En Sıcak Konular

FİKRİ HÜR,VİCDANI HÜR,İRFANI HÜR OLABİLMEK

20 Nisan 2009 10:43 tsi
FİKRİ HÜR,VİCDANI HÜR,İRFANI HÜR OLABİLMEK Gene bizi böldüler. "Doğru"nun, "hak" etrafında döndüğüne dair uyandırılmaya çalışılan insanca ve Müslümanca bilinç, gene sarsılmaya çalışılıyor.Yani biz AKP iktidarının izin verdiği kadar fikir sahibi olacağız... Afet Ilgaz'dan sarsıcı bir yorum.

Gene bizi böldüler. "Doğru"nun, "hak" etrafında döndüğüne dair uyandırılmaya çalışılan insanca ve Müslümanca bilinç, gene sarsılmaya çalışılıyor. Yani biz AKP iktidarının izin verdiği kadar fikir sahibi olacağız, onun izin verdiği kadar hal ve etvarımızda ve fikirlerimizde derinleşip kendimize hattı harekât çizeceğiz ve onun izin verdiği kadar vicdanımızı dinleyeceğiz! Bunu da yasaları kullanarak baskıyla temine çalışacaklar! İnsanlık onuru nerede kaldı, o zaman?

Yani ben, ellerinde naylon torbalarıyla ve eğik omuzlarıyla cezaevine gitmekte olan profesörleri arkadan seyrederken merhametim ve vicdanımı susturacağım! Yani bir profesörün organ naklindeki merhametini görmezden geleceğim ve bu eğitimi Rize'nin bir köyünden çıkıp nasıl edindiğine dair, o şaşılacak eğitim sürecini görmezden geleceğim! Rize'deki köyünden kalkıp onun hastanesinin önünde üzüntü bildirmeye gelen köylülerinin, böyle bir vakanın dahi şaşırtıcılığını görmezden geleceğim!

Müslümanları ve millî görüşçüleri her panelde, her toplantıda savunan ve Türkiye'ye yapılan Batılı, Haçlı kötülükler için yığınlarla kitap yazıp halkın sevgisini kazanmış "Manisalı" hocanın yüksek tansiyonunu düşürmeden seyredeceğim olanları. Bu adamların ve kadınların yetmişine yakın olduklarını, zorlu çalışma süreçlerinden geçmiş hayatlarını ve başarılarını görmezden geleceğim! Günün birinde dindar bir profesör, diyelim ki Burhan Kuzu, diyelim ki YÖKBaşkanı Özcan'ın başına bir şey gelse, gülüp oynayacağım ve "ama onlar da şunu yapmışlardı" diyeceğim! Buna inanmak istemiyorum.

ADALET

Batı korumacılığında "Yeni Osmanlıcılık" peşinde olanlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun, yani "eski" Osmanlı'nın ayakta durmasının tek veya en önde gelen hasletinin "adalet" olduğunu biliyorlar veya hatırlıyorlar mı? Adaletin karşısında olan nedir biliyor musunuz? Kur'ân'ın en çok lânetlediği şey olan zulüm. Varsa günahları Cenâb-ı Allah'a bırakın, siz "âdil" olun.

Şimdi, Türkan Saylan'ı misyonerlikle, Kiliseler Birliği'nden yardım almakla suçlayanlar, biz "misyoner çalışmalarını" günlerce, aylarca, yıllarca yazıp ortaya dökmeye çalışırken, panellerde "canım misyonerlik diye bir şey mi var?" demişlerdi. Ayrıca Papa'nın heykelinin altında AB'nin anayasasını imzalayan şimdiki cumhurbaşkanımız ve başbakanımız, AB'den gelen hristiyan fonlarını, ABD'den gelen Siyonist yardımları, (tâ Marshall yardımından beri), satılan bir Türk bankasını alan Yunanlı ortaklar arasında Yunan millî kilisesinin olduğunu hatırlamalıdırlar. Şunu da hatırlamalılar. Yabancılara satılan bankalardan kredi alan ve topraklarını ipotek eden köylülerimiz, bu  yüksek kredi borçlarını ödeyemedikleri için topraklarını bu tefecilere kaptırıyorlar. Bu, günah değil mi? Günahın en büyüklerinden değil mi? Bu toprakları muhafaza edebilmek ve son Haçlı sürülerine kaptırmamak için kaç yüz bin şehid vermiş, ne acı günler yaşamıştık!

Afet Ilgaz

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/makale-123034.htm

 



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,891 µs