En Sıcak Konular

PKK'LIYA BURS VERİLİR Mİ?

23 Nisan 2009 22:31 tsi
PKK'LIYA BURS VERİLİR Mİ? "Memleketin güç odakları savunmaya geçtiğine göre insan kıllanmadan edemiyor, yoksa hasta bir insanı rahatsız edecek konuya girmeyebilirdik"...Yeniçağ Yazarı Behiç Kılıç,Türkan Saylan'ın "dokunulmazlığına" dokundu.

Memleketin güç odakları savunmaya geçtiğine göre insan kıllanmadan edemiyor, yoksa hasta bir insanı rahatsız edecek konuya  girmeyebilirdik.. İlle velakin, dediğim gibi ortada suçluların telaşı bir durum da var gibi!..
Bu “Baba beni okula gönder” kampanyası zaten erbabını işkillendirecek bir sinerji de yaratmıyor değildi hani!.. Pek parıltılı, caf caflı ve yüksek perdeden, crem de crema iştigal alanıydı da, iştigal edenlerin hayıra soyunmaları göz yaşartıcıydı.. Yani aslında durum şöyleydi.. Bu memlekette paylaşım en adaletsiz olanındandı ve bu en adaletsizliğin balını sıyıranlar servetini bilmedikleri krallıkların tepesinde oturmayı kendilerine yeğlediklerinden, garibanın çocuğu, pamuk tarlasında “Baba beni okula gönder!” diye sayıklaya sayıklaya ömür tüketiyordu.. Yani, dağdan bayırdan çocuk toplayıp, okul önlerinde fotoğraf çektirmek, “Bak işte okuttuk!” diye hava atmak hem bir nevi günah çıkarmak, hem de asıl iş sahalarını bir güzel perdelemektir aslında.. Hani bu memlekette okuyup da iş bulmuş kendini kurtarmış adam sayısı elin parmaklarından niye fazla değil?! Çünkü beyim işte ana sebep; “Hayır işi yapıyoruz” diye memleketin tepesine çullananlar aslında bu ülkeyi bloke ettikleri için yollar kapalıdır..
Her ne ise tıraşı bırakalım derdimizi anlatalım!..
Bu “Çağdaş Yaşamı v.s.. v.s” nin burslarından PKK militanı azmanların  üniversite kadrolarına kaydırma olduğu konusu pek de öyle yabana atılır gibi değil!..

Diyar Galerya listesi!..

Bilindiği gibi PKK eşkıyasının şehir kadrolarına kapsamlı bir operasyon yapıyor polis.. Bu operasyon çerçevesinde bazı bilgiler basına yansıyor.. Buna göre, “... ele geçirilen belgeler arasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Kardelen Projesi kapsamında burs verdiği PKK’lı öğrencilerin listesi de yer alıyor. Listenin KCK’nın Diyarbakır’da ofis olarak kullandığı Diyar Galerya’daki bürosunda bulunduğu öğrenildi. Burs alan öğrencilerin durumu KCK üyesi zanlıların telefon görüşmelerine de takıldı. Mahkeme kararı ile yapılan telefon dinlemelerinde zanlıların görüşmelerde ÇYDD’den burs alan bazı öğrenciler için ‘bizden’ dedikleri tespit edildi.. Tekrarlayalım bu bilgi, “Türkan Saylan hadisesi” ile ilgili soruşturma kapsamında değil, PKK operasyonu kapsamında yansıyor.. Bu yüzden de dikkat çekici...

Asuman Özdemir’in beyanı..

Ergenekon diye tanımlanan soruşturmanın sanıklarından Asuman Özdemir, aynı zamanda eski bir Çağdaş Yaşam yöneticisiymiş.. Ayrılmış, ayrılma gerekçesini de 2006’da Zaman Gazetesine, “PKK’ya burs veriliyordu!” diye izah etmiş.. Çok ilginç değil mi?..
Asuman Özdemir, ...yıllarca samimi duygularla çalıştığı ÇYDD’nin PKK’nın siyasallaşmasına katkı sağladığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan ‘Kardelenler Projesi’ adı altında İstanbul’a getirilen kız öğrencilerle Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kadro açığının karşılandığını savunmuştu.
 Özdemir, şunları söylemişti: “...İstanbul’a getirilen öğrencilerin içinde yakınları dağlarda terörist olanlar olduğu konuşuluyordu. Bunlar beni rahatsız etmeye başladı. Burs verdiğimiz öğrencileri niçin sıkı bir elemeden geçirmiyorduk? Kardelenler Projesi’ni şöyle tarif edebiliriz. Güneydoğu’da saksıdaki çiçeği söküp İstanbul’a getiriyoruz. Ama burada toprağa ekmiyoruz. Pamuğa koyup her gün su veriyoruz. Sonra çiçeği, mezun olduktan sonra ait olduğu saksısına koyuyoruz. Başlanılan yere dönülüyor. Devleti onlara sevdiremiyoruz. Bugün DTP binalarında erkek üyeden çok genç kızlar var. Orada bilgisayar başında genç kızları görürsünüz. Nereden öğrendiler bunları? ÇYDD’nin yetiştirdiği kızlar Güneydoğu’da PKK’ya hizmet eder hale geldi.”
Hastalık tamam da, ya bu durumlar doğru ise!..

Ahmet Türk, Türkçe konuştu

Kendisini iyiden iyiye Apo yoluna seferber etmiş görünüyor Ahmet Bey.. Londra’da PKK’lı militanların doldurduğu bir salonda konuşarak onların gönlünü hoş etti.. Naylon haritalar açıp eğlendiler falan..
Yalnız şöyle bir durumları vardı.. Ahmet ağa, konuşmaya Kürtçe başladı, salondakiler vızıklandı!.. Anlamıyorlardı.. Ondan Türkçe konuşmasını istediler... Öyle yaptı..
Ne de olsa Türkiyelidir tosunlar, afferim onlara!..

Behiç Kılıç

Kaynak: Yeniçağ,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=8148

 



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,160 µs