En Sıcak Konular

ERMENİ BAKAN'IN ZORUNA BAK!

28 Nisan 2009 22:24 tsi
ERMENİ BAKAN'IN ZORUNA BAK! Nalbantyan, "Türkiye ile ilişkilerimiz normalleştikten sonra Türk liderlerinin de Ermeni liderlerle birlikte Ermeni 'soykırım' kurbanları anıtına çelenk koyacağını umuyorum" dedi.

Ermeni Bakandan küstah açıklama

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan öyle bir açıklama yaptı ki bunu söyleyecek cesareti kimden bulduğunu tahmin etmek hiç de  zor değil.

Milli Gazete'nin haberine göre,Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan konuşmasının öncekilerden bir adım ileri olduğunu söyledi. Ermenistan Resmi Haber Ajansı Armenpress'e konuşan Nalbantyan, Türkiye ile ilişkilerin daha önce hiç bu kadar iyi olmadığını ifade ettikten sonra çok ilginç bir açıklama yaptı.

Nalbantyan, "Türkiye ile ilişkilerimiz normalleştikten sonra Türk liderlerinin de Ermeni liderlerle birlikte Ermeni 'soykırım' kurbanları anıtına çelenk koyacağını umuyorum" dedi. Nalbantyan'ın böyle bir açıklama yapma cesaretini kimlerden aldığı biliniyor.

İlişkinin normalleşmesi Türkiye'ye ne kazandıracak?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maç nedeniyle yaptığı Erivan ziyaretinin normalleşme sürecinde sıçrama yarattığını söyleyen Ermeni Dışişleri Bakanı, 22 Nisan'da yapılan ortak açıklama için, "Bu açıklama ilişkileri normalleştirmeye ve sınırı önkoşulsuz olarak açmaya hazır olduğumuzu göstermektedir" dedi.

Nalbantyan, bu açıklamadan sonra Türkiye'nin geri adım attığı yolundaki iddialara ise "Kimse bizi aldatmadı. Eğer Türkiye'nin aldattığı düşünülüyorsa, o zaman Türkiye kendini aldatmış demektir. Biz önkoşulsuz olarak Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istiyoruz. Ben Türk yetkililerin de ileri bir adım atmak ve iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek istediğini gözlüyorum" yanıtını verdi.

Soykırım anıtına çelenk koyacakmışız

Nalbantyan, "İlişkilerimiz normalleştikten sonra Türk liderlerinin de Ermeni liderlerle birlikte Ermeni Soykırım kurbanları anıtına çelenk koyacağını umuyorum. Niye biz de Charles de Gaulle ile Adenauer gibi yapmayalım. Eminim ki, Türk ve Ermeni liderler zaman gelecek, bu adımı atacak" dedi.

Obama'dan soykırımın eş anlamı olan kelime

Edward Nalbantyan, ABD Başkanı Obama'nın 24 Nisan konuşması hakkında ne düşündüğüyle ilgili olarak da, "Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Başkan Obama'nın konuşması, öncekilerden bir adım ileriydi. Konuşmada önemli vurgular vardı. Obama Mets Yeghern kelimesini kullandı ki, bu kelime bizde soykırımın eşanlamlısı olarak kullanılıyor" dedi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/ermeni-bakandan-kustah-aciklama-124255.htm

 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,359 µs