En Sıcak Konular

KARAKARTAL FIRSAT TEPTİ

20 Nisan 2009 11:02 tsi
KARAKARTAL FIRSAT TEPTİ Sivasspor Konya ile berabere kalınca Beşiktaş için liderlik şansı doğdu ama İnönü'deki kıran kırana mücadele golsüz tamamlandı.

BAŞ AĞRISI

Ligin iki formda ekibinin mücadelesinde tempo üst düzeydeydi. İlk yarıda daha etkili görünen konuk ekip İbrahim Toraman’ın da atılmasıyla önemli avantaj ele geçirdi. Ancak Kartal rakibine iyi direndi, net pozisyonları değerlendiremedi. Bu sonuç Trabzon ve Galatasaray’ı yeniden ümitlendirdi

Ne güzel Sivas, Konya’da puan bırakmış, liderlik şansı ayağına kadar gelmiş! Futbol bu, üç puan hesabıyla sahaya çıkıyorsunuz, bir bakıyorsunuz ki, karşınızda ‘taş’ gibi takım, hem iyi savunma yapıyor, hem de ofansa iyi çıkıyor, sizden fazla pozisyon üretiyor, iki topu direkte patlıyor. Bunlara ilaveten oyuncunuzu kaybediyor ve ilk yarıda bulunduğunuz konuma yakışmayan bir futbol oynuyorsanız, liderlik avantajını lehinize çevirmeniz mümkün mü? Elbette hayır...
Kartal, ilk yarıda gol bulmak için her türlü yolu denedi, kanatlardan yüklendi, olmadı. Göbekten inmeye çalıştı, yine olmadı. Olması da beklenemezdi. Çünkü rakip, kolektif oyunun tüm özelliklerini sahaya yansıtıyordu.
Deniz Çoban ilk yarıda verdiği, kararların çoğunda haklı olabilir. Ancaaak İbrahim Toraman’a çıkardığı ikinci sarı bizce ağırdı. Çünkü rakibiyle birlikte hava topuna çıkan İbrahim Toraman’ın topu elle oynamasında kasıt yoktu.
Kırmızı kart, kenar yönetimin hesaplarını da alt-üst etti. Denizli, Tello’yu oyundan aldı, yerine Cisse’yi sahaya sürdü. Diğer bir hamle ise etkisiz görünen Delgado’nun yerine Yusuf Şimşek’in alınmasıydı. Sivok’un da savunma blokuna çekilmesiyle birlikte Beşiktaş, ikinci yarıda eksik olmasına karşın, savunmada riske girdi, savunmasına yaslanan Bursaspor karşısında etkili oynamaya başladı.
Bir ilk yarıdaki Kartal’ı anımsıyoruz, bir de ikinci yarıdakini! İkisinin arasında dağlar kadar fark var! Şimdi çıkıp, sormak gerekir, ilk yarıda aklınız neredeydi?
Yazık, bu kaçan iki puanı çok ararsınız!
13’te İbrahim Üzülmez topu Ernst’e çıkardı, Alman oyuncu gelişine vurunca top Holosko’nun önünde kaldı. Siyah-beyazlı oyuncunun son vuruşundan önce araya Bursaspor defansı girdi. 21. dakikada Delgado’nun gönderdiği uzun topu sağ çaprazda kafasıyla önüne alan Holosko, açısı dar olmasına rağmen topu kaleye gönderdi, az farkla direğin sağından auta çıktı. 35’te Kirita’nın ortasıyla buluşan Shin, topu kaleye gönderdi. Rüştü’yü geçen meşin yuvarlak yan direkten döndü. Volkan kafayla tamamladı, fakat top diğer yan direkten döndü.  46. dakikada Holosko, Bursaspor defansını arkasında bıraktı. Ivankov ile karşı karşıya kalan Holosko’nun çalım çabası kaleciden döndü. 68’de Bobo’nun sağdan ortasıyla buluşan Yusuf topu üstten auta gönderdi. 76’da İbrahim Üzülmez topu ortaya çıkardı, Cisse ıskalayınca Ekrem Dağ boşta kaldı. Siyah-beyazlı oyuncunun vuruşunu Ivankov kornere çeldi. 90+2’de Serdar Özkan’ın sağdan ortasına iyi yükselen Bobo’nun şık kafa vuruşunu Ivankov müthiş çıkardı.

MAÇIN ADAMI,Gökhan Zan

Uzun haftalar sonra yeniden sahalara döndü, ama gerçekten döndü. Milli futbolcu başına aldığı darbeye rağmen maçı bırakmadı. Hem kendi yerine hem de kırmızı kart gören arkadaşı İbrahim Toraman’ın yerine oynadı. Birçok tehlikeli Bursaspor kontratağını başarıyla kesti. Sanki bir doksan dakika daha oynayacak enerjisi varmış gibi sahanın her tarafına koştu.

KIRILMA NOKTASI,Ivankov’un kurtarışı

Uzatma dakikalarında Bobo’nun kafa vuruşunu mükemmel kurtaran Ivankov’un bu hareketi maçın kırılma anı oldu. Brezilyalı oyuncunun şık kafa vuruşu Ivankov’un elleri yerine filelerle buluşsa, Bursapor’un beraberliği yakalama şansı kalmıyordu.

Bilal MEŞE

Kaynak. Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1085115&Date= 


 



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,126 µs