmaya yıldız futbolcuların da yer alacağı kadrolarla çıkacakları bildirildi. Maçta iki takım yöneticileri ve futbolcularının Türkiye’ye dostluk mesajları verecekleri öğrenildi.

Finalin son provası

20 Mayıs Çarşamba günü UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapacak Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, final öncesi son prova dünkü maç öncesi yapıldı. Özellikle medya düzenlemeleri kapsamında finalde kullanılacak medya çalışma alanları, basın toplantısı ve foto muhabirleri çadırları, yeniden düzenlenen basın tribünü ana bloğu ve yeni stat içi güzergahlar bu maçta test edildi. (Yusuf KOBAL)

Kaynak: Milliyet,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1092932&Date=

 



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,937 µs