En Sıcak Konular

ECEVİT'İ KİM ÖLDÜRMEK İSTEDİ

19 Nisan 2009 17:16 tsi
ECEVİT'İ KİM ÖLDÜRMEK İSTEDİ Ecevit’in tedavi için gittiği Başkent Hastanesinde öldürülmek istendiği iddiaları uçuk bir komplo teorisi bile olamaz!... Yeniçağ Yazarı Sabahattin Önkibar yazdı.

Merhum Ecevit’in hastalık ve hastane günleri benim işim gereği saat saat izlediğim dönemdi. Buradan hareketle de şahit olduklarımla yapılan spekülasyonları bu Pazar sizinle paylaşmak istiyorum.
Önce bir gerçeği ortaya koyalım.
Doğrudur; sayın Ecevit’in sağlık sorunları sebebi ile Başbakanlığı layıkıyla yapamadığı ve bu bağlamda İstanbul dükalığı ile bazı emekli askerlerin çekilmesi gerektiğini dillendirdiği vakıadır.
Dahası, Ecevit ve hatta MHP’siz bir iktidar modelinin hayata geçirilmesi için Frankfurt’ta Yılmaz, Çiller ve Tayyip Erdoğan üçlüsü ile hasbihal edildiği de yazılıp çizilmiştir.
Ancak bütün bu doğrulara karşın Ecevit’in tedavi için gittiği  Başkent Hastanesinde öldürülmek istendiği iddiaları ise uçuk bir komplo teorisi bile olamaz!
Öyle, çünkü böyle bir iddia sadece Mehmet Haberal ve hastanesine yapılan soyut bir iftira değil aynı zamanda insanlık suçudur.
Sadece Haberal Hoca’ya değil, Ecevit’in sağlığı ile ilgilenen 10 kişilik malum hekim konseyi de bu ithama ortak edilmiştir.
Sorarım size, Ecevit’in “Türkiye’nin 10. Cumhurbaşkanı sen ol” diye teklif götürdüğü Mehmet Haberal gibi dünyanın kabul ettiği bir büyük hekimin böyle bir alçaklığı yapması için nasıl bir çıkarı ve hesabı olabilir?
O Haberal ki bu ülkenin en tepe makamına adaylık teklifini   “Teşekkür ediyorum, onur duydum ama ben organ nakli yapmaya ve hayat kurtarmaya devam edeceğim”  deyip geri çevirerek bir makam ve hesap içinde olmadığını fiili olarak göstermiş bir isimdir.
Evet ,soruyorum böyle biri üstelik fiili olarak bir hekim heyetine teslim ettiği kutsal hastasını nasıl öldürtmek isteyebilir?
Ama spekülasyonlar var diyebilirsiniz!
Doğrudur var!
Hele hele Başkent hastanesinden ayrıldıktan sonra iyileştiği efsaneleri de üfürülmüyor değildir ama hakikat bu değil.
Ecevit’in hastalığı sürecinde ABD’ye yaptığı son seyahata ben de katılmıştım.
O seyahat sürecinde Ecevit tabir yerinde ise bomba gibi sağlıklıydı ve herkes bu fotoğraftan hareketle tevatürler üretiyordu.
Konuyu seyahat dönüşünde birkaç hekimle ben de konuştum.
Söyledikleri şuydu:
- “Ecevit’e ABD seyahatını çıkartabilsin diye kortizon yüklediler. Kortizon, kısa bir süreliğine zindelik verir lakin üç ay sonra göreceksin Başbakan elden ayaktan düşecek. Oysa Başkent hastanesindeki tedavi kalıcı sağlığı içindi. O, hastaneden ayrıldı ve yanlış olan kortizon tedavisine dönüldü.”
Sonuç aynen söylendiği gibi oldu ve Ecevit üç ayı bile bulmadan  Başbakanlığın merdivenlerinden dahi çıkamaz oldu.
Hadisenin özeti, o günleri yaşamış biri olarak gözlemlerimin ışığında budur.
Hal böyle iken bir takım çevrelerin aradan bu kadar zaman  geçmesine rağmen, konuyu çarpıtmak istemelerini anlamış değilim.
Hele hele Recai Birgül ile Zeki Sezer’i hiç mi hiç anlamış değilim.
Eski koruma yeni DSP mebusu Recai Birgül, eğer böyle bir kuşkusu var idi ise bunu 8 yıl boyunca neden TBMM gündemine getirmedi? Öyle ya sen sıradan biri değil, koca bir mebussun!
Aynı şekilde Zeki Sezer şimdi kafa bulandıracağına ve konunun üstünden prim yapmaya çalışacağına 8 sene niçin sustu ve varsa bir şüpheyi dillendirmedi ve de harekete geçmedi?
Ayıp çok ayıp!

İLGİNÇ...

MHP ve Ergenekon!

İzliyor musunuz bilmiyorum Ergenekon konusunda aylarca suskun olan MHP yönetimi son operasyondan sonra birden petrol bulma misali Ergenekon’u keşfetmiş gibi bir görüntüye girdi. Özellikle Prof. Haberal’ın gözaltı olayından sonra MHP, soruşturmaya aleni eleştiri yöneltmeye başladı. Hayır Haberal Hoca bağlamında biz de farklı düşünmüyoruz ama MHP’nin bu tavrı ilginç.. Öyle çünkü koca bir partinin hadiseye bakışı mes’elenin özünden ziyade kişilerle alakalı gibi bir görüntü oluştu ki bu yanlıştır. MHP başlangıçtan itibaren Ergenekon’a  “Bana dokunmayan bin yaşasın”  mesafesindeydi. Sonra iş sevdiği ve değer verdiği isimlere gelince itiraz etmeye başladı. Siyasal kurumlar bu gibi olaylarda tutarlı olmak durumundadır.. Neyse Haberal Hoca sayesinde gerçeği fark etmeye başladılar ya, bu da bir şey...

ZİHİNLER BULANIK...

Sezer ve Soylu’nun geri dönüş planları!

Zeki Sezer’le Süleyman Soylu istifa etmediler mi?.. Ettiler.. O zaman niye hâlâl kem küm deyip patinaj yapıyorlar?.. Burada altını çiziyorum ikisi de şeklen istifa ettiler ve geri dönmek için zemin inşası peşindeler... Hiç sıkılmadan bu iş için Ergenekon’u bile kullanıp istismar edebiliyorlar.. Hele hele Soylu, adeta AKP’nin DP’deki şube başkanı gibi.. Git kardeşim ne işin var senin D(Y)P’de, AKP’de siyaset yap.. Söylemin, eylemin AKP ile aynı... Keza Zeki Sezer de bir ileri bir geri yapıyor ve geri dönüş için tezahüratçı ekip hazırlıyor.. Sorarım size Sezer geri dönerse bu partiden bir şey olur mu? Vallahi dernek bile olamaz.. Çekilin Zeki bey, bu halinizle AKP’nin soldaki stepnesi görüntüsündesiniz... Son bir not: Aylar önce Zeki Bey bana telefonda  “Ben DSP’yi devraldığımda kasada 88 trilyon vardı”  demişti. İki gün önce Abbas Güçlü’nün programında 78 trilyon dedi.. Arada 10 trilyon fark var.. Bu para olayında kafam öyle karışık ki!.. Zeki Bey tekrar ediyorum, gönderin bu harcama dokümanını sütunum emrinizdedir.. Hayır usulsüzlük var demiyorum ama bulanan zihinleri aydınlatalım

 

UZUN SÜREÇ...

Ahmet Tan’dan can alıcı soru...

Meslektaşımız, eski Turizm Bakanı şimdinin İstanbul Milletvekili Ahmet Tan dün ilginç bir soruyu kamuoyunun dikkatine sundu... İşte Sayın Tan’ın o can alıcı sorusu şöyle: “Öcalan hakkındaki PKK soruşturması ve iddianamesi 105 günde tamamlandı. Dava, Yargıtay’ın nihai kararı ile de 239 günde sonuçlandı. Ergenekon PKK’dan acaba daha daha kanlı, daha yaygın daha tehlikeli bir örgüt müdür?Ümraniye’de ele geçen bombalar ile 12 Haziran 2007’de başlayan soruşturma süreci 600 küsür gündür hâlâ sürüyor. Ergenekon eğer PKK’dan daha tehlikeli ve kanlı ise yargı ve Emniyet elini neden çabuk tutmuyor? Göz önünde yaşayan ve çalışan Prof. Haberal, Prof. Türkan Saylan ve Prof. Erol Manisalı için neden 600 gün beklendi?”

 



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,858 µs