En Sıcak Konular

YOU TUBE'U KİŞİSEL TELEVİZYONUNUZ YAPABİLİRSİNİZ

22 Nisan 2009 17:34 tsi
YOU TUBE'U KİŞİSEL TELEVİZYONUNUZ YAPABİLİRSİNİZ Ücretsiz online araçları, tavsiyeleri ve özellikleriyle popüler video paylaşım sitesi YouTube'u kendinize göre uyarlayın.

Youtube'u nasıl kişisel televizyonunuz haline getirebilirsiniz?

Zaman Online'ın haberine göre;YouTube'u kendi bilgisayarınızda kendi isteğiniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz. İşte bunun yolları:

Video indirme:

 Klipleri kendi bilgisayarınıza kaydedin, böylece internet bağlantısına gerek kalmadan izleyebilirsiniz. www.videodi.org gibi servisler, çevrimdışı kullanım için videoları indirecek ve orijinal Flash video formatında saklayacak. Bazı internet siteleri AVI gibi standard formatlara dönüştürebiliyor. www.zamzar.com isimli siteye formatını değiştirmek istediğiniz doküman, müzik, resim, video dosyalarınızı upload ettikten bir zaman sonra email adresinize convert edilmiş dosyayı indireceğiniz link gönderiliyor.

Daha iyi web tarayıcı:

Videolar görsel, bu nedenle gözle görülen görüntüler klavyeyle araştırma yapmaktan daha iyi olabiliyor. Wibe7 (www.wibe7.tv) thumbnail görüntü duvarı gibi sonuçları dönüştürüyor. Timetube (http://bit.ly/timetube) ise upload zamanına göre tablo şeklinde görüntülüyor. Warp Speed (http://youtube.com/warp_speed) ise her videoyu benzer videolarla çevrelenmiş şekilde gösteriyor. Tüm benzer videolara link veriyor.

Playback hackleri:

En sevdiğiniz kliplerin en iyi parçası (parça (filmde , televizyonda , tiyatroda vs tekil bir hareket ya da sahne) için acelemi ediyorsunuz? Uzun videolarda belirli bir noktayı atlamak için adresin sonundaki zamanı itebilirsiniz. URL'nin sonuna #t=1m30s ekleyin, video yüklemeye izin verin, 1,5 dakika içinde oynatmaya başlaması için sayfayı yenileyin. www.splicd.com adresinde videonun bir bölümünü kesip çıkarabilirsiniz. Youtube videolarına yepyeni bir boyut kazandıran bu siteye, youtube url'sini ve kullanmak istediğiniz zaman aralıklarını giriyorsunuz ve seçtiğiniz videoda sadece girdiğiniz zaman aralıklarını gösteren yeni bir URL elde ediyorsunuz.

Televizyonda izlemek:

Nintendo Wii veya PlayStation 3 ile www.youtube.com/tv'de web tarayıcılarını televizyon izlemek için etkili kılınan YouTube'un bir versiyonunu ziyaret etmek için yönlendiriyor. Bilgisayarlar, VGA, DVI ya da HDMI kablolarla bağlanıyor ya da SlingCatcher kutusuna kablosuz olarak video gönderebiliyorsun. Alternatif olarak, Miro internet üzerinden televizyon izlemenize olanak sağlayan, youtube videolarınızı download etmenize olanak sağlayan bir programdır. Ayrıca wmv, mpeg, avi, xvid gibi populer video formatlarını çalıştırır. Programı www.miro.com adresinden indirebilirsiniz.

Kaynak: Zaman Gazetesi,http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=840374&title=youtubeu-nasil-kisisel-televizyonunuz-haline-getirebilirsiniz


 



Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,712 µs