En Sıcak Konular

NERDEN ÇIKTI BU ''DEVRİMCİ KARARGAH''?

28 Nisan 2009 11:26 tsi
NERDEN ÇIKTI BU ''DEVRİMCİ KARARGAH''? Türkiye yeni bir terör örgütü ile tanıştı."Devrimci Karargah" yeni bir sol örgüt yapılanması mı, yoksa PKK veya diğer yasadışı sol örgütlerin devamı mı? Milli Gazete'den Hüseyin Danişment'in özel haberi.

Kim bu “Devrimci Karargah”?

Bostancı'da meydana gelen çatışmada öldürülen militanın "Devrimci Karargah" örgütüne mensup olması bir anda gözlerin bu örgüte çevrilmesine neden oldu. Daha önce adı hiç duyulmayan bu örgütün ne zaman, kim tarafından kurulduğu bilinmiyor.Basın yansıyan kadarıyla, Devrimci-Sol,ve PKK ile iyi ilişki içinde bulunduğu belirten örgüt hakkında kimse net bir bilgiye sahip değil. Örgütün isminin "Ergenekon" ile bağlantı olduğu iddiaları ise havada kalıyor. İşte tüm bu söylentiler kafaları alt üst ediyor.

 "HPG Devrimci Karargah Dayanışması"

PKK'nın silahlı kanadı HPG daha önce,"Devrimci Karagah" örgütünü yaptığı eylemlerden dolayı tebrik eden bir açıklama yapmıştı. HPG tarafından yapılan açıklamada, Devrimci Karargah tarafından İstanbul Üsküdardaki I. Kolordu komutanlığına düzenlene saldırının ardından yayınlanan mesajda "İstanbul Üsküdardaki I. Kolordu komutanlığına yönelik gerçekleştirilen bu eylemi, Türkiye sol hareketi tarihinde gerçek bir devrimci adım olarak değerlendiriyor, bundan güç ve moral aldığımızı belirtiyoruz. Bu eylem, Türkiye sol hareketlerinin geçmiş tarihinden bu yana gerçekleştirdikleri mücadele ve eylemler içinde çok ayrı bir yere ve değere sahiptir. Türk ve Kürt halklarının kardeşçe omuz omuza mücadelesine örnek bir eylem olması itibariyle Devrimci Karargah örgütünü kutluyoruz."ifadeleri yer almıştı.

Devrimci-Sol ile birlik

Örgüt yayınladığı 3.Nolu bildiri ile Devrimci-Sol ile birleştiğini açıklamıştı. Bu açıklama sol içinde büyük tepkilere neden olmuş, sol örgütler bu açıklamayı ciddiye almamıştı.

Devrimci-Sol 1992 yılında yaşadığı ayrışmayla, ikiye bölünmüş. Örgütün bir kısmı Dursun Karataş'ı bir kısmı da Bedri Yağan'ı desteklemişti.

Hangi Devrimci-Sol?

Örgütün birleştiğini iddia ettiği Devrimci-Sol Bedri Yağan taraftarları olarak anlaşılsa da bu da tam olarak net değil. Örgüte dahil olduklarını iddia edenlerin yurt dışında yaşayan bazı Yağan sempatizanları olduğu sonradan anlaşılmıştı.

İnternet üzerinden propaganda

Örgüt kurduğu internet sitesi üzerinde faaliyet yürütmeyi tercih ediyordu. Çatışmanın yaşandığı sıralarda, örgütün internet sitesinde propagandaya yönelik herhangi bir haber yayınlanmadı. Bu da akıllara başka bir soru işaretini getirdi.

İslami kesime gönderme

Örgüt yaptığı açıklamalarda ve eylemlerde islami kesime de mesaj vermeyi ihmal etmedi. Bostancı'daki çatışmada öldürülen militanda telsizden yaptığı açıklamada, siyonizme karşı savaştıklarını belirtti. Örgüt bu anlamda Hizbullah lideri Nasrallah'a destek olmuş. İsrail'in Gazze'deki katliamlarını protesto etmek Levent bir banka şubesine bombalı saldırı düzenlemişti. Örgüt yayınladığı bildirilerde sık sık Filistin şehitlerin anmıştı.

Öcalan Türkiyelileşin demişti

İstihbarat birimleri, örgütün 1990'lı yılların başında feshedilen, '16 Haziran' adlı örgütün devamı olduğunu belirtse de, örgüt kendisini açıkça bu örgütün devamı olduğunu deklare etmemişti. Öcalan'ın ise İmralı'dan PKK'nın Türkiyelileşmesi için taşeron bir örgüt kurulmasını istediği biliniyor. Daha önce PKK Karadeniz'e çıkmak için DHP adlı bir örgüt kurmuştu.

O soru işaretleri

Örgütün siyasî bir geçmişi yok...

Kendisini tanımladığı ideolojik bir belge ve doküman yok...

Silahlı eylemlerle bir anda ortaya çıktı...

Diğer örgütler tarafından ciddiye alınmadı....

Yayınladığı bildirilerle gündem oluşturdu...

Örgüt sempatizanları, kadroları,milisleri, ya da üyeleri herhangi bir örgütsel, (gazete,dergi,kitap yayınlama) faaliyetin içinde olmadılar...

Polisle 6 saat çatışarak silahları nerden buldular...

Cezaevinde hiçbir örgüt üyesi bulunmuyor...

Sol gruplarla demokratik alanda mücadele birliği yapmadı..

Örgütün bayrağı flaması simgesi yok.....

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/kim-bu-devrimci-karargah-124022.htm



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,310 µs