En Sıcak Konular

''İNÖNÜ''DE YILIN BOZGUNU 1-2

4 Mayıs 2009 10:04 tsi
''İNÖNÜ''DE YILIN BOZGUNU 1-2 Beşiktaş, Sivas’ın mağlubiyetiyle bir kez daha ayağına gelen liderlik fırsatını tepti

İNÖNÜ’DE F.BAHÇE’YE BOYUN EĞEN KARTAL ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AĞIR BİR DARBE ALDI

Beşiktaş, Sivas’ın mağlubiyetiyle bir kez daha ayağına gelen liderlik fırsatını tepti

GÜİZA KOPYA ÇEKTİ!

Maç öncesi biri liderlik derdinde, diğeri ise rekor peşindeydi. Sivasspor’un mağlup olmasıyla bitime 4 hafta kala koltuğa oturma şansı bulan Beşiktaş’ta taraftardaki iştah futbolcuda görünmüyor, siyah-beyazlı ekip beklenenin aksine tutuk başlıyordu oyuna. 3’te Deivid’in sert şutunu Rüştü iki hamlede kontrol edebiliyor, 7’de Ekrem Dağ’ın ortasında Aragones’in stoperde görevlendirdiği Gökhan Gönül ayak koyarak önemli bir pozisyonu önlüyordu. 30’da Volkan’ın yumruklayamadığı topa Gökhan Zan vuruyor, ancak Yasin kale önünde muhtemel bir gole engel oluyordu. 32’de Güiza, Semih’e aktardığı topu takip edince bir anda kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve tıpkı Kadıköy’de yaptığı gibi nefis bir aşırtmayla ağları havalandırıyordu: 1-0.

EMRE ÇIKINCA...

Devrede Mustafa Denizli oyuna müdahale edip, Yusuf ve Cisse’yi sahaya sürüyor, ancak bu da Beşiktaş’ı ayağa kaldıramıyordu. 47’de pasında soldan ceza sahasına dalan Bobo, topu Volkan’a nişanlarken, maç boyunca ayağa paslarla rakibini yıldıran F.Bahçe, 54’te Deivid, Uğur ve Ali Bilgin’le kurduğu üçgeninin ardından Semih’in usta işi vuruşuyla tabelayı bir anda 2-0‘a getiriyordu. Deivid’le saha içinde kavga eden Emre Belözoğlu kulübeye alınınca, F.Bahçe’nin pas trafiği bocalıyor ve 64’te orta sahadan aldığı topu 4 F.Bahçeliyi peşine takarak ceza yayına kadar gelen Holosko, nefis bir gole imza atarak farkı 1’e indiriyordu: 2-1. 76’da Bobo’nun, 78’de Holosko’nun vuruşları Volkan’da eriyince zirvede sıralama değişmiyordu.

Seriye bağladı

Fenerbahçe, Beşiktaş’ı güle oynaya yenerken aldığı 6 maçlık arka arkaya galibiyetle tarihi rekor kırdı

İNÖNÜ SAHASI SANKİ

Beşiktaş karşısındaki galibiyet serisini dün 6’ya çıkararak tarihinin en iyi istatistiğini yakalayan F.Bahçe, İnönü’de de üst üste 4. lig galibiyetine imza attı. Fener, rakibi önünde dış saha galibiyet sayısını da artırdı. Dolmabahçe’de yapılan son 11 lig maçında F.Bahçe 7, Beşiktaş 4 galibiyet aldı. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon tarihi rakipleri G.Saray ve Beşiktaş ile yaptığı 4 derbi maçın 3’ünü kazanıp, birinde berabere kaldı. Bu arada Beşiktaş dünküyle beraber son 4 sezonda G.Saray ve F.Bahçe’yle yaptığı 15 maçta 11. mağlubiyetini aldı. Siyah-beyazlılar bu maçlardan ikisinde berabere kalırken 2 kez galip gelebildi.

TRAVMA YAŞIYORUZ

“Kazansaydık lig biterdi” diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “Bu tabloyu değiştireceğiz” şeklinde konuştu

ÇOK BASİT TOP KAYBETTİK

3 hafta önce Bursa’yla berabere kalarak liderlik fırsatını kullanamayan Beşiktaş, dün gece de İnönü’de F.Bahçe’ye yenilerek bir kere daha koltuğu elinin tersiyle iterken, Teknik Direktör Mustafa Denizli, “Bu tabloyu kalan 4 haftada değiştireceğiz“ dedi. “Kazansaydık açık söylüyorum lig biterdi” diyen Denizli, “Bundan sonra puan kaybeden 2 takımdan biri şampiyonluğu kaybeder. Bu geceyi çok çabuk bir şekilde bertaraf etmemiz lazım. Önümüzdeki 2 Ankara maçı ve kupa finalinin iyi geçmesini sağlamamız lazım. Bu gece gelecek galibiyet bizim için sezonun erken müjdesi olacaktı. Çok basit top kayıpları yaptık. Genel olarak düşüncelerimizi ortaya koyamadık. Takım olarak iyi olmadığımız bir geceydi” dedi.

ÜZERİMİZDE BASKI OLUŞTU

Hafta boyunca F.Bahçe derbisi için en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyen Mustafa Denizli, “Biz bu maça ayak tenisi oynayarak hazırlanmadık. Her gün F.Bahçe maçının çalışmasını yaptık. Neticede kaybettik ama ligin bitmediğini, Beşiktaş’ın bu yarışın en önemli adayı olduğunu söylemek istiyorum” dedi. Gökhan’ı kırmızı kart riski olduğu için oyundan aldığını ifade eden Denizli, “Yetenekleri üst düzeyde olan birçok oyuncum düşündüğümüz çizgide olamadı. Bu mağlubiyeti bir travma oldu. Bunu mutlaka aşacağız. Sivas ile bir yarışın içindeyiz. Gündüz o maçın sonucunu beklemek, geriden gelen takımlar için baskı unsuru oluyor. Elimden gelse haftanın ilk maçlarını takımıma oynatırım” şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM: TEPKİ OLMASIN DİYE AYRILDIM

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, derbide kendilerine gösterilen misafirseverlik sebebiyle Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve siyah-beyazlı taraftarlara teşekkür etti. F.Bahçe 2-0 öne geçtikten sonra protokol tribününden ayrılmasına açıklık getiren Yıldırım, “Geçmişte yaşadığımız olaylar vardı. Seyirci o anda kendini kaybetmiş olabilir, bundan dolayı bir tepki koyabilirdi. Bu tepkiler Yıldırım Demirören’e dönmesin diye içeriye girdim ve maçı orada izledim” şeklinde konuştu. Yıldırım, “İnşallah bütün derbiler böyle geçer. Biz Türkiye’nin büyük kulüpleriyiz. Örnek olmamız lazım” dedi.

Volkan: İşte kimliğimiz

F.Bahçe file bekçisi Volkan Demirel, maç sonrası “Bizim gerçek kimliğimiz budur. Konsantre olup, kendimize inanarak sahaya çıktığımızda sonuç hep başarılı olur” derken, “Bu galibiyetle biraz olsun taraftarlarımızı sevindirdik. Artık hedefimiz kupayı kazanmak” şeklinde konuştu.

LUİS ARAGONES: İçim acıyor

Fenerbahçe teknik patronu şampiyonluk potasından uzaklaşmalarına yanıyor

ÜÇ MAÇTA KAÇIRDIK

F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, iyi bir takım olduklarını ve Beşiktaş’ı mahkum oynattıklarını söyledi. “Böyle futbol oynayan bir takım üç maçta şampiyonluk şansını kaybediyor. Bu benim içimi acıtıyor” diyen Dede, “İlk yarıda topa çok sahip olduk. O zaman orta sahaya da hakim oluyorsunuz. Biz her takımı yenecek güçte bir ekibiz. Oyunun genelinde kapanan takım Beşiktaş’tır” sözlerini kullandı.

KALMAK İSTİYORUM

Bütün mücadelelerinin artık kupa için olduğunu ifade eden Aragones, “Son 4 maçımızı da kazanıp ligde ne konuma geleceğimize bakacağız. Burada olmaktan memnunum. Takımda kalıp kalmamak yönetime de bağlı. Onlar kal derlerse kalacağım” derken, Barış Kupası’yla ilgili bir soruya, “O zaman takımın başında ben olur muyum, olmaz mıyım, kim olur, o bilinmez” şeklinde ilginç bir cevap verdi.

Güiza: Kupa bizim olacak

Dün nefis bir gol atan Güiza, “Şimdi sıra kupada. Beşiktaş’ı yenerek kupaya sahip olacağız” derken, “İspanya’da çift forvetle oynuyordum ve topla daha çok buluşuyordum. Bu sistemle ilk yılım ve alışma devrem oldu. Daha iyi olacağım” açıklaması yaptı.

Alex ilk kez yok

F.Bahçe’de Alex ilk kez bir Beşiktaş maçında forma giyemezken, Emre Belözoğlu ise siyah-beyazlı takıma karşı F.Bahçe’de ilk sınavını verdi. Emre, Kadıköy’de oynanan maçta yedek soyunmuştu. Bu arada PAF maçını F.Bahçe Berk ve Özgür’ün (2) golleriyle 3-2 kazandı.

DEİVİD’LE KAPIŞTI

Emre çıldırdı

Özellikle son dönemlerde sinirli tavırlarıyla sık sık olay olan Emre Belözoğlu dün de Deivid ile kapıştı. İkinci yarının ilk dakikalarında Deivid’in hakeme itiraz etmesine sinirlenen Emre takım arkadaşının üzerine yürüyüp itişerek, “Kesinlikle hakemle oynama” ikazında bulundu. Oyundan alınınca çılgına dönerek küfürler yağdıran ve kramponlarını fırlatan Emre’yi Aragones sakinleştirmeye çalıştı. Yıldız futbolcu maç sonrası, “Deivid’le saha içinde kalacak bir tartışma yaşadık. Oyundan alınmam bununla ilgili değildi. Çıkmayı ben istedim. Sakatlığım beni etkiliyordu” sözlerini kullandı.


Derbi notları

Gökhan Zan’a öfke

Teknik Direktör Mustafa Denizli, F.Bahçe’nin ilk golünde topu ıskalayan Gökhan Zan’ı devre arasında fırçalarken, bu oyuncusunu ikinci yarıda oyundan aldı. Sahada gezinen Delgado’yu da Yusuf’la değiştiren Denizli, oyuncularının yaptıkları hatalar karşısında adeta çılgına döndü. Gökhan Süper Lig’de 100. defa sahaya çıktı.

Demirören uğuru bıraktı

Maçtan önce Başkan Aziz Yıldırım’ı VIP salonunda öze olarak ağırlayan Başkan Yıldırım Demirören, ilk yarıda protokolden ayrılarak uğurlu tribünündeki yerini aldı. Ancak Demirören, ikinci yarıda F.Bahçe Başkanının yanına inerek maçı birlikte izledi.

Baba-oğul Koç buluştu

Beşiktaşlılığıyla bilinen Rahmi Koç stada BJK Store’den aldığı siyah-beyaz şapkasıyla gelirken, F.Bahçe’de asbaşkanlık görevini yürüten Ali Koç F.Bahçe rozetli ceketiyle tribündeki yerini aldı. Baba-oğul maç öncesinde birbirlerine başarı temennisinde bulundu.

Farklı yollardan geldiler

Beşiktaş kafilesini taşıyan takım otobüsü Mecidiyeköy’den İnönü Stadı’na ulaşırken, F.Bahçe kafilesi ise stada gelmek için Dolapdere’yi tercih etti. Bu arada karşılaşma öncesinde Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber eski takım arkadaşlarıyla tokalaşıp hasret giderdi.

Maç öncesi kavga

Derbiden önce polis kordonunu aşmaya çalışan bazı siyah-beyazlı taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanırken, F.Bahçe taraftarı yolda karşılaştıkları Beşiktaşlı taraftarlara taş, sopa ve şişe fırlatınca kavga çıktı. Polis olayları büyümeden yatıştırdı.

Düşman çatlattılar

F.Bahçe, Beşiktaş karşısına cezalı olan Lugano ve Önder, sakatlığı süren Alex, sezonu erken kapatan Edu’dan mahrum çıkarken sarı-lacivertli yönetim tam kadro İnönü Stadı’ndaydı. Başkan Aziz Yıldırım kurmaylarıyla beraber şeref tribününde yerini aldı. Yıldırım, kırgın olduğu iddialarını yalanlarcasına maçı M.Ali Aydınlar’la birlikte seyretti.

Kaleye de geçerim

Beşiktaş karşısında stoper olarak sahaya çıkan Gökhan Gönül, Aragones’in görev verdiği her mevkide oynayabileceğini belirtirken, “Kalede bile oynarım. Hafta içinde başkanların bir araya gelmesiyle ilgili olarak çok şey söylendi. Bu maçı özellikle bunu için kazanmamız gerekiyordu” dedi.

Uğur: Her şeyi yaptık

Uğur Boral derbilerin favorisinin olmadığının görüldüğünü söyledi. “Sahada her şeyi yapan bir Fenerbahçe vardı” diyen Uğur, “Beşiktaş da futbol oynamaya çalıştı. Siyah-beyazlı taraftarları tebrik ediyorum. Hiçbir taşkınlık yapmadılar. Bu, özellikle vurgulanması gereken bir konu” ifadesini kullandı.

Barça örnek oldu

Aragones’in futbolcularına derbi öncesi El Classico’yu izletip Real’i evinde 6-2 yenen Barcelona’yı örnek gösterdiği öğrenildi. Dede’nin “Tek top oynayın” talimatına uyarak Beşiktaş karşısında zafere ulaşan oyuncular maçtan sonra haklı bir gurur yaşadı.

Lefter abidesi

F.Bahçe’nin ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis’i onurlandırmak adına yapılan Lefter Heykeli dün düzenlenen törenle açıldı. Kadıköy Kuşdili Parkı’na yerleştirilen heykelin açılış törenine yoğun bir katılım olurken Lefter, sevgi gösterileri karşısında duygusal anlar yaşadı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi,http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=407474


 



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,081 µs