En Sıcak Konular

BEYAZ ET İHRACATINDA REKOR ARTIŞ

20 Nisan 2009 19:52 tsi
BEYAZ ET İHRACATINDA REKOR ARTIŞ Geçen yılın tamamında 87 milyon dolarlık rekor seviyeye gelen beyaz et sektörünün ihracatı, yılın ilk çeyreğinde de 2008’in aynı dönemine göre 2,5 kat artarak, 32 milyon dolara ulaştı.

Geçen yılın tamamında 87 milyon dolarlık rekor seviyeye gelen beyaz et sektörünün ihracatı, yılın ilk çeyreğinde de 2008’in aynı dönemine göre 2,5 kat artarak, 32 milyon dolara ulaştı. 
 
Yeni Mesaj Gazetesi'nin haberine göre,Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) verilerine göre, sektör geçen yılın ilk çeyreğinde, 6 milyon 339 bin dolarlık tavuk eti, 6 milyon 369 bin dolarlık tavuk ayağı olmak üzere toplam 12 milyon 843 bin dolarlık kanatlı ihracatı gerçekleştirdi. Bu dönemde, tavuk eti ihracatı, geçen yıla göre yüzde 204 artarak, 26 milyon 240 bin dolara ulaşırken, hindi eti ihracatı yüzde 371’lik artışla 498 bin dolara yükseldi. Uzak Doğu ülkelerine yapılan tavuk ayağı ihracatı ise yüzde 7’lik düşüşle, 5 milyon 894 bin dolara geriledi.

En iyi pazar Irak

En fazla tavuk eti ihracatı, yüzde 16 bin 597’lik artışla 19 milyon 87 bin dolara çıkan Irak’a yapıldı. Irak’ı, 1 milyon 739 bin dolarla Tacikistan, 1 milyon 700 bin dolarla Azerbaycan, 1 milyon 10 bin dolarla Vietnam, 551 bin dolarla Kongo izledi. İhracat kalemleri arasında önemli paya sahip tavuk ayağında ise Hong Kong’a yapılan 22 bin dolarlık ihracat dışındaki ihracatın tamamı Vietnam’a yapıldı. Hindi eti ihracatında ise başı 394 bin dolarla Azerbaycan, 72 bin dolarla Tacikistan çekti.
BESD-BİR Genel Sekreteri Yüce Canoler’in verdiği bilgiye göre, beyaz et ihtiyacını ağırlıklı olarak Brezilya’dan karşılayan Irak, geçen yıl gelen malda kesinti olması üzerine Türkiye’ye yöneldi.

Kaynak: Yeni Mesaj,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9003541&tarih=2009-04-20

 



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs