En Sıcak Konular

İSTANBUL'DA TERÖR DEHŞETİ

28 Nisan 2009 10:21 tsi
İSTANBUL'DA TERÖR DEHŞETİ 'Devrimci Karargah' adlı terör örgütünün Bostancı'daki karargahına düzenlenen baskında bir emniyet amiri şehit düştü. 16 yaşındaki bir genç öldü.Terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

Karargâha kanlı baskın

İstanbul dün terör dehşetiyle uyandı. 'Devrimci Karargah' adlı terör örgütünün Bostancı'daki karargahına şafak vakti baskın düzenlendi. Çıkan çatışmada bir emniyet amiri şehit düştü. 16 yaşındaki bir genç sokakta terör kurşununa kurban gitti. Bostancı'yı kana bulayan terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

İstanbul'da kanlı sabah. Şafak vakti Bostancı'da Devrimci Karargah adlı terör örgütünün liderlerinden olan Orhan Yılmazkaya'nın bulunduğu hücrevine baskın yapıldı. Çıkan çatışmada bir emniyet amiri şehit düşerken, sokakta çatışmayı izleyen 16 yaşındaki bir genç de terör kurşununa hedef oldu. Bostancı'nın silah ve bomba sesleriyle sarsıldığı baskında, 7 polis memuru ile bir televizyon kameramanı yaralandı. Apartmanı kana bulayan terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

60 NOKTAYA OPERASYON

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre,İstanbul polisi önceki gece yasadışı sol örgütlere yönelik 60 noktaya operasyon düzenlendi. Hücre evleri olduğu ileri sürülen noktalara düzenlenen operasyonlarda 40 yakın kişi gözaltına alındı.

Saat 05:30 sıralarında polisin operasyon düzenlediği noktalardan biri de Bostancı Emanet Sokak'taki bir ev oldu. 15 gün önce kiralandığı belirlenen evde bulunan 'Devrimci Karargah' adlı yasadışı terör örgütünün liderlerinden Orhan Yılmazkaya polise silahla karşılık verdi.

BUBİ TUZAĞINA TAKILDI

Bunun üzerine teşkilat içerisinde gözükaralığıyla tanınan operasyon amiri Semih Balaban, kapıyı kırarak evin içine girdi. Operasyon için eve giriş yapan Semih Balaban kapıyı açar açmaz bubi tuzağına çarptı. Korkunç patlama sonucunda başkomiser ve iki polis memuru yaralandı. Bu hain tuzak sonrasında ev dörtbir yandan ablukaya alındı. Ancak içeride bulunan ve “Teslim ol” çağrılarına olumsuz yanıt veren Yılmazkaya, polislerin üzerine el bombası attı.

BALABAN KURTARILAMADI

Bu patlama sonucu da 4 polis memuru yaralandı. Polisin de karşılık vermesi üzerine apartman savaş alanına döndü. Yaralanan polis memurları İ.T. (45), A.K. (42), A.B. (34) ve M.G. (42) Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2 polis memuru Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 1 polis de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan Terörle Mücadelede görevli tim amiri başkomiser Semih Balaban, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

TELSİZİ ELE GEÇİRDİ

Polisle çatışan ve kendisini Devrimci Karargah üyesi olarak tanıtan Orhan Yılmazkaya isimli şahıs, “Devrimci Hareket üyesiyim. Bombam var, silahım var. Sonuna kadar çatışacağım” dedi. Polisle girdiği çatışmada emniyet amiri Semih Balaban'ın telsizini ele geçirip, polisin Anadolu yakasında iletişim için kullandığı frekansına giren Yılmazkaya'nın 'kanının son damlasına kadar çatışacağını' söylemesi üzerine söz konusu telsiz kanalı iletişime kapandı. İstanbul Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah operasyonu yerinden yönetti. Zaman zaman patlamalar meydana gelirken, apartmandan dumanlar yükseldiği görüldü.

KAMERAMAN YARALANDI

Terörisler polisle çatışırken, atılan kurşunlar NTV kameramanı İlhan Kandaz ile 16 yaşındaki Mazlum Şeker adlı gence isabet etti. Kurşunun Kandaz'ın kulağını sıyırdığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan Şeker ise hayatını kaybetti. Diyarbakırlı olduğu öğrenilen 16 yaşındaki Mazlum Şeker'in çalıştığı restorandan çatışmayı izlemek için bir süreliğine ayrıldığı öğrenildi. Polisin operasyon düzenlediği apartmanın 1. katında saat 10.00 itibarıyla duman çıktı. Yoğun duman, kısa sürede tüm binayı sardı. Bu arada, silah seslerinin kesildiği fark edildi. Ayrıca, biber gazı kokusu hissedildi.

ÇATIŞMA 6 SAAT SÜRDÜ

Polisin hücre evindeki teröristi yakalamak için bulunduğu daireye gözyaşartıcı bomba atması üzerine teröristin daireyi terk ederek apartmanın içine kaçtığı belirtildi. Bu esnada apartman dairesinde peş peşe üç patlama meydana geldi. Apartmanın içine kaçan teröristin apartman içindeki dairelerin kapılarını tek tek çalarak sığınmak istediği öğrenildi. Bostancı Emanet Sokak'taki silah sesleri saat 11.15 sıralarında kesildi.

İKİNCİ TUZAK ATLATILDI

Bunun üzerine çevrede önlem alan polisler, binaya yöneldi. Ambulanslar da operasyon alanına giriş yaptı. İçerden 1 ceset çıkarıldığı görüldü. Bir polis yetkilisi, operasyonun tamamlandığını ifade etti. Operasyonun tamamlandığı apartmanın 1. katında, bir patlama gerçekleşti. Patlamanın, polisin dairedeki bubi tuzağını etkisiz hale getirmek için kontrollü olarak yaptığı işlem sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Bu arada, İstanbul polisi Bağcılar'da da bir hücre evine operasyon düzenledi. Operasyonda yüklü miktarda patlayıcı ele geçirildi.


Konuşurken bomba patladı

Çatışmanın yaşandığı binanın 4'üncü katında ikamet eden Senem Kandemir, yaklaşık 6 saat süren çatışmayı canlı yayında anlattı. Kandemir, şunları söyledi: “Sabaha karşı saat 05.30 civarında silah sesleriyle uyandık. Eşimle beraber koridorda bekledik. Çatışmalar saat 10.00 civarına kadar aralıksız devam etti. Polis 'Daireye bomba atacağız; üst katlara çıkın' dedi. 8'inci kata çıktık ama bizi içeri almadılar. Biz de 9'uncu kata çıktık. Çatışmalar devam etti. Polis 'Teslim olun!' çağrısı yaptı. Onlar da teslim olmayacaklarını söylediler. Sürekli patlama sesleri geliyordu. Binada ağır barut kokusu var. Her yer toz içinde. Polis binaya giriş çıkışlara izin vermiyor. Arama yapılacakmış. O daire 1 yıldır boştu. 15 gün önce taşındılar. Kapıcı da alışveriş malzemeleri getirirken görüyordur. “ Kandemir, açıklamayı yaparken büyük bir patlama sesi daha duyduğunu söyledi. ( ŞAMİL KUCUR-ERGÜN ÇOLAKOĞLU-ERTAN KILIÇ-SERKAN NERGİS-MÜCAHİD YAPICI)

Kaynak: Yeni Şafak,http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=28.04.2009&c=1&i=183210

 



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,434 µs