En Sıcak Konular

BİZE AKIL VERENLERE BAKIN !

3 Mayıs 2009 12:37 tsi
BİZE AKIL VERENLERE BAKIN ! Türkiye’de “ihlal” varmış! AB ve ABD’den peş peşe iki rapor geldi! İddialar çok net; “herkesin hakkı ihlal ediliyormuş”...Peki AB ülkesi Almanya'da olanlar ne?Vatan Gazetesi yazarı Yiğit Bulut'un yazısı...

Bize akıl verenler iyi okusunlar!

Türkiye’de “ihlal” varmış! AB ve ABD’den peş peşe iki rapor geldi! İddialar çok net; Türkiye’de “herkesin hakkı ihlal ediliyormuş”

Bize akıl verenlere ve onları “Türkiye’den değilmiş de dışarıdanmış” gibi suçlayanlara son yıllarda özellikle Avrupa’da Türklere yapılanlarla ilgili tespit ettiklerimi aktarmak istiyorum...

Türkiye’de “ihlal var” diyenler, iyi okusunlar bakın kardeşlerimize neler yapılıyor?

Başlarken soralım: Türkiye’yi her fırsatta yerden yere vuranlar, Türkiye’ye akıl veren Avrupa, Almanya’nın Türkler’e karşı giriştiği ve Alman bakanlar tarafından dile getirilen ‘en iyi entegrasyon asimilasyondur’ tezine karşı neden bu kadar sessizler? Türklere karşı girişilen “fiili yok etmeye” neden tepkisizler?

Sevgili dostlar, “Türkler’e karşı girişilen olayların” arkasında “bilinçli” bir politika söz konusu ve şu anda elimde Almanya’daki Türk vatandaşları tarafından hazırlanmış, bana gönderilmiş birçok dosya var. Hepsini sizlere aktarmak mümkün değil. Bazı bölümleri paylaşacağım.

1- Vatandaşlarımızın bize söylediği ve yazılı olarak verdiği bilgiye göre; Avrupa Birliği’nde, Türkiye’ye yönelik “insan hakları ihlal ediliyor” açıklamaları devam ederken, Almanya çok tehlikeli ve “insanın en temel hakkını” elinden alan bir uygulamaya başladı. Bazı okullarda ders aralarında ve okul bahçesinde “anadilde konuşma yasağı” yürürlüğe kondu ve özellikle Türk öğrencilere yönelik sert tedbirler alınmaya başlandı.

2- Hessen Eyaleti’nin Ditzenbach kasabasında bu karar yerel meclis gündemine alındı ve görüşmeler sonucu meclisten geçerek 2006 yılında resmileşti. Şimdi “uygulanıyor”.

3- Türk çocuklarına anlamsız testler uygulanmaya başlandı ve birçok yerde ‘sonderchule’lere ve benzeri okullara zorla yönlendirildi.

4- Almanya’da Türkçe dersleri sistemli bir şekilde kaldırılıyor ve maalesef Türk hükümeti bu konuda hiçbir açıklama dahi yapmadı.

5- Almanya’nın bazı bölgelerinde öğrencilere yönelik Türkçe konuşma yasağı devam ederken, Hollanda’da parlamentoya sokakta yabancı dil konuşulması ile ilgili bir teklif verildi. Bu teklifin bir bölümü Türkçe’ye ayrıldı.

6- Okullardaki Türk olmayan Müslümanlar bahane edilerek, Türk öğrencilere kendi dilinde din eğitimi alma şansı hâlâ verilmedi. Köln’de konuştuğum vatandaşlarımız Almanca din dersinin hiçbir işe yaramadığı gibi boşlukta kalan çocukların Almanya’da tarikatların tuzağına daha kolay düştüğünü söylediler.

7- Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye seyahati sırasında “aile birleşmeleri için Almanya’ya gelecekleri Türkiye’de kursa ve imtihana tabi tutalım” teklifinde bulundu. Bu anlamsız teklife maalesef Türk hükümeti detayını dahi düşünmeden “Evet” dedi.

8- İslami terör söylemi içinde Almanya’daki Müslümanların kullandığı ibadethanelere kamera yerleştirileceği konuşulmaya başladı. Bu konu ile ilgili Alman İçişleri Bakanlığı bünyesinde araştırma yapan Türk dernekleri, çalışmaların proje bazında başladığını öğrendiler...

Sonuç : Avrupa Birliği’ne gireceğiz sevdası içinde Avrupa topraklarında özellikle Almanya’da canını dişine takarak çalışan kardeşlerimizi, dövizimiz olmadığı zaman bizi fonlayan insanlarımızı, her şeyden önemlisi bizim bir parçamız olanları, kendi kaderleri ile baş başa bırakamayız. Almanya’nın, Avrupa’nın yaptığı en temel hakların ihlali anlamına gelen projelere sadece ‘kendi çıkarımız’ için sessiz kalamayız...

Son söz: Türkiye’de “Avrupa Birliği valisi” edasıyla dolanan “akademisyen-gazeteci-aydın” kısacası “entel-dantel” takımına da sesleniyorum; Avrupa ağzıyla Türkiye’ye “insan hakları dersi verirken” sesiniz “gür çıkıyordu”, şimdi neden susuyorsunuz! Okuduklarınız hoşunuza gitti mi! Bunlar yazabildiklerim, ya yazılamayacak asla konuşulmayacak olanlar!!

Yiğit Bulut

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Bize_akil_verenler_iyi_okusunlar_&tarih=03.05.2009&Newsid=236310&Categoryid

 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,377 µs