En Sıcak Konular

GALATASARAY TATİLE SOYUNDU

27 Nisan 2009 10:03 tsi
GALATASARAY TATİLE SOYUNDU Sarı-kırmızılı ekip seyircisiz maçta Barış’ın golüyle 3 puan için umutlandı, 89'da gelen gol hayalleri yıktı.

TATİLE SOYUNDU

Sarı-kırmızılı ekip seyircisiz oynanan ceza maçına baskılı başladı, Barış’ın golüyle 3 puan için umutlandı. Ancak ikinci yarıda Aslan skorun üzerine yattı, Meye’nin golü konuk ekibin hanesine 1 puan yazdırdı

Eskiden krizle beslenmek bir Galatasaray klasiğiydi. Geçtiğimiz yıllarda parasızlık, teknik direktörsüzlük gibi birçok olumsuz faktöre karşın sarı-kırmızılılar, bitiş noktasına hep önde girmeyi başarıyorlardı. Bu yılın kriz nedeni ise Futbol Federasyonu ile yaşanan gerilim ve biraz da bunun etkisiyle üst üste gelen cezalar.  İşte böyle bir ortamda oynanan Ankaraspor maçının önemi büyüktü. Çünkü olası bir puan kaybı sadece şampiyonluk yolunda değil Devler Ligi için de havlu atmak anlamına geliyordu.
Deniz Çoban’ın ilk düdüğüyle birlikte sessiz işkence başladı. Tribünler kadar  oyun da ruhsuzdu.  Açık bölüme asılan “Bir Galatasaray efsanesi daha yaratabilirsiniz” pankartı taraftarın inancını gösteriyordu. Ne var ki, aynı istek ve  heyecan futbolcularda bulunmuyordu.  Üstelik Sivas ve Beşiktaş’ın kazandığı bir haftada 3 puandan başka çaren de yoktu. Ayrıca zirvedeki bu takımların futbollarıyla kıyaslarsak, sarı-kırmızılılar hiç de şampiyonluğa oynayan bir takım gibi değillerdi.

Çekirge sıçrayamadı

İlk yarıda Barış’ın biraz da şans kokan golü sonrası, her zaman olduğu gibi Aslan, skorun üstüne yattı. Çünkü Bülent Korkmaz döneminde alınan bütün galibiyetler hep tek farklıydı ve benzer karakterde futbol anlayışı söz konusuydu. Ayrıca yapılan değişiklikler de anlaşılmazdı. Veteran futbolcu görünümündeki Hasan Şaş’tan bir şeyler bekledi Korkmaz. Ancak yanıldı. Çekirge bu kez sıçrayamadı! Meye umutları söndüren isim oldu. Ali Sami Yen’de dünkü 1-1’lik beraberlikle şampiyonluk hattı da kesildi.
6’da Ömer Aysan’ın füzesini De Sanctis önledi. 18’de Barış sağdan Lincoln’ü kaçırdı. Brezilyalı klasına yakışmayacak bir şut çıkardı. 24’te Barış Özbek’in golü geldi.  Lincoln’ün kullandığı korner sonrası Hakan Balta’nın indirdiği topa genç yıldız  sadece dokundu: 1-0. 34’te Lincoln’ün şık topuk pasıyla başlayan atakta, Kewell da benzer bir hareketle Baros’u gördü. Çek futbolcu ise topu Nonda’ya aktardı. Ancak bu futbolcu çerçeveyi tutturamadı.

Sanctis’i avladı

53’te Nonda-Baros işbirliğiyle gelişen pozisyonda, arka direkte Serkan ayağına gelen fırsatı harcadı. 56’da Baros’un ara pasına hareketlenen Nonda, topu kaleci Senecky’e nişanladı. 82’de günün şanssız ismi Nonda topu yine Senecky’nin üzerine vurdu. 89’da Ankaraspor Meye ile eşitliği sağladı. Korner atışında iyi yükselen siyahi futbolcu, De Sanctis’i avladı: 1-1. 90’da ise Mehmet Çakır  karşı karşıya kaldığı pozisyonda zor olanı yaptı ve De Sanctis’i geçemedi.

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI- Senecky

Bir hafta içinde ligde Fenerbahçe ve kupada Beşiktaş’a karşı elde edilen galibiyetlerde büyük pay sahibi olan Ankaraspor’un Slovak kalecisi Stefan Senecky dün akşam Galatasaray önünde de başarılı bir performans ortaya koydu. Barış’ın golünde çaresiz kalan Senecky özellikle ikinci yarıda karşı karşıya iki pozisyonda Nonda’ya şans tanımayarak takımını ayakta tuttu.

KIRILMA NOKTASI- BAROS’UN ÇIKMASI

Maçın 70. dakikasında Teknik Direktör Bülent Korkmaz öyle bir değişiklik yaptı ki herkesi şaşırtı ve adeta karşılaşmanın kaderiyle oynadı. Maçın başarılı isimlerinden Baros’u çıkarıp Hasan Şaş’ı oyuna alan Korkmaz, takımın hücumdaki üretkenliğinin bitmesine neden oldu.

Nevzat DİNDAR

Kaynak: Milliyet,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1087868&Date=

 


 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,398 µs