En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ ''FİNALDE'' FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ OLDU

23 Nisan 2009 09:16 tsi
BEŞİKTAŞ ''FİNALDE'' FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ OLDU Beşiktaş, ilk maçta 3-1 yendiği Ankaraspor karşısında skor 2-1'e gelince ecel teri döktü ama adını finale yazdırmasını bildi: 1-2

İhtiyaç kredisi! 1-2

Siyah-beyazlı ekip Meye’nin golüyle tedirginlik yaşadı. Holosko’nun beraberlik golü gönülleri ısıttı. Kartal ikinci 45’te çok pozisyon harcadı, Ömer’in golü tansiyonu artırdı, ancak Ankara’nın uzatma çabasından sonuç çıkmadı

İlk maçtaki skor avantajı Beşiktaş’ı rehavete sürüklediği bir gerçek... Ne var ki, futbolda ne zaman, ne olacağını önceden kestiremezsiniz. Ankaraspor İnönü’ye, ‘pişmiş aşa su katmaya’ gelmiş, işini ciddiye alan, görüntü içindeydi. Çok adamlı ofansif girişimleri yapan Ankaraspor, savunma blokunda da fazla ‘gedik’ vermeden, kupa finali için ‘mucizeyi’ kovaladı! Ancak karşısında zirvenin en büyük ortaklarından ve de etkili kramponlardan oluşan Beşiktaş, onlar için en büyük handikap idi.
Her ne kadar Denizli, Sivok ve Tello’yu Eskişehirspor maçına saklarken, pek de yedek ağırlıklı bir kadro sürmedi sahaya... Başka deyişle Denizli, ilk maçtaki skor avantajına karşın ‘ne olur, ne olmaz’ düşüncesinden hareketle maçı ciddiye aldı. Denizli’nin zorlu kulvarda ‘şans’ veremediği Serdar Kurtuluş’u, İbrahim Toraman’ın cezalı olması nedeniyle tercih ettiği de bir gerçek.
Tribünlerdeki derin boşluklar da ilk maçın skorundan kaynaklandı! Nasıl olsa Beşiktaş tur atlar düşüncesiyle taraftarlar, karşılaşmaya ilgi göstermedi. Belli ki onlar da Kartal gibi, ‘şampiyonluğa’ şartlanmışlar! Çünkü altı yıldır özlemi çekilen bir kupa var, hem de büyük kupa!
Finale adını yazdıran ve Fenerbahçe ile yine bir kupa mücadelesi yapacak olan Beşiktaş’ın gözle görülür, en büyük eksiği orta sahası. Bu alanda topa basan, pres yapan Ernst’in dışında öne çıkarılacak oyuncu yok. Yusuf ile Delgado’nun pressiz oyunu,doğal olarak takımı hem ofans girişimlerinde, hem savunma anlayışında sıkıntıya sokan en büyük faktörlerdir bizce. Holosko’yu ayrı tutarsak, Bobo asla Nobre’nin boşluğunu dolduramıyor. Ne çabuk, ne de topla dönebiliyor, pozisyonlarda ağır kalışı ayrı handikapı. Nobre, hem rakip savunmayı yıpratan, hem kaybettiği topları kovalayan, hem de savunmasına yardım eden bir isim. Onun yokluğu Kartal’ın zorlu yarışta en büyük dezavantajı olarak öne çıkıyor.
22’de Meye’nin golüyle öne geçen Ankaraspor tur için umutlanır gibi oldu. Ancak Delgado’nun 35’de falsolu şutu, kalecinin güçlükle tokatladığı topu Holosko’nun tamamlaması, konuk takımın kupadaki tur hayallerini alıp götürürken, tribünlerdeki sıkıntıyı da ortadan kaldırdı.
İkinci yarının büyük bölümünde rakibini sahasına kapatan Beşiktaş, kanatlardan yüklendi, pozisyonlar üretti, ama son vuruşlarda aynı başarıyı gösteremedi. Ankaraspor işini ciddiye alan taraf idi. Nitekim 81’de Ömer, takımını yeniden öne geçirken, kalan dakikalar hem Beşiktaş için, hem de tribünler açısından kâbusa dönüştü. Nasıl dönüşmesin, konuk takım bir gol daha bulsa maçın uzaması ve turun tehlikeye girmesi işten bile değildi. Üç dakikalık uzatmalar bittiğinde, tribünler rahat nefes alırken, Kartal ardında bir dizi soru işareti bıraktı. 2009’da ilk yenilgisini alan Beşiktaş’ta başka gerçek ise rahatlık yaramıyor!
Bu rahatlık, bu futbol nerede, ne zaman Kartal’ın başına çorap örecek merak ediyoruz!

Kupa bereketi

Fortis Türkiye Kupası’nda finale adını yazdıran Beşiktaş önemli bir geliri kasasına koydu. Yarı finale gelene kadar toplamda 1 milyon 386 bin dolar kazanan siyah-beyazlı takım, Ankaraspor karşısında ilk maçta elde ettiği galibiyet için 200 bin, tur primi olarak 250 bin ve finale katılım payı için de 100 bin dolar kazandı. Böylece Kartal’ın kupada elde ettiği toplam prim 1 milyon 936 bin dolara ulaştı.

MAÇIN RÖNTGENİ:

MAÇIN ADAMI: ADEM KOÇAK

Ankaraspor’un başarılı orta saha oyuncusu hem başarılı bir futbol ortaya koydu hem de ikinci golde adrese teslim orta yaptı. Ankarasporlu oyuncu defansta ve hücumda iyi işler çıkardı. Attırdığı ikinci gol tur umutlarını artırdı, fakat geride kalan zaman finale gitmelerine yetmedi.

KIRILMA NOKTASI: HOLOSKO’NUN GOLÜ

Holosko’nun 35. dakikada attığı gol, hem maçın kırılma anı oldu, hem de Ankaraspor’un tur umutlarını suya düşürdü. Konuk ekip 1-0 öndeyken her ne kadar tur için umutlanmış olsa da Holosko’nun golü Ankaraspor’un işini zorlaştırdı. Belki 35’de Beşiktaş’ın beraberlik golü gelmese Ankaraspor maçı ciddiye almayan Beşiktaş’ı kupa dışına atabilirdi.

Bilal Meşe

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1086518&Date=

 



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,057 µs