En Sıcak Konular

HASTANELERDE DEVLETİ DOLANDIRAN DOLANDIRANA

6 Mayıs 2009 23:01 tsi
HASTANELERDE DEVLETİ DOLANDIRAN DOLANDIRANA SGK Başkanlığı tarafındanTürkiye`deki bütün özel ve devlet hastanelerine gönderilen bir yazıyla ihlaller tespit edildiği ve bu konularda hukuksal işlemlerin her an başlatılabileceği uyarısında bulunuldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Türkiye`deki bütün özel ve devlet hastanelerine gönderilen bir yazıyla ihlaller tespit edildiği ve bu konularda hukuksal işlemlerin her an başlatılabileceği uyarısında bulunuldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından sağlık hizmet sunucuları adı altında bütün hastanelere gönderilen bir yazıyla sağlık harcamalarının aşırı arttığına dikkat çekildi. Yazıda Türkiye genelinde yapılan denetimlerle tespit edilen ihlaller sıralanarak hastane yetkilileri denetimlerin sıklaştırılarak gerektiğinde hukuksal yollara başvurulacağı şeklinde uyarıldı.

Tümgazeteler.com'un haberine göre,Daire Başkan Vekili Mehmet Özdemir imzasıyla gönderilen yazıda Türkiye`nin sağlık harcamalarının 2002 yılında 7.630 milyon T.L olduğu ve 2008 yılında 25.346 milyon TL. olarak gerçekleştiği bu artışa neden olan ihlal ve usulsüzlüklerin de bakanlık müfettişlerince tespit edildiği ifade edildi.

Yazıda hastane yetkilileri şu cümlelerle uyarıldı: `Sayın Sağlık Hizmetleri Sunucu Yetkilisi, kurumumuz denetim elemanlarınca 2009 yılında da Sağlık Hizmet Sunucularının denetimleri daha kapsamlı ve aralıksız olarak devam edeceğinden Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, Sözleşme, Duyurular çerçevesinde, ileride doğabilecek hukuki ve cezai müeyyideleri şimdiden engellemek amacıyla kuruluşunuz, şahsınız ve çalışanlarınızın gerekli özeni göstereceğini temenni ediyorum`.

Denetimler sonucu tespit edilerek hastanelere bildirilen eksiklerin ve ihlallerin son derece ciddi olduğuna dikkat çeken sağlık bakanlığı yetkilileri ise `Teftişlerden çıkan sonuçlar en basit ifadesiyle kötüye kullanımdır. Yazıyla herkesin ayağını denk alması gerektiği bildirilmiş oldu. Bundan sonra düzeltmeleri için bir fırsat veriliyor. Ancak bu bugüne kadar yapılanların affedileceği anlamına da gelmez` diye konuştular.

Yapılan denetimler sonucunda tespit edilen aksaklıklar ve ihlallerin sıralandığı 15 madde arasında dikkat çekenler şunlar oldu.

1-Endikasyonsuz tıbbi ya da cerrahi girişimlerde bulunulduğu

2-Tetkik ve tahlillerin teşhis ve tedavi için gerekenden fazla sayıda ya da türde yapıldığı

3-Hasta yatış sürelerinin fazla gösterildiği

4-Ameliyat sonrası komplikasyonlara ilişkin bilinçli olarak hatalı ya da yanlış kayıt düzenlendiği

5-Ruhsatsız ya da lisansız birim ve cihazlarla tedavi yapıldığı

6-Sterilize edilerek tekrar tekrar kullanılabilen (reuse) malzemelerin her seferinde ilk kez kullanılıyor gibi gösterildiği

7-Hastalara yerli malzeme kullanıldığı halde, ithal malzeme kullanılmış gibi gösterildiği

İnanç UYSAL

Kaynak: tümgazeteler.com,http://www.tumgazeteler.com/?a=5046263



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,503 µs