En Sıcak Konular

FENER TEZGAHI DAĞITTI

4 Mayıs 2009 09:51 tsi
FENER TEZGAHI DAĞITTI Sivas’ın yenilgisiyle liderlik şansını yakalayan Kartal, stresin faturasını ağır ödedi. Fenerbahçe, Güiza ile öne geçti, Semih’in golü tribünleri şoke etti. Holosko ile umutlanan siyah-beyazlı ekip, maçı çeviremedi, büyük fırsatı tepti.

Sivas’ın yenilgisiyle liderlik şansını yakalayan Kartal, stresin faturasını ağır ödedi. Fenerbahçe, Güiza ile öne geçti, Semih’in golü tribünleri şoke etti. Holosko ile umutlanan siyah-beyazlı ekip, maçı çeviremedi, büyük fırsatı tepti. Süper Lig’in zirvesinde fırtına yine dinmedi

Öyle veya böyle adı üstünde derbi...İnsanların ağzı torba değil ki, büzesiniz! Ne senaryolar yazıldı ... ‘Lig Beşiktaş’ın, kupa Fenerbahçe’nin’ bu birisi... Daha neler, neler! Bunlar hep sokak muhabetti! Oynamadan, üretmeden, hiçbir maçın garantisi yok. Tıpkı dün olduğu gibi!
Fenerbahçe’de Alex, Lugano, Edu ve Önder yok. Gökhan Gönül yokluktan stopere çekilmiş ! Buna karşın Fenerbahçe, hem iyi başladı, hem pozisyonlar üretti, hem de ilk yarıda gol buldu. Konuk takımın stresten uzak oluşu, rahatlığı en büyük avantajıydı. 3’te Deivid’in, Rüştü’den dönen topu, tribünleri hoplattı! 20’de Selçuk’un şutu, 29’da Guiza’nın sağ çarprazdan falsolu sert şutunu Rüştü’nün topu kornere tokatlayışı, Fenerbahçe’nin üstün oluşunun kanıtlarıydı.
Orta alanda organize olamayan Beşiktaş, kanatlardan yüklendi, savunmayı açamadı, ancak 30’da Tello ile bir pozisyon buldu, o da kornere çıktı. Orta alanı daha iyi kontrol eden Fenerbahçe, çok adamlı ofansif girişimlerinden 32’de gol çıkardı. Guiza, Semih ile duvar pası yapmak istedi, Gökhan Zan ıska geçince, İspanyol futbolcu, Rüştü ile karşı karşıya kaldı, üzerinden aşırttı: 0-1
Denizli, ikinci yarıda Delgado ile Gökhan Zan’ı oyundan aldı, Yusuf Şimşek ve Cisse’yi sahaya sürdü. Beşiktaş, 47’de ilk ciddi pozisyonunu buldu. Yusuf’un soldan pasıyla hareketlenen Bobo, Gökhan Gönül’ü de geçti, yakın mesafeden vurdu, top Volkan’da kaldı.
50’de Deivid-Uğur Boral verkaçında, topla Ali Bilgin buluştu, yerden kesti. Semih sert vurdu: 0-2.
64’de Ali Bilgin topu kaptırdı, Tello topu Holosko’yla buluşturdu. Tecrübeli futbolcu, orta sahaya yakın yerden aldığı topla 50 metre dripling yaptı, savunmayı geçti, soluyla sert vurdu: 1-2.
Sivas’ın yenilmesiyle liderlik şansını yakalayan Beşiktaş, bir kez daha bu fırsatı cömertce harcadı. Eğri oturup, doğruyu konuşmak gerekir. İlk yarıda ‘pasif’ futbol ortaya koyan, aklı başına ikinci yarıda gelen Beşiktaş, dünkü mağlubiyetle şansını zora soktu. İki Ankara deplasmanı var. İkisi de kolay değil... Sivas, kaybeder mi, Beşiktaş kalan maçlarını kazanır mı, hepsi soru işareti!
İyi oynayan Fenerbahçe, hakkıyla derbiyi bir kez daha kazanırken, Kartal’ı da kaderiyle başbaşa bıraktı!

Gelenek bozulmadı!

Beşiktaş’ın, ligin üst sıralarındaki takımlara karşı şansı tutmuyor. Bu sezon oynanan karşılaşmalarda, ilk 6 sırada bulunan takımlara karşı hiç galibiyeti bulunmayan siyah-beyazlıların bu geleneği devam etti. Lig lideri Sivasspor ile her iki maçta da 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Trabzonspor ile de 0-0 ve 1-1’lik skorlarla eşitliği bozamadı. Kartal, sezonun ilk yarısındaki derbilerde Galatasaray’a 4-2, Fenerbahçe’ye de 2-1 yenilirken, 6. sıradaki Bursaspor ile de her iki maçta da 0-0 berabere kaldı.

İlk yenilgi

Kartal, Fenerbahçe yenilgisiyle 2009 yılında ligdeki ilk yenilgisini aldı. Daha önce ligde yaptığı 13 maçta, 9 galibiyet ve 4 beraberlik alan Beşiktaş, ezeli rakipleri karşısında mağlubiyetle tanıştı. Siyah-beyazlılar ligdeki son yenilgisini 21 Aralık’ta Galatasaray karşısında almıştı.

MAÇIN ADAMI,DANİEL GÜİZA

İspanyol oyuncu hem attığı şık golle hem de oynadığı futbolla dün gecenin tartışılmaz kahramanı oldu. Güiza, cezası biten Semih ile uyum içerisinde oynadı, attığı deparlar yaptığı presle takımının en öndeki savaşcısı oldu. Dünkü galibiyette başrol oynayan sarı - lacivertli futbolcu aynı zamanda takımın bu sezon kaybettiği prestiji bir nebze de olsa geri getirdi.


KIRILMA NOKTASI,Semih’in GOLÜ

Semih’in 54. dakikada attığı gol Beşiktaş’ın galibiyet umutlarını tamamen bitirirken maçın da kırılma anı oldu. Milli futbolcunun maç içerisinde gösterdiği performans ayrı bir alkış alırken, Kartal’ın şampiyonluk umutlarına büyük darbe vurdu. Her ne kadar Holosko farkı bire indirse de Fenerbahçe gibi tecrübeli bir takım galibiyeti korumasını bildi.

Bilal Meşe

  

Kaynak: Milliyet,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1090514&Date=

 

 



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,919 µs