En Sıcak Konular

UMUT DÜNYASI

20 Nisan 2009 11:09 tsi
UMUT DÜNYASI Rakiplerinin puan kaybettiği haftada galip gelen Galatasaray, şampiyonluk için yeniden umutlandı

Sarı-kırmızılı ekip, Olimpiyat Stadı’nda oyun kurmakta zorlandı. Belediye kolay hücuma kalktı, ancak gol bölgelerinde tıkanıp kaldı. Nonda’nın harika asistine dokunan Baros ağları havalandırdı, skorborda tek gol asıldı

Başarmak için önce inanmak gerekir. Öyle bir sezon geçiriyoruz ki, hiçbir maçın garantisi yok. Kağıt üzerinde yazılı olan kadrolar değil, ortaya ruhunu koyan, isteyen ve inanan ekipler mutlu sona ulaşıyor.
Uzağa gitmeye gerek yok Galatasaray’ın son iki şampiyonluğunu ‘tez’ nedeni yapacak unsurlara baktığımızda  yukarıda saydığımız detaylar belirleyici faktör olmuştu. Ama gelin görün ki, o ruhtan şimdi eser yok. Ne başkan Adnan Polat’ın sahaya inmesi, ne de zirvedeki takımların puanlar yitirmesi Aslan’ı kamçılamıyor. Evet, dün kazandılar belki ama yine geride bir sürü soru işareti bırakarak. Oysa, dünkü 3 puan  yeni bir başlangıç için fena bir 90 dakika değildi. Bitiş düdüğü çaldığında alınan sonuç sarı-kırmızılıları yeniden şampiyonluk potasına sokarken, futbol yine sınıfta kalıyordu.
Öyle bir 45 dakika izledik ki, konuk ekibin kafaca ligi bitirdiğini düşünmedik değil.
İkinci bölümde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, daha fazla yüklenmeye başladı. Buna karşılık Cim-Bom’da Bülent Korkmaz, Nonda’yı alarak golü aradı. Kongolu hafta boyunca antrenmanların en başarılı ismi olmasına karşın nedense yedek başlamıştı. Ancak oyuna girdikten sonra formayı hak ettiğini gösterdi. Baros’un attığı golün de kahramanıydı siyahi futbolcu. Bu gol bile, Aslan’daki sönük ruh halini değiştirmedi. Belediye biraz cesaretli olabilse ya da İbrahim Akın fanteziden kaçıp topu doğru kullanabilse, puan almamaları için hiçbir sebep yoktu. Dünkü sonuç Galatasaray’ı şampiyonluk için umutlandırırken, İstanbul Belediye için ‘lale devri’ kapandı.

Lale devri bitti
9’da Kewell’ın ortasında Barış iyi hareketlendi, ama bitirici hamleyi yapamadı. 16’da Lincoln’ün güzel pasında topla buluşan Baros, penaltı yaptırma sevdasına kapılınca önemli pozisyonu harcadı. 3 dakika sonra bu kez yakaladığı net fırsatta Çek futbolcu, kararsız davranınca skoru değiştiremedi.
26’da Mehmet Topal’ın ıskasında arkaya sızan Efe iyi kontrol etti ve topu kaleye yolladı. Sanctis, gole izin vermedi. 1 dakika sonra ise konuk ekip gole yaklaştı. Barış soldan kaçan Kewell’ı görürken Avustralyalı, Baros’a ‘al da at’ dercesine bir pas çıkardı. Cesario kritik müdahalede bulundu.
60’ta  Marcin Kus ile Kewell arasında bir ikili mücadele yaşandı. Hüseyin Göçek’in sarı-kırmızılıların penaltı itirazına olumlu yanıt vermedi. 1 dakika sonra ise Bebbe’nin şık kafa vuruşunda De Sanctis köşeye giden topu çıkardı.
66’da sağdan ceza alanına giren Nonda, Baros’u gördü. Çek futbolcuya sadece dokunmak kaldı: 0-1.
90+4’te Nonda yakın mesafeden vurdu, Cesario topu çizgiden çıkardı.

MAÇIN ADAMI ,KAYA GİBİ

Ligde ilk kez forma giyen Semih Kaya’yı kadroda gördüğünde herkes şaşırmıştı. Ancak 18 yaşındaki savunma oyuncusu, yer tutuşu ve hava toplarındaki hakimiyetiyle başarılı bir futbol ortaya koydu. Türk futbolundaki savunma oyuncusu sıkıntısının gündemde olduğu bir dönemde Semih Kaya’nın bu performansı herkesi umutlandırdı.

KIRILMA NOKTASI,Sanctis’in eli

Ortada giden maçta dakikalar 61’i gösterirken İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bebbe’yle gole çok yaklaştı. Kamerunlu futbolcunun kafa vuruşunda De Sanctis köşeye doğru iyi uzanarak önemli bir kurtarış gerçekleştirdi.

NevzaT DİNDAR

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1085125&Date=

 



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,215 µs