En Sıcak Konular

TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK

22 Nisan 2009 10:39 tsi
TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK BBP de gerçekleşecek kongre öncesinde yetkili kurullardan seçilen 10 kişilik bir heyet tek aday belirleyecek.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nun geçirdiği kaza sonucu vefat etmesinin ardından partide olağan üstü kurultay hazırlıkları ve Genel Başkanlık için aday belirleme çalışmaları yapılıyor.

BBP `de tek aday arayışı

`10 kişilik heyet tek aday belirleyecek`

Yalçın Topçu:`Aday değilim`

Hasan Çağlayan:`kararımı açıklamayacağım`

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nun geçirdiği helikopter kazası sonucu vefat etmesinin ardından partide olağan üstü kurultay hazırlıkları ve Genel Başkanlık için aday belirleme çalışmaları yapılıyor. Ancak aday olma potansiyeli bulunan isimlerden kimse şu ana kadar adaylığını açıklamadı. Vekaleten Genel Başkanlık görevini yürüten Yalçın Topçu aday olmadığını ancak tam mutabakatla verilecek bir karara da karşı gelemeyeceğini ifade etti.

Parti kurucularından olan ve adı Genel Başkanlık için tabanın önemli isimlerinden Hasan Çağlayan ise aday olmadığını ancak kararını son dakikaya kadar müphem tutacağını belirterek, `Bu aday olmak istediğim şeklinde algılanmamalıdır. Sadece istemediğimizi hareketimizin ağırlığını taşıyamayacak ya da geçmişini parti olarak bizim taşıyamayacağımız birilerinin aday olması durumu söz konusu olursa o zaman söyleyebilecek bir sözümüz olsun diye böyle davranıyorum` dedi.

31 Mayıs tarihinde ASKİ Spor salonunda yapılması düşünülen ancak açık öğretim sınavları nedeniyle de 24 Mayıs tarihine alınması düşünülen kongrede tek aday çıkarmak konusunda kararlı tavırlarını ortaya koyan BBP`liler içinde adaylık konusunda şu ana kadar en net tavır ortaya koyan ise Nizam-ı Alem Ocakları eski Başkanı Tuna KOÇ. Ancak Koç`un da diğer adayların durumuna göre adaylığını resmileştirip resmileştirmeyeceğine karar vereceği belirtildi.

TOPÇU: `GÖREV ALINMAZ VERİLİR`

BBP de vekaleten Genel Başkanlık görevini yürüten Yalçın Topçu, `Türk töresi ve İslam ahlakı neyi ön görüyorsa biz onu yaparız. Bizim geleneğimizde görev alınmaz verilir. Ben talibim diye ortaya çıkmayacağım. Tek aday konusunda ısrarlıyız. Ancak bu aday sen olmalısın denir ve tam bir mutabakat olursa o zaman da görevden kaçmayız. Benim hayatım, rahmetli Genel Başkanımın emirlerine uymakla geçti. Bu günde hareketimizin yetkili organları bir emir tevdi ederlerse ona da sorgusuz sualsiz uyarım ` dedi. Topçu, Tuna Koç`un da kendisini arayarak konuştuğunu belirterek, `Tuna başkanın tercih ettiği yol da bir yoldur. Onu da eleştirmek yanlış olur, kendisine de bunu söyledim. Partimiz içinde bir mutabakatın sağlanacağına inanıyorum. Rahmetli Genel Başkanımızın hatırasına layık bir birlik beraberlik şuurunu ortaya koyacağımıza inanıyorum` diye konuştu.

ÇAĞLAYAN: `SON DAKİKAYA KADAR KARARIM SAKLIDIR`

Yetkili kurullarımızdan seçilen 10 kişilik bir heyet var. Bu heyet netice itibariyle tek aday konusunda çalışmalarını yapacak ve en doğrusunu bulacaktır. Ancak bizim bu heyet çalışmamıza rağmen engel olamayacağımız adaylık gelişmeleri söz konusu olabilir. İşte o an için adaylığım konusundaki kararı son dakikaya kadar saklı tutacağım. Mesele mutabakat sağlanma meselesidir. Büyük Birlik Partisi adına yakışan bir birliktelik sağlayacaktır.Benim net bir açıklama yapmama sebebim aday olmak niyetimden değildir. Hatta ilk günden beri böyle bir niyetim hiç olmamıştır. Ancak istemediğimiz hareketimizin ağırlığını taşıyamayacak ya da geçmişini parti olarak bizim taşıyamayacağımız birilerinin aday olması durumu söz konusu olursa o zaman söyleyebilecek bir sözümüz olsun diye böyle davranıyorum` diye konuştu

TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK

BBP de gerçekleşecek kongre öncesinde kurulan 10 kişilik heyette eski divan üyelerinden Mustafa Çalık, Orhan Kavuncu Orhan Arslan, Kuruculardan Mahir Damatlar ve Nevzat Yanmaz gibi isimler yer alıyor. Heyette bulunan üyelerden Orhan Kavuncu bu uygulamanın Türk siyasi hayatında bir ilk olduğunu belirterek, `İstişare hem Türk töresinde hem de İslam ahlakında yeri olan bir müessesedir. Biz de verilen bu görevi layıkıyla yerine getirerek divanla uyum içinde töreyi yerine getireceğiz` diye konuştu. (İnanç UYSAL)

Kaynak: Tümgazeteler.com,http://www.tumgazeteler.com/?a=4981505



Bu haber 1,432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,597 µs