En Sıcak Konular

''TAŞ ATMADIM,TAFAM NİYE KIRILDI BİLMİYORUM''

24 Nisan 2009 20:03 tsi
''TAŞ ATMADIM,TAFAM NİYE KIRILDI BİLMİYORUM'' Hakkari’de polis dipçiği ile yaralanan 14 yaşındaki Seyfi Turan VATAN’a konuştu.

“Olaylar çıkanca ben de merak ettim neler oluyor diye oraya gittim. Kimseye taş atmadım, bakınıyordum. Sonra birden dünyam karardı, yere yığıldım, hiçbir şey hatırlamıyorum”

Hakkari’de DTP’ye yönelik operasyonların protestosunda çıkan olaylarda bir özel harekatçı polisin başına dipçikle vurarak yaraladığı 14 yaşındaki Seyfi Turan’ın sağlık durumu iyi. Yediği darbelerin ardından kanlar içinde yere yığılan çocukta beyin kanaması olmaması bir mucize olarak görülüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Seyfi Turan konuşabiliyor, yemek yiyebiliyor ama olay anını hatırlamıyor. VATAN’a konuşan Turan “Olaylar çıkınca ben de merak edip arkadaşlarımla birlikte bakmaya gittim. Öylece duruyorum. Birden dünyam karardı, yere yığıldım, hiç bir şey hatırlamıyorum. Sonradan polisin başıma dipçikle vurduğunu söylediler” dedi.

Bayılınca sahip çıkmadılar

Yoğun bakımda tutulmaya devam eden Seyfi’nin lise 1’inci sınıftan terk olduğu anlaşıldı. Duvarcı ustası babası Mehmet Turan, belinden rahatsız olduğu için çalışamayınca Seyfi çalışkan bir öğrenci olmasına rağmen okula veda etmek zorunda kalmış. 5 kardeşten yalnızca 2’si okula gidiyor.

Annesi paraları olmadığı için Hakkari’den Van’a hastanedeki oğlunu görmeye gidememiş. Türkçe bilmeyen Babası Mehmet Turan ile bir yakınının yardımıyla konuşabildik.

“Çocuğum suçsuzdu. Olaylara karışmamıştı” diyen Baba Mehmet Turan çocuğunu döven polisten davacı olacağını söyledi. Turan “Bizim burada bir olay çıkınca herkes bakmaya gider. Oğlum da merak etmiş gitmiş. Olay yerinden en az 300 metre uzakta ama polis başkasını kovalarken gelip ona dipçikle vurmuş. Çocuğum yere yığılmış polisler alıp ilgilenmemiş bile. Gazeteciler sahip çıktı. Çocuğum ölümden döndü. Suçsuz yere dayak yedi. Ben sonuna kadar davacıyım.” dedi.

Öte yandan hastane yetkilileri Seyfi Turan’ın durumunun iyi olduğunu, yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü ve 10 gün daha hastanede kalacağını açıkladılar.

‘Evde olsam dışarı çıkmasına izi vermezdim’

Seyfi Turan’ın babası Mehmet Turan, “DTP’ye yakın biri değilim, daha önce hiçbir eyleme katılmış da değiliz” dedi. Daha önce hiçbir eyleme ne kendim ne de çocuklarının katıldığını söyleyen Turan “Evde olsaydım dışarı çıkmasına izin vermezdim” diye konuştu. Amca Ömer Turan, “Biz hukuk ve barış istiyoruz. Kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu olayların yaşanmasını istemiyoruz” dedi.


‘İçişleri Bakanı istifa etmeli...’

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Hakkari’de polisin bir çocuğun yaralanmasına yol açmasıyla ilgili olarak, “Bu olay demokratik başka bir ülkede yaşansa en azından içişleri bakanı onurlu davranarak istifa ederdi” dedi. Türk şöyle dedi: “Bütün Türkiye toplumuna seslenmek istiyorum; Eğer 23 Nisan günü İstanbul’da, Trabzon’da, Edirne’de İzmir’de bir özel harekatçı polis, bir çocuğu bu şekilde dövseydi nasıl tepki gösterilirse, lütfen o şekilde tepki gösterin. ’Ama oradaki çocuklar polise taş atmazlar’ deyip bu suça ortak olmak istemeyeceğinizden kuşkumuz yoktur. Empati yapabildiğimiz oranda, birbirimizin duygularını anlayabildiğimiz oranda Edirne Hakkari’ye daha yakın olacaktır.”

Polis için suç duyurusu

Hakkarİ Barosuna üye bir grup avukat, izinsiz gösterilerde bir çocuğu yaralayan polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Erdal Aydın, Yüksekova’da görev yapan Hakkari Barosu’na kayıtlı 7 avukatla birlikte, Hakkari Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmek üzere Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdiklerini söyledi.

Asker ve polisin “Seyfi” açılımı

Özel harekatçı tarafından dövülen Seyfi Turan’a, asker ve polisin “şefkat” eli uzandı. Emniyet Genel Müdürlüğü dayakçı polisi açığa aldı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Turan’ı hastanede ziyaret edip, “Geçmiş olsun” dedi

HAKKARİ’de önceki çıkan olaylar sırasında 14 yaşındaki Seyfi Turan’ın dövülmesi yeni bir açılımın da başlangıcı oldu. Eskiden bu tür olaylardan sonra failler bir türlü ortaya çıkarılamaz, sonuçsuz soruşturmalar açılırdı. Ama bu kez öyle olmadı. Olayın meydana gelmesinden kısa süre sonra özel harekat polisinin kimliği belirlendi ve hemen soruşturma başlatıldı. Ardından polisin görevden alındığı açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü de olayı araştırması için iki müfettişi Hakkari’ye gönderdi.

Komutan hastanede

Ve dün sabah “Seyfi açılımının” bir başka yönü daha gerçekleşti. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne giderek, Beyin Cerrahi Servisi’nde tedavi gören Seyfi Turan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Korgeneral Olcan Turan’ın sağlık durumu ile ilgili olarak doktorlardan bilgi aldı. yarattı

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=235005



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,312 µs