En Sıcak Konular

İSRAİL'İN ÇİRKİN PLANI

1 Mayıs 2009 11:13 tsi
İSRAİL'İN ÇİRKİN PLANI İsrail Mescidi Aksa’nın etrafındaki Müslüman mahalleleri yıkıp Yahudi yerleşimcileri buraya yerleştirmek istiyor.

İstanbul Barış Platformu’nun İstanbul’da gerçekleştirdiği “İsrail Kazdıkça Kanayan Yara: Mescid–i Aksa” Sempozyumu’nun sonuç bildirgesine göre, İsrail Mescidi Aksa’nın etrafındaki Müslüman mahalleleri yıkıp Yahudi yerleşimcileri buraya yerleştirmek istiyor.

Yeni Mesaj Gazetesi'nin haberine göre,Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da düzenlenen Mescid–i Aksa Sempozyumu’nda İsrail’in bölgede kurmak istediği düzen masaya yatırılmıştı. İslam dünyasının önemli alim, düşünür ve eylemcileri İsrail’in arkeolojik kazı çalışmaları sebebiyle yıkılma tehlikesi yaşayan Mescid–i Aksa için İstanbul’da bir araya gelmişti. İstanbul Barış Platformu tarafından organize edilen sempozyum Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Sempozyumun sonuç bildirgesinde, Kudüs’ün çok uzun yıllar toplumların bir arada esenlik içerisinde yaşadığı bir barış şehri olduğuna işaret edilerek, “Hz. Ömer döneminde başlayan, Haçlı İşgali dışında 1300 yıl boyunca devam eden İslam idaresi şehrin bu şekilde anılmasında etkendir.
Mescid–i Aksa, yeryüzünün ikinci mabedi, Müslümanların ilk kıblesi ve son peygamberin miraç durağı olan kutsal bir mekandır” denildi.

Yahudiler Kudüs’ü ele geçirdi

Sonuç bildirgesinde yer alan bazı tespitler şöyle: “Mescid–i Aksa ve Kubbetü’s–Sahra var olduğu sürece Kudüs’ün İslami kimliğinden soyutlanamayacağını bilen İsrail için öncelikli tehdit bu yapılardır. İsrail, yıktığı Müslüman yerleşimlerin yerine inşa edilmek üzere, ‘Davut Sitesi’, ‘Tevrat Parkı’ ve ‘Hoşgörü Müzesi’ gibi kendi kitlesi açısından sempati toplayan projeler geliştirerek yıkım siyasetine destek almaktadır. Hedef; Aksa çevresinde kümelenmiş ve adeta camiyi koruyan Müslüman mahallelerin yıkılarak yerlerine Yahudilerin yerleştirilmesi ve Aksa’nın savunmasız bırakılmasıdır. Filistinlilerin topraklarının müsaderesi, evlerinin yıkılması, Yahudi yerleşim yerlerinin inşası, ikamet ve ruhsat işlemlerinde Müslümanlara ayrımcılık yapılması sonucu, Kudüs’te demografik yapı Yahudi yerleşimcilerin lehine değişmektedir. Yahudi nüfus 1948 öncesinde, Kudüs nüfusunun yüzde10’unu oluştururken, bu oran hali hazırda yüzde70’e ulaşmıştır. Bunda ekonomik kısıtlamalar, utanç duvarı ve Müslüman halka yönelik baskı siyasetinin artması sonucu yaşanan zorunlu göçler etkilidir.”

Sempozyum’un sonuç bildirgesinde yer alan bazı öneriler

* İsrail, Mescid–i Aksa’yı yıkarak yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmeyi planlamaktadır. İsrail’in Mescid–i Aksa ve çevresindeki kutsal mekanlara yönelik saldırıları ivedilikle durdurulmalıdır. Bu zamana kadar yapılan tahribatlar İsrail’den tazmin edilmeli, tahrip edilen mekanlar da aslına uygun bir şekilde ihya edilmelidir.
* Mescid–i Aksa’ya yönelik saldırılar, BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin açık bir şekilde ihlali anlamına gelmektedir. BM kararlarına göre, Kudüs’te Mescid–i Aksa başta olmak üzere kutsal mekânlara serbest geçiş hakkının kullanılması öngörülmüştür. Buna rağmen, Kudüs ve Mescid–i Aksa’da birçok ihlaller yaşanmaktadır. BM, bu beyanname ve kararların uygulanmasında üzerine düşen görevi yerine getirmemiş; İslam toplumları tarafından da BM’nin çifte standart uyguladığı kabul edilmiştir.
* Mescid–i Aksa ile ilgili ihlaller, uluslararası hukuk mekanizmalarına intikal ettirilmeli, Mescid–i Aksa’ya yönelik ihlalleri takip edecek bir “Mescid–i Aksa Hukuk Komisyonu” oluşturulmalıdır.
1969 tarihinde Yahudilerin Mescid–i Aksa’yı yakma girişimi akabinde kurulan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), Mescid–i Aksa’yı koruma noktasında daha etkili politikalar geliştirmelidir.
* Mescid–i Aksa mücadelesi evrenselleştirilmelidir.
* Latin Amerika’dan, Afrika’ya, Avrupa’dan, Uzakdoğu’ya, farklı ülkelerdeki Müslümanlar, İslam ümmetine emanet olan Mescid–i Aksa’yı korumak için “Aksa’yı yaşatma” kuruluşları oluşturmalı; tüm bu kuruluşlar da “Uluslararası Mescid–i Aksa Platformu” adı altında bir çatı organizasyon bünyesinde irtibatlandırılmalıdır.
* İnşası 2002 yılında başlayan ve uzunluğu 700 km’yi aşan Utanç Duvarı, tüm Batı Şeria’yı bir açık hava hapishanesine çevirmektedir. Bu duvar, aynı zamanda Mescid–i Aksa’ya ulaşımı, dolayısıyla başta ibadet özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlükleri engellemektedir.
* Tahammülleri zorlayan “güvenlik önlemleri” uygulayan, Mescid’i Aksa’nın çeşitli noktalarına kameralar yerleştiren, Filistinlilerin camiye girişlerinde yaş sınırlaması getiren, Kudüs dışında yaşayan Müslümanların Mescid–i Aksa’ya erişimlerini engelleyen İsrail, Filistinlilerin tüm temel hak ve özgürlüklerini engellemektedir. Bu uygulamalar acilen sonlandırılmalıdır.
* Her yıl Miraç Gecesi, Dünya Mescid–i Aksa günü olarak ilan edilmelidir.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9003807&tarih=2009-05-01



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,458 µs