En Sıcak Konular

MİLLİ HAKİMİYET BAYRAMI VE TAVİZLER ÜLKESİ TÜRKİYE

26 Nisan 2009 15:30 tsi
MİLLİ HAKİMİYET BAYRAMI VE TAVİZLER ÜLKESİ TÜRKİYE "Miilli Hakimiyet Bayramı"nı kutladığımız günlerde,sergilediğimiz tavizkar tutumlar.Afet Ilgaz bu duruma,"Ne cumhuriyetin ilk yıllarında ne de Osmanlı'nın, son çöküş dönemine kadar, tanımadığımız bir bağımlılık" diyor.

Millî Hâkimiyet bayramımızdan bir önceki gecede Banu Avar'ın "Dünya Düzeni" adlı programını seyrediyorum ART'de. Bunu tekrarlıyorlar. Herkesin seyretmesi lazım. Banu Avar'ın  şu cümlesi çok çarpıcıydı: "İslâm düşmanı Rasmussen'in komutasında olmak." Rasmussen NATOGenel Sekreteri oldu biliyorsunuz.

Danimarka'daki karikatür krizlerini hatırlatıyordu Avar. Hani bu olayı protesto etmek için biz de meydanlarda milyonluk mitingler yapmıştık ya. AKP'nin dile getirdiği "milyonların millî iradesi" ile onun dışındaki milyonların çeşitli şekillerde gösterdikleri millî irade başka mıdır?

Banu Avar o programda Afganistan'a büyük bir samimiyet ve hatta şefkatle analizler yaparken Atatürk'ün Afganistan politikasından da çeşitli bilgiler verdi fotoğraflar eşliğinde. Afganistan'ın, İngiliz hakimiyetinden kurtulmasından sonra, kral ve kraliçenin Ankara ziyareti, Atatürk'ün orada yaptırdığı hastane ve okullar, yolladığı doktorlar...

Şimdi Afganistan'ın halini hatırlayın ama Banu Avar gene ümitsiz değil. Bu ülkenin,  yabancı işgalini gene püskürtebileceği ihtimalini dile getirdi.

Bu arada Obama'nın Afganistan'a gönderilecek muharip Türk birliklerinin ne anlama geleceğini de akıldan asla çıkarmayın.

İkinci tâviz noktası Kıbrıs'tı. Neyse Allah'ın izniyle bu tehlikeli durum atlatıldı. Denktaş aleyhinde düşmanca bir söylemi hiç çekinmeden TV'lerde dile getiren dindarlar, Erbakan'ın 1974 harekâtını ve Hala Sultan'ın kabrinin bulunduğu bölgenin, Larnaka'nın alınışının ne yazık ki iğrenç Batılı oyunlarla, ateşkes yaptırılarak önlendiğini de hatırlamalı. AKP politikası güdüyor intibaı vererek başka siyaset güdenleri de "akıllarının süzgecinden" geçirerek değerlendirmeli.Biliyorsunuzdur "Allah akıllarını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır" anlamında bir ayet vardır. Bu akıl, pozitivist akıl değil, yüksek bir islâmî bilinçtir.

***

Üçüncü tâviz faciası Kafkasya'da yaşanıyor. İki buçuk milyonluk oluşu sık sık vurgulanan Ermenistan'a yetmiş iki milyonluk olduğu gene sık sık vurgulanan Türkiye, pazarlık imkanını kaçırarak taviz vermeye hazırlanıyor. Şu soykırım yasasına:

"Tanırsanız tanıyın" cevabını veremeyen Türkiye'nin, bütün haklılığına rağmen Ermeni diasporası ve buna oylarıyla bağlı Amerikan başkanlarına karşı boynu bükük. Sadece Amerikan ve Batı ile değil de Avrasyayla, İran'la, komşu Müslüman ülkelerle ve başka topluluklarla da siyaset geliştirelim diyenleri NATO'nun emriyle içeri atıyorsunuz. (Bak. Mehmet Altan'ın Vatan'daki röportajı) ve bu bağlılıklarınıza kutsal bağlılıklarmış gibi bağlı kalıyorsunuz. Erbakan Hoca diyordu ya bozuk olan üç başlıktan biri de dış siyasettir diye.

Emrine girdiğimiz NATO kuvvetlerinin komutanı Türkiye'ye verdiği sözü tutmayan ve Hz. Peygamber'in karikatürlerini yayınlayan ülkesine, ROJ-TV dahil, söz söyletmeyen Rasmussen'dir.

OBAMA "SOYKIRIM" DEMEDİ ÇILGINLIĞI

EK:Türkiye'de, gündem her gün değiştiğinden ve ben her gün yazmadığımdan ayrıca yazılarımı erken yazdığımdan, böyle ek yazılar yazmak gibi karışıklıklar oluyor. Bu yazıyı yazdığımda Obama "soykırım" dememişti ve bu, utanmadan, televizyonlarda alt yazılarla geçip duruyordu.

Biz nasıl bu hallere geldik diye üzülerek düşünürken kendimizi şamaroğlanı gibi hissettim. Kıbrıs'ta, Güneydoğu'da ve Kafkasya'da...

Ne cumhuriyetin ilk yıllarında ne de Osmanlı'nın, son çöküş dönemine kadar, tanımadığımız bir bağımlılık bu.

Obama'nın soykırım demediği "elma şekeri"ni bir yana bırakalım, sözleri ne kadar ağırdı ve bu adam bizden Afganistan'a, Müslümanlarla dövüştürmek için asker istiyor. Bu ihtiyaçları bile onları nazik olmaya sevk edemiyor.

Ermenilerin 24 Nisan günü Türk bayraklarını yaktıklarını gördük ama sınırda nöbet tutan Azeri askeri şehit ettiklerinden bahsedilmiyor. Bizim mayına basarak en son şehid olan yüzbaşımızdan da bahsedilmiyor. Ne diyeyim ben size!

Afet Ilgaz

Kaynak:http://www.milligazete.com.tr/makale/millî-hâkimiyet-bayrami-ve-tâvizler-ulkesi-turkiye-123859.htm



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,490 µs