En Sıcak Konular

NUMAN KURTULMUŞ: ''MİLLET FARKIMIZI FARKETTİ''

24 Nisan 2009 17:47 tsi
NUMAN KURTULMUŞ: ''MİLLET FARKIMIZI FARKETTİ'' Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş,önceki akşam katıldığı bir televizyon programında,krizden çıkışın formülü olarak 4 madde ileri sürdü.

Krizden çıkaracak 4 madde

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, önceki akşam bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Millet farkımızı farketti!

Mili Gazete'nin haberine göre,Kon TV'deki konuşmasında seçim sonrası siyasal değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Siyaset yeni bir denkleme gidiyor. Bu da Saadet Partisi olacaktır. Çünkü biz herkesten farklı konuşuyoruz. Bir fikirler manzumesi altında insanlarımızı toplamak istiyoruz. Biz siyasette yapıyormuş gibi yapıp da yapmayanlardan değiliz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, önceki akşam bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Saadet Partisi açısından seçimleri 29 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Kurtulmuş, "26 Ekim'deki büyük kongremiz atılım ve açılım kongresiydi. Sloganımız da Saadet Şimdi'ydi. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar bölgenin içinde bulunduğu şartlar Saadet Partisi'ne ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. Partimiz yeniden büyük çıkışa ihtiyacı vardı. Bu çıkış da tabanımızın ittifakıyla ortaya çıktı. 40 yıldır bu davayı götüren büyüklerimiz bayrağı bizlere devretmiştir. Biz de şimdi o bayrağı daha yükseğe çıkarmak için azimle gayretimizi sürdürüyoruz. 29 Mart seçimleri için Fark Var sloganı ile ortaya çıktık. Üslubumuzla siyaset yapma tarzımızla Türkiye'de özellikle iktidar ve ana muhalefet partilerinden farklı olduğumuzu gösterdik. Milletimiz de bu farkı fark etti. Ama bizim esas başarımız bir önceki seçimlere göre oylarımız 821 binden 2 milyonun üzerine çıkması değildir. Ya da oylarımızı yüzde 251 artırmış olmak da değildir. Bundan daha büyük başarı, Saadet Partisi'nin bu seçimlerde milletimizin geniş kesimleri tarafından ciddiye alınmasıdır. Seçmenlerimiz bizi önyargısız bir şekilde dinlediler ve daha önce Millî Görüş'e oy vermeyen kişiler de bize oy verdi. Sonuç olarak Saadet Partisi oylarını artırdı. Türkiye'nin yeniden kurulan siyasetinde en önemli aktör olduk" şeklinde konuştu.

İktidar için 4 alanda çalışıyoruz

29 Martta milletin 'Saadet Partisi siz bize lazımsınız' dediğini ifade eden Prof. Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz Saadet Partisini yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarmayı düşünmüyoruz. Biz bundan sonra nasıl iktidar partisi olacağız diyoruz. Bunun için 4 alanda çalışmalarımız hızlandıracağız. 1. Teşkilatlarımızı güçlendireceğiz. 2. Halkla ilişkiler alanında yoğun çalışmalar yapacağız. 3. Tanıtma bakımından yeni kitlelere karşı siyaset yürüteceğiz. 4 Mutfak çalışmalarımızı artıracağız. Mesela, hukuk alanındaki reformlar, ekonomik krizden çıkış programları hazırlayacağız. Bundan önce nasıl atılım ve açılım kongresi yaptıysak bundan sonra da Saadet Partisi'nin iktidara gelme kongresine yapacağız. İnşallah Ekim ayının sonuna doğru Saadet Partisini iktidara gelecek seviyeye getireceğiz."

Kon TV'deki konuşmasında seçim sonrası siyasal değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şöyle konuştu: "AKP iyi oy aldı ama milletin istediğini yapmadı, toplumsal ve siyasal merkezi inşa edemedi. Siyaset yeni bir denkleme gidiyor. Bu da Saadet Partisi olacaktır. Çünkü biz herkesten farklı konuşuyoruz. Bir fikirler manzumesi altında insanlarımızı toplamak istiyoruz. Biz siyasette yapıyormuş gibi yapıp da yapmayanlardan değiliz. Biz neyi söylüyorsak onları yapmak için söylüyoruz. Saadet Partisi, Milli, maneviyatçı, anti emperyalist partidir dedik ve milletimiz kendindeki şeyleri bizde gördü. Biz, Yeniden büyük Türkiye'yi kurmak isteyen bir partiyiz."

Krizden çıkışın formülü

Sekiz senedir Türkiye'nin yanlış programla yönetildiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Bu da Türkiye'nin Dubai modelini ve IMF modelini benimsemiş olmasıdır. Bu modellerin içerisinde paylaşma ve gelir dağılımı eşitliği yok. Türkiye tamamen İthal mallar üzerine ve cari açıkla ayakta duran bir modeldi. Reel değildi. Türkiye kalkınıyor gibi görüntü verildi. Özelleştirme adı altında Türkiye'nin öz kaynakları satıldı. Hayvancılık ve çiftçilik yok edildi. Esnaf ve sanâtkarımız zor durumda. Şimdide sanayimiz durma noktasındadır. Türkiye dışarıdan bir dalga geldi de onun için ekonomik krize girmedi. Türkiye kendi ekonomisini yanlış yönettiği için bu hale gelmiştir" dedi.

Bu zor durumdan çıkışın formülünü 4 maddede özetleyen Kurtulmuş, krizden çıkışın formülünü şöyle sıraladı: "1. Türkiye üretecek.  2. Türkiye istihdam oluşturacak. 3. Milletin alım gücünü artıracak. 4. Türkiye'de ihracatı artırıcı programlar uygulanacak. Maalesef hükümet krizi algılamada başarısız olmuş ve teğet geçer denmiştir. Evet KDV indirildi doğruydu ama eksikti. Çünkü insanların çok az kesimi otomobil alıyor. Ama gençlerimizin çoğu işsiz. Gelir dağılımı düzeyinde adaletsizlik söz konusu. Bunun için asgari ücretin vergi dışarı bırakılması gerekiyor. İnsanların temel gıda maddelerindeki KDV'lerin kalkması gerekir. Bir de IMF ile anlaşması Türkiye'yi krizden çıkarmayacaktır. Umarız Türkiye'yi daha zor durumlara sürüklemezler."

Krizden çıkışın 4 formülü

Sekiz senedir Türkiye'nin yanlış programla yönetildiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, "IMF modelinde, paylaşma ve gelir dağılımı eşitliği yok. Özelleştirme adı altında Türkiye'nin öz kaynakları satıldı. Hayvancılık ve çiftçilik yok edildi. Esnaf ve sanââtkarımız zor durumda. Şimdi de sanayimiz durma noktasına geldi" dedi.

Bu zor durumdan çıkışın formülünü 4 maddede özetleyen Kurtulmuş, krizden çıkışın formülünü şöyle sıraladı: "1. Türkiye üretecek.  2. Türkiye istihdam oluşturacak. 3. Milletin alım gücünü artıracak. 4. Türkiye'de ihracatı artırıcı programlar uygulanacak."

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/krizden-cikaracak-4-madde-123628.htm



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,174 µs