En Sıcak Konular

İSRAİL'DEN ABD'YE REST

7 Mayıs 2009 11:30 tsi
İSRAİL'DEN ABD'YE REST ABD İsrail'i Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı imzalamaya çağırdı. İsrail'in yanıtı kimseyi şaşırtmadı.

ABD İsrail'i Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı imzalamaya çağırdı. İsrail'in yanıtı kimseyi şaşırtmadı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rose Gottemoeller, İsrail'e bir çağrıda bulunarak Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı  imzalamasını istedi. İsrail ise kesin ve kati bir şekilde bu anlaşmayı imzalamayacağını açıkladı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Gottemoeller, NPT imzacısı 189 ülkenin temsilcilerinin katıldığı ve iki hafta sürecek olan toplantının ikinci gününde yaptığı konuşmada, İsrail'e imzala çağrısını yineledi.

Gottemoeller, İsrail'İ kastederek "NPT, kimseyi nükleer silah edinmekten alıkoyamamıştır. Son olarak İran bunun örneğidir. Bu yüzden, İsrail'in NPT'yi imzalaması yönündeki ısrarı anlamak güç; bu sanki dünyanın yaralarına merhem olacak" diye konuştu.
Gottemoeller'in konuşmasını değerlendiren uzmanlar, ABD'nin İsrail'i nükleer alanda temize çıkararak Ortadoğu'da elini rahatlatmak için İsrail'i anlaşmaya çekmeye çalıştığını vurguluyor. Uzmanlara göre ABD, aynı zamanda İsrail'e "imzala, temize çık, zaten bir yaptırımı yok" mesajı veriyor. Buna rağmen İsrail anlaşmayı imzalamaya yanaşmıyor. ABD 'nin bu tavrı ise samimi bulunmuyor. Üst düzey İsrailli politikacılar ise Nükleer üretimin İsrail'in geleneksel politikası olduğunu bundan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söylediler. Tahminlere göre, İsrail'in 80 ila 200 dolayında nükleer başlıklı füzesi bulunuyor.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/israil-den-abd-ye-rest-125174.htm



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,285 µs