En Sıcak Konular

AZERBAYCAN ÖNCE ''KARABAĞ'' DEDİ

23 Nisan 2009 19:05 tsi
AZERBAYCAN ÖNCE ''KARABAĞ'' DEDİ Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Ermenistan'la anlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından Azerbaycan'dan sert bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Ermenistan'la anlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından Azerbaycan'dan sert bir açıklama geldi.

Milli Gazete'nin haberine göre,Dışişleri Bakanlığı'nın, Türkiye ile Ermenistan arasında, kapsamlı bir çerçeve üzerinde mutabık kalındığı ve bu çerçevede bir yol haritası belirlendiğini açıklamasının ardından Azerbaycan'dan bir açıklama geldi. Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden Türkiye-Ermenistan sınır kapısının açılmamasını istedi.

"Egemenlik hakkınız ama..."

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elkhan Polukhov,  Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi ile ilgili olarak "Her bağımsız devletin başka devletlerle ilişki kurma hakkı var" dedi. Sözcü, "Azerbaycan tarafı, Türkiye-Ermenistan ilişkilerin normalleşmesi ve sınırların açılması sadece, Ermeni askeri birlikliklerin Azerbaycan topraklarının çekilmesine paralel olarak gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor" şeklinde konuştu.

"İşgal bitsin, sınır açılsın"

Sözcü Elkhan Polukhov, Azerbaycan medyasına yaptığı açıklamada ülkesinin, her egemen devletin başka devletler ile ilişkileri mormalleştirme hakkının bulunduğuna inandığını vurgularken Azerbaycan'ın beklentilerini de dile getirdi.  Sözcü, şunları söyledi: "Her bağımsız devletin başka devletlerle ilişki kurma hakkı var. Ayrıca Azerbaycan tarafı, Türkiye-Ermenistan ilişkilerin normalleşmesi ve sınırların açılmasının sadece, Ermeni askeri birlikliklerin Azerbaycan topraklarının çekilmesine paralel olarak gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor.

Türkiye'nin Ermenistan ile müzakereler konusunda Bakü'yü bilgilendirip bilgilendirmediği sorulması üzerine Sözcü "Tarafaların sürece ilişkin bilgi alış verişinde bulunduklarını" söyledi.

'Kapıyı açmayın' mitingi

Iğdır'da, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Alican Kapısı'nın açılmaması için 4 derneğinorganizesiyle miting düzenlendi. İravan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Aras, Ermenistan'ın kapıların açılması konusuna hayal gördüğünü söyledi.

Iğdır'daki Ermenistan sınır kapısının açılacağı iddiaları üzerine çeşitli dernekler harekete geçerek tepki mitingi yapma kararı aldı. Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği, Azerbaycanlar Dayanışma Derneği, Revan Azerileri Dayanışma Derneği üyelerinin alınan ortak bir kararla düzenlediği mitingde Ermenistan protesto edildi. Mitingde ilk önce Atatürk anıtı ve Haydar Aliyev anıtına çelenk bırakan sivil toplum kuruluşları daha sonra Hakmehmet köyüne giderek orada 1919 yılında Ermenilerin katlettiği 51 Türk için dikilen anıta gül bıraktı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/azerbaycan-once-karabag-dedi-123582.htm



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,740 µs