En Sıcak Konular

GÜL'DEN OBAMA'NIN SÖZLERİNE GARİP YORUM

26 Nisan 2009 10:53 tsi
GÜL'DEN OBAMA'NIN SÖZLERİNE GARİP YORUM Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’yi "katilmiş" gibi sunduğu konuşmasını değerlendirirken, “Açıklamada katılmadığım yönler var” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’yi katilmiş gibi sunduğu konuşmasını değerlendirirken, “Açıklamada katılmadığım yönler var” ifadesini kullandı.

Bu sözleriyle şaşkınlık yaratan Gül, şöyle devam etti: "Geleceğe bakmak lazım. Diplomasiye fırsat vermek gerekir. Çalışmalar birkaç misli hızlandı. Buna herkesin dikkat etmesini isterim."

Gül bir kısmına katılmıyormuş!

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Avrupa İçin Doğalgaz: Güvenlik ve Ortaklık” başlıklı enerji zirvesine katılmak üzere gittiği Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gazetecilerin soruları üzerine, ABD Başkanı Barack Obama’nın önceki gün yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Obama’nın açıklamasında katılmadığı yönler bulunduğunu belirtti. Özellikle 1915 yılında yüz binlerce Türk ve Müslüman’ın hayatını kaybettiğinin altını çizen Gül, “Dolayısıyla hayatını kaybeden herkesin acısının paylaşılması gerekir” dedi. Tarihi olaylara siyasilerin ve devlet adamlarının karar vermesinin mümkün olmadığını ifade eden Gül, Obama’nın Türkiye ziyaretinde düzenledikleri ortak basın toplantısında bu yöndeki görüşlerini geniş biçimde anlattığını anımsattı.

Diplomasiye fırsat verilmeli

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: “Şimdi geleceğe bakmak lazım. Gelecek için, bugünlerde bazı çevrelerce farklı yerlere çekilebilir ama yapılan diplomasiye fırsat vermek gerekir. Yapılanlar bütün bölgenin çıkarı için yapılan çalışmalardır. Bütün bu çalışmaları bölgeyle ve bu konuyla ilgili ülkelerin desteklediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Bütün bu sorunları çözmek için sadece Türkiye ile Ermenistan arasında değil, Ermenistan ile Azerbaycan arasında ve bölgenin bütün konularını çözmek için ilgili herkesin gayretlerini birkaç misli artırması gerekir ki o ilk defa oldu. Buna herkesin dikkat etmesini özellikle isterim. Ortada ilk defa bir büyük gayret var.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=15279

 



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,782 µs