En Sıcak Konular

FENERBAHÇE'DE ''KOZ KUPA''

22 Nisan 2009 10:48 tsi
FENERBAHÇE'DE ''KOZ KUPA'' Sivasspor net pozisyonları kaçırıp direkleri dövünce, Fenerbahçe sahadan istediği sonucu alarak adını finale yazdırdı: 0-0

Sarı-lacivertli ekip, 3-1’lik avantaja rağmen tedirgin çıktığı karşılaşmada defansif oyun tarzıyla beraberliğe oynadı. Sivasspor ise direkten dönen toplar, kaçan gollük pozisyonlarla tur şansını yakalayamadı, yarı finalde havlu attı

Bülent Uygun’un gösterişine gösteriş ekleyen siyah rugan ayakkabıları kadar parlak bir durum yaratıyordu Fenerbahçe’nin oyun tarzı. Elbette Sivas lehine. Neden bu kadar mahkum oynuyordu; belki kadrosunun içi boşalmış olduğundan ya da tüm sezon yatıp, kriz anında görev üstlenen çaylak mertebesinde görülen oyuncularının titreyen dizlerinden. Ya da ilk maçın skor avantajı öyle emrettiği için; yani gol yememenin yeteceği kadar oynuyorlardı.
İşin diğer boyutu da gerçekte haksızlık değil miydi? Ligi iki sezon üst üste uzun süre lider götüren ve halen lider olan, bu kadar özgüvenli, moralli takıma karşı tüm günahı vebali yüklenmek zorunda kalmak. Dün oynayan Fenherbahçeli oyuncular için yani.
Ve çoğu bu sezon yüzde 15-20 oranında şans bulabilmişken, şimdi tüm faturanın onların üzerine kalma olasılığı yüksekti. Bu gerilim onları belli ki çok yoruyordu.

İyi idare ettiler

Maçın ilk 45’i boyunca topu daha çok Sivasspor kullandı. İki net gol pozisyonu yakalayıp, atamadan devreyi bitirdiler. Fenerbahçe Güiza ile bir kez gole yaklaşıp, genelde savunmada kalıp, oyunun temposunu aşağıya çekmeye çalışıyordu. İkinci yarı başlar başlamaz da iki şut Fenerbahçe direğinden dönüyordu.
Bıçak sırtı, şans, gerilim, güvensizlik ortamı Fenerbahçe’nin bu sezonki kaderini belirleyecekti belli. Ama şans baskın çıktı. Fenerbahçe iyi idare ederek 60’lı dakikalara kadar geldi. Bu dakikada Uygun, sahaya bir hızlı forvet, Balili’yi de sürerek risk kartını açıyordu. Taaa ki Sivasspor yorulana, Kazım oyuna girip kanattan rakibi rahatsız edene kadar. Vederson’un burun buruna kaçırdığı goller de, gerilimi son dakikaya kadar taşıyordu.
Fenerbahçe koca sezonun başarısızlığını örtmek istediği kupada yol alıyordu.
13. dakikada Bilica’nın uzun pasını savunmanın arkasında yakalayan Sylla, ortaya çıkardı, Kamanan, Volkan Babacan ile birlikte hamle yapıp topu kalecinin ellerinden söktü, sonra da altı pasın önünden kaleye gönderdi, Yasin kendini yere atıp golü önledi.
37. dakikada Diallo’nun uzun pası ile ceza sahasının sağında buluşan Sylla, Carlos’un markajına karşın vuruşunu yaptı, Volkan Babacan’a çarpan top dışarı gitti.

Direkler izin vermedi

41. dakikada Deivid topu Deniz’e, o da Güiza’ya aktardı, Güiza da birkaç metre dripling yapıp şutunu attı, Petkoviç karşıladı.
47. dakikada mucize oldu Fenerbahçe gol yemedi. Ceza alanı önünde önce Sezer şutladı. Top üst direğin sağından geri geldi, sonra Kamanan şutladı bu kez yine üst direğin solunda patladı top.
67. dakikada Vederson Petkoviç ile karşı karşıya kaldı, ama topu kalecinin bacaklarına çarptırıp golü atamadı.
73. dakikada Fenerbahçe savunması topu uzaklaştıramayınca Sergie ceza sahasının önünden çok sert vurdu, ama Babacan, mutlak golü önledi.
74. dakidada Güiza, Kazım’dan aldığı topla Petkoviç’le karşı karşıya kaldı, Petkoviç yine geçit vermedi.
85. dakikada Güiza’nın ortaladığı topla birlikte Petkoviç’in karşısına dikilen Vederson yine Sivasspor kalecisini geçemedi.

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı: VOLKAN BABACAN

Gençliğine karşın bu ağır yükün altından iyi çıktı. Çok güvenli oynayıp, Sergio’nun yüzde yüz gol olabilecek şutunu kurtardı. Maçın kaderinin değişmesine engel oldu. Elbette kalesinin direklerini de yanına alarak bunu başardı. Sonuçta kaleyi doldurup, bu zor günü takımı lehine çeviren adam oldu.

Kırılma Noktası: 47. DAKİKA

Sivasspor’un ikinci yarıya fırtına gibi girdiği resmediliyor, baskın ataklar başlıyordu. 47. dakikada Sezer ve Kamanan’ın art arda iki şutu, fileler yerine kale direklerinden dönerek, oyunun talihini Fenerbahçe’den yana bir kez daha tastik ediyordu. Bu pozisyonlardan sonra Sivasspor bir kez daha fırsat yakalayacak ama onu da yapamayacaktı.

Yenilgisiz finalist

Fenerbahçe, bu sezon Fortis Türkiye Kupası’nda oynadığı 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Sarı-lacivertli ekip maçlarında Ankaragücü ve Tokatspor’u 1-0, Bursaspor’u 2-0, Eskişehirspor’u 3-0, çeyrek finalde karşılaştığı Bursaspor’u ilk maçta 1-0, rövanşta 3-1, yarı final ilk maçında da Sivasspor’u 3-1 yenerken, rövanş maçında Sivasspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe 8 maçta sadece 2 gol yerken rakiplerine 14 gol attı.
Fenerbahçe, eski adıyla Türkiye Kupası yeni adıyla Fortis Türkiye Kupası’nda 12. kez finale yükseldi.

Fortis zengini

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası’nda finale adını yazdırırken, 650 bin dolar prim daha kazandı. Sivasspor’a karşı ilk maçta elde ettiği galibiyet için 200 bin, dünkü beraberlik için 100 bin dolar almaya hak kazanan sarı-lacivertli takım, tur primi için 250 bin, finale katılım payı olarak da 100 bin doları kasasına koymayı başardı. Böylece yarı finale gelene kadar toplamda 1 milyon 386 bin dolar kazanan sarı-lacivertli takımın toplam geliri 2 milyon 36 bin dolara (yaklaşık 3 milyon 355 bin TL) ulaştı.

El salla başkan!

Başkan Aziz Yıldırım, cezası nedeniyle maçı maraton tribünde izleyen Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz’ı oyun başlamadan telefonla aradı, el sallayarak başarılar diledi.

Yusuf KOBAL

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1086107&Date=

 

 



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,990 µs