En Sıcak Konular

NUMAN KURTULMUŞ: ''DİASPORA AĞZI''

26 Nisan 2009 14:59 tsi
NUMAN KURTULMUŞ: ''DİASPORA AĞZI'' Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Obama'nın sözde soykırım iddialarıyla ilgili 24 Nisan konuşmasında kullandığı sözleri ve üslubu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Obama'nın sözde soykırım iddialarıyla ilgili 24 Nisan konuşmasında kullandığı sözleri ve üslubu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Milli Gazete'nin verdiği habere göre,Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Barack Obama'nın sözde soykırım iddialarıyla ilgili 24 Nisan konuşmasında kullandığı sözleri ve üslubu kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyerek, "Maalesef Obama tarihi gerçekleri göz ardı ederek tamamen Ermeni diasporasının ağzıyla konuşmuştur" dedi.

Saadet Lideri Kurtulmuş konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yaklaşımı iyi niyetli bulmuyor ve kınıyoruz" diyerek, 1915 olaylarını irdelenmesinin siyasetçilerin değil tarihçilerin işi olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, bu konuda yapılması gerekenlerin iki ülke arşivlerinin açılarak, Türk ve Ermeni tarihçilerin yapacağı araştırmalarla 1915 olaylarının objektif bir şekilde ortaya konması olduğunu sözlerine ekledi.

Ankara Bürosu

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'nın sözde soykırım iddialarıyla ilgili 24 Nisan konuşmasında kullandığı sözleri ve üslubunun kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyerek, "Maalesef Obama tarihi gerçekleri göz ardı ederek tamamen Ermeni diasporasının ağzıyla konuşmuştur" dedi.

Saadet Lideri Kurtulmuş konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yaklaşımı iyi niyetli bulmuyor ve kınıyoruz" diyerek, 1915 olaylarını irdelenmesinin siyasetçilerin değil tarihçilerin işi olduğunu kaydetti. Bu konuda yapılması gerekenlerin iki ülke arşivlerinin açılarak, Türk ve Ermeni tarihçilerin yapacağı araştırmalarla 1915 olaylarının objektif bir şekilde ortaya konması olduğunu sözlerine ekleyen Kurtulmuş, "Obama'nın 24 Nisan konuşmasıyla bir kez daha görülmüştür ki; buradaki amaç tarihi gerçekleri aydınlatmak değil, Türkiye'nin üzerinde siyasi baskı kurmaktır. Maalesef  sözde Ermeni Soykırımı iddiaları ile Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmaya çalışılmaktadır. Ermeni diasporasının sözde soykırım iddiaları ile Türkiye, dış politikada güçsüz bırakılmak istenmektedir" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Obama'nın da  Ermeni diasporasının ağzıyla konuşması da bu amacın değişmediğini göstermiş ve  kendisine yüklenen olumlu beklentileri hayal kırıklığına dönüştürmüştür." diyerek Obama yönetiminin bu tavrının Amerika ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklık iddia ve söylemiyle de çeliştiğini belirtti.

Kurtulmuş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Çok açıktır ki; Obama, Ermeni diasporasını stratejik müttefik olarak tanımladığı Türkiye'ye tercih etmiştir. Amerikan Yönetiminin bu tavrı, AKP hükümetinin bu süreçte ortaya koyduğu politikalarında yanlışlığını ortaya koymuştur. Maalesef iktidar bu konuda son derece ciddi bir dış politika zafiyetinin içine girmiştir. Türkiye önce NATO Genel Sekreterliği seçiminde Avrupa Birliği tarafından, ardından Ermenistan sınır kapısının açılması konusunda da Amerikan yönetimi tarafından tuzağa düşürülmüştür. Burada da sorumluluk, sergilediği tavizkar tutum nedeniyle AKP iktidarınındır. AKP iktidarının bu süreçte ortaya koyduğu zafiyet Türkiye'nin tarihi geçmişini ve uluslar arası camiadaki saygınlığına gölge düşürmüştür. Türkiye başkalarının tavrına bakarak değil kendi iradesini ortaya koyarak belirlemelidir. Maalesef 1915 olaylarını sürekli gündemde tutmaya çalışan müttefiklerimizin, daha dün gerçekleşen Hocalı katliamını bir kere bile ağzına almaması bu konudaki çifte standardın en büyük göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

4 Maddelik öneri

Açıklamasının sonunda AKP Hükümetine çağrıda bulunduklarını da belirten Kurtulmuş, üç maddelik bir öneride bulundu.

1. Biz prensip olarak Bütün komşu ülkelerle kültürel, siyasi ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesinden, sınır kapılarının açılmasından yanayız. Ancak gelinen bu noktadaki siyasi hassasiyet nedeniyle Milletimizin bilgisi dışında sürdürülmekte olduğu anlaşılan Ermenistan sınır kapısının açılmasına yönelik hazırlıklar derhal askıya alınmalıdır..

2.Binlerce Azeri kardeşimizin hayatına mal olan Hocalı katliamını uluslararası camianın gündemine taşımalıdır.

3.Halen Ermeni işgali altında bulunan Karabağ bölgesindeki işgale son verilmesi için uluslararası camia harekete geçirilmelidir.

4.Biz yeni bir takım müttefikler kazanacağız diye, bizim ezeli dostlarımız ve kardeşlerimiz olan Azeri halkını küstürecek adımlar atılmamalı ve Azerbaycan'la ilişkileri daha da ileriye taşıyacak girişimlerde bulunulmalıdır

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/-diaspora-agzi-123880.htm



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,114 µs