En Sıcak Konular

''EVVELİM SENSİN AHİRİM SEN !''

6 Mayıs 2009 11:30 tsi
''EVVELİM SENSİN AHİRİM SEN !'' Başarılı bulunan bazı bakanlar giderken,Bülent Arınç, Ömer Dinçer gibi, haklarında şimdiden konuşulmaya başlayan, zatlar neden önemli bakanlıklara getirildi?Afet Ilgaz'ın yorumu..

Küçük bir ölçü: Nazım Ekren gitti. Bu bakanı herkes taktir ediyordu. Gerek sakin ve edepli tavrı, gerekse ekonomideki vukufu, muhalif muvafık herkesin dilindeydi.

Kürşat Tüzmen de öyle. O da ihracatı arttırdığı yönünde övgüler alıyordu. Babacan'ın IMF'li altı yıllık ekonomi sorumluluğu ise ortada. Bu hallere geliş sebebimizin bizzat bu politikalar olduğunu Amerikalılar bile kabul ediyor. Şimdi, geçici borçlanma ile encamımız tekrar ne olacak, bu da belli. Alınan borçların nereye harcandığı da belli. Yeni yatırımlar değil, satılanların yerine yenisini koymak gibi bir millî endişe değil, milyon dolarlık yurtdışı bankalarında, para biriktiren yerli zenginler oluşturmak. Yabancılarla ilişkilerdeki durumu, ne siz sorun ne ben söyliyeyim. Neşet Ertaş'ın dediği gibi:

"Evvelim sensin, âhirim sen"

Peki öyleyse Bülent Arınç, Ömer Dinçer gibi, haklarında şimdiden konuşulmaya başlayan, zatlar neden önemli bakanlıklara getirildi?

***

Artık iktirarın Türkiye'ye doğru bir istikamet verme imkânı kalmamıştır da ondan. Hukuksuzluklar... Genelkurmay'ın, Anayasa Başkanı'nı ve 57 barolar birliğinin açıkladığı ve AİHM'e müracaatların başladığı evrensel hukuku çiğneme faaliyeti... Ekonomide İMF bağımlılığından kaynaklanan suni gelişme ve ardından gelen yerli zenginler... Siyasette hiçbir yönetim tecrübesi olmayan bir akademisyenin Ortadoğu ve Kafkas politikalarını düzenleme beklentisi, medyayı susturma çabaları, ele geçirme operasyonları, üslupsuzluklar, seçimlerde yapılan görülmemiş şaibeler, tarım ve hayvancılığımızın çöküşü, sağlıkta "hasta" değil "müşteri" anlamındaki yeni tekeller ve zenginler oluşturma projeleri, kapanan fabrikalar, işsizlikte dünyanın bir numarası haline gelme, "one minut" ve Rasmussen olaylarındaki hezimet...

Sandığa yansıyan yüzde sekizlik bir azalma. Üstelik yerel seçimlerde. Genel seçimlerde ne olacak Allah bilir. İktidarı bu yüzden seçim korkusu ve iktidarı kaybetme kaygısı sarmıştır ve bu yüzden de yeni hazırlıyacakları anayasa metninde ne dokunulmazlıklara, ne de yargı bağımsızlığına dokunulamamaktadır. Yani daha demir yumruklu önlemler alınacak.

Bu arada üzüldüğüm bir nokta da bu değişime Millî Görüş adının bulaştırılması ve ErbakanHoca'nın yıpratılmasına yönelik yorumlar. SP'ye zarar veriyormuş (!) Bir zat, bunu günlerdir söyleyip geziyor. Oysa Erbakan Hoca'nın son ve beşinci partisi SP'dir ve onun zaferi için Numan Kurtulmuş Bey gibi isabetli bir seçimin yapılmasında Hoca'nın tasvibi ve gayreti vardır. Bunu her ikisi de defalarca söylediler.

İktidarın son kurtuluşu olarak denize düşen yılana sarılır kabilinden yaptığı hamleler de, alıştığı gibi "mağduriyet" ve gerginlik üzerinden oy kapma planıdır. Bülent Arınç'ın herhangi bir sert çıkışı ile, kaybettikleri desteği sağlayabileceklerini hesaplıyor olmalılar. Ama yanılıyorlar. Öyle olsaydı, Manisa ve Antalya'da ve Urfa'da bu taktik tutardı. Artık halkımız idrak makamındadır ve doğruları görmekte o kadar da zorlanmamaktadır. Saadet Partililerin bu oyunlara ve tuzaklara düşmeme gibi tarihi bir görevleri var.

Afet Ilgaz- Milli Gazete

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/evvelim-sensin-âhirim-sen-125019.htm



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,276 µs