En Sıcak Konular

''MİNİ ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ'' ÇALIŞMALARI BAŞLADI

24 Nisan 2009 23:39 tsi
''MİNİ ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ'' ÇALIŞMALARI BAŞLADI Başbakan Erdoğan’ın süratle hazırlanmasını istediği mini anayasa değişiklik paketi için AKP kurmayları harekete geçti.

AKP Anayasa paketi için düğmeye bastı

Başbakan Erdoğan’ın süratle hazırlanmasını istediği mini anayasa değişiklik paketi için AKP kurmayları harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Bekir Bozdağ, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile Bülent Arınç’ın görev aldığı komisyon, hazırlayacağı pakette, ideolojik ve siyasi tartışmalara neden olacak, pakette yer alacak ve mutlaka gerçekleştirilmesi istenilen diğer değişiklikleri sıkıntıya sokacak düzenlemelere yer vermeyecek. Komisyon üyeleri dün TBMM’de AKP grubunda bir araya geldi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre,Akşam geç saatlere kadar süren toplantıda, bugüne kadar Anayasa değişikliği için AKP ve diğer partiler ile sivil toplum örgütleri de dahil olmak üzere hazırlanan tüm metinler masaya yatırıldı. Bu metinlerden oluşturulacak pakete taşınabilecek olanlar üzerinde ön çalışma yapıldı. Anayasa değişikliği yapmayı sıkıntıya sokacak tartışmalara yol açabilecek değişiklik önerilerine pakette yer vermeme kararı çerçevesinde, YAŞ kararlarının yargıya açılması, askeri harcamaların Sayıştay denetimine tabi tutulması, Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değiştirilmesi gibi daha önce gündeme getirilmiş değişiklik önerilerinin pakete alınmaması görüşü ağırlık kazandı.

Gül için geçici madde

Erdoğan’ın kamuoyuna açıkladığı “Anayasa Mahkemesi’ne kişisel başvuru hakkı, Ombudsmanlık, siyasi partilerin kapatılmasının Venedik kriterleri çerçevesinde zorlaştırılması, ve 550 milletvekilinden 100’nün alınan oya göre partiler arasında dağıtılması” yönündeki değişikliklerin ise pakete yansıtılacağı öğrenildi.

Abdullah Gül’ün görev süresinin 5 yıl mı yoksa 7 yıl mı olacağına ilişkin tartışmalara son verilmesi için, pakete bu yönde bir geçici madde eklenmesi formülü üzerinde de duruluyor.

İHL’li başkan krizine karşı Toptan formülü

İlk ve ortaöğrenim öğrencileri arasından illerini temsilen seçilen üyelerden oluşan 6. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi, dün Meclis Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar başkanlığında TBMM’de toplandı. Arınç döneminde, “en yaşlı üyenin geçici başkan” yapılması uygulaması nedeniyle “imam hatipli” ve “bıyıklı başkan” krizine sahne olan Öğrenci Meclisi’nde, Gülpınar başkanlık ettiği için bu yıl benzer bir tartışma yaşanmadı. Geçtiğimiz yıl da Meclis Başkanı Toptan Öğrenci Meclisi’nin açılışını yaparak krizi engellemişti.

Kaynak: Vatan Gazetesi.http://haber.gazetevatan.com/AKP_Anayasa_paketi_icin_dugmeye_basti/234984/1/Gundem



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,215 µs