En Sıcak Konular

DENİZ FENERİ DOSYASINDA TÜRKİYE'DEN 16 KİŞİ SUÇLANIYOR

28 Nisan 2009 22:56 tsi
DENİZ FENERİ DOSYASINDA TÜRKİYE'DEN 16 KİŞİ SUÇLANIYOR Adalet Bakanı Şahin, Almanya’dan yeni gelen Deniz Feneri dosyasıyla ilgili olarak 16 kişi hakkında adli yardım istendiğini açıkladı. İsimler hakkındaysa bilgi vermedi.

Deniz Feneri'nde Türkiye'den suçlanan 16 kişi kim?

Adalet Bakanı Şahin, Almanya’dan yeni gelen Deniz Feneri dosyasıyla ilgili olarak 16 kişi hakkında adli yardım istendiğini açıkladı. İsimler hakkındaysa bilgi vermedi.

Tempo24.com'un haberine göre,Almanya’dan geçen cuma günü gelen Deniz Feneri dosyası ile ilgili olarak dün (28 Nisan 2009) gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 16 kişi hakkında Türkiye’den “adli yardım” talebi bulunduğunu söyledi, ancak isim açıklamadı.

Şahin, gazetecilerin “Soruşturmanın kapsamı nedir, kaç kişiyle ilgili” sorusuna şu yanıtı verdi: “Almanya’da Deniz Feneri dosyasıyla ilgili başlattıkları bir soruşturma bağlamında Türkiye’de bulunduğu ifade edilen kişilerle ilgili adli yardım talebinde bulunuyorlar. 16 kişiyle ilgili.”

Akman’ın adı var mı?

Bakan Şahin, “RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Zekeriya Kahraman’ın adı var mı?” sorusuna yanıt vermedi, “İnceleme sürüyor. Bu konuda bir değerlendirme yapmayayım”demekle yetindi.

Davaya bakan Alman hakim Dr. Jochen Müller ve Frankfurt Başsavcısı Doris Müller Scheu, yaptıkları açıklamalarda Almanya’da hakkında soruşturma açılan şirketin yöneticilerinin arasında Zahid Akman’ın da olduğunu söylemişti.

Hakim Müller; Posta gazetesinden Kamil Taylan’ın “Bu davada Zahid Akman veya Zekeriya Karaman gibi isimler var mı?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Tabii. Bu kişiler burada Deniz Feneri`nin kurduğu şirketlerin hissedarları idiler. Daha doğrusu Deniz Feneri’ni bir yerde kendi çıkarları için kullandılar. Zahid Akman RTÜK Başkanı olduktan sonra bu firmalardan adını sildirmiştir.”

Başsavcı Scheu da, Akman’ın adını vererek Taylan’a şöyle demişti:

“Dolandırıcılık ve sahte iflas suçları işlendiği şüphesiyle OFWG`nin eski yöneticileri hakkında soruşturma açtık. Soruşturma açılan yöneticiler arasında Türkiye`deki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman da bulunuyor. Zahid Akman`ın da aralarında bulunduğu yöneticiler kooperatife katılmak isteyen kişileri ayda ortalama 80 euro`ya üye kayıt etmişler. Üyelere `Ödediğiniz aidatlar sekiz yıl içinde ikiye katlanacak` vaadinde bulunulmuş. Ayrıca Alman hükümetinin de, ev yapım fonundan yardım vereceği vaat edilmiş.”

Alman yargısını kızdıran mektup

Nisan ayının üçüncü haftasında Zahid Akman, Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan’ın Deniz Feneri davasına bakan Alman hakim Dr. Jochen Müller’e, dava sürecinde mağdur edildikleri iddiasıyla AİHM’ye gidecekleri yolunda bir mektup gönderdikleri ortaya çıktı. Alman hakim, Milliyet gazetesine kendisine bir mektup geldiğini doğruladı, ancak içeriği hakkında bilgi vermedi. Alman yargı çevreleri, bu mektubu mahkemeyi etkilemeye yönelik bir girişim olarak değerlendirdi.

Kaynak: Tempo24.com,http://www.tempo24.com.tr/content/newsdetail.aspx?cat=25&newscode=44059 



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,561 µs