En Sıcak Konular

KUTLU DOĞUM ÇOŞKUSU

19 Nisan 2009 11:31 tsi
KUTLU DOĞUM ÇOŞKUSU Peygamber Efendimiz'in doğduğu haftayı kapsayan kutlama etkinlikleri çoşku ile devam ediyor

ESDER'den Taceddin Dergahı'nda etkinlik

Milli Gazete'nin Haberine göre,Ankara Esnaf ve Sanatkarları Derneği geleneksel hale getirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini bu yılda sürdürdü. Taceddin Dergahı'nda düzenlenen etkinliklerde, Cuma Namazı öncesi Hz. Peygamber için Kur'an-ı Kerim ile Mevlid-i Şerif okutuldu. Cuma Namazı sonrası ise Hz Peygamber'in hatırlanması için vatandaşlara gül ve kitap hediye edilirken ayrıca Mevlid Şekeri'de dağıtıldı.

Taceddin Sultan Dergahı Cami'inde kılınan Cuma Namazı sonrası düzenlenen törende konuşan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Hz. Peygamber'in örnek hayatının ticari boyutunu ele alan bir konuşma yaptı. Çelikus, günümüzde ticari ahlakın giderek yozlaşmasına dikkatleri çekerek, " Peygamberimizin mübarek hayatlarına baktığımızda ticari hayatındaki dürüstlüğü güvenirliliği ve güzel ahlakını çok rahat görebiliriz. Peygamberimiz, dürüst bir tüccardır" dedi.

Ticari hayatın doğruluk esasına göre yürütülmesi gerektiğini de vurgulayan ESDER Genel Başkanı Çelikus, "Yalandan kaçınılmalı, söz verilince durulmalı, bir şey emanet edilince emanet yerine getirilmelidir. Dürüstlük bereket vesilesi, sahtekarlık ise bereketsizlik vesilesidir. Hz. Peygamber ticari hayatı mükemmel bir şekilde tanzim etmiş, alışverişte üretim ve tüketimde hem aldatmayı hem de aldanmayı önlemiştir" dedi.

"Alemlere rahmet"

Kütahya'da Diyanet-Sen tarafından tertiplenen 'Alemlere Rahmet' gecesinde, minik semazenler büyük ilgi gördü.  Dumlupınar Spor Salonu'ndaki gece, Diyanet Sen Kütahya Şubesi Başkanı Nazif Kocaçoban'ın konuşmasıyla başladı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)'in bütün beşeriyete bir rehber olarak gönderildiğini hatırlatan Kocaçoban, "Bütün İslam aleminde olduğu gibi, ülkemizde de Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in dünyayı şereflendirdiği bu gece coşkuyla kutlanmaktadır. O sadece bir kavme ya da millete değil, bütün insanlığa gerçek dini öğretmek için gönderilmiş bir elçidir. Peygamberimiz (s.a.v.), bütün insanlığın mutluluğu ve huzuru için çaba harcamıştır. Onun gelişi ile karanlıklar kaybolup aydınlık bir çağ başlamıştır" şeklinde konuştu. Gecede, 5 kişiden oluşan 7 yaş altı semazenler gösteri yaptı. Minik semazenlerin 4 ay boyunca Anadolu Aile Derneği tarafından eğitime tabi tutulduğu ve ilk gösterilerini yaptıkları öğrenildi.

Salona sığmadılar

BalIkesir'in Edremit ilçesinde Müftülük tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' gecesi düzenlendi. Geceyi izlemek isteyenler salonu sığmadı. Her yıl geleneksel olarak etkinliklerle kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' bu yıl da coşkulu bir program ile kutlandı. Birkaç gündür süren etkinliklerin en kapsamlısı geçtiğimiz akşam Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde yapıldı. Rıfat Başoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim'in meali okundu. Ardından kürsüye gelen Müftü Ramazan Tekin, açış konuşması yaparak programda emeği geçenlere teşekkür etti. Tekin, "Kutlu Doğum Haftası'nda yine bu yıl farklı etkinlikler düzenledik. Halkımıza 40 hadis kitapları dağıttık, mevlitler düzenledik, hayırlar yaptık. Öğrencilere yönelik şiir ve resim yarışmaları yaptık ve sosyal etkinliklerimiz oldu" dedi. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın hazırladığı sinevizyon gösterimi beğeniyle izlendi ve çok sayıda davetli gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından, Hz. Muhammed için yazılan (S.A.V.) '40 Yaşındasın' adlı şiir bir kız öğrenci tarafından duygulu bir biçimde ezbere okundu. Şiiri hatasız okuyarak herkesi duygulandıran öğrenci büyük alkış topladı. Son olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, 'İslam'da Aile Hayatı' konulu söyleşisine başladı.

"Altın ve Paslı Yürekler"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Kültür ve Tiyatro Kulübü'nün düzenlediği Kutlu Doğum Programı, yüzlerce insanı Peygamber sevgisinde buluşturdu. Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Belediye Başkanı Ali İnci, AKP Başkanı Şenay Sakal, Emniyet Müdürü Kadir Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür ve Tiyatro Kulübü'nün Doç. Dr. Ahmet Dalkılıç yönetiminde hazırladıkları program büyük alkış aldı. Programda, Kuran'ı Kerim Efendimizi nasıl anlatıyor?, Peygamber Efendimizi anlatan slayt sunumları, Şiirler, "Altın ve Paslı Yürekler" (Peygamber Efendimizin Hayatından Uyarlanmış Tiyatro Oyunu) SAÜ İlahiyat Fakültesi İlahi Korosundan İlahi Sunumları, Dua ve Son Namaz (Peygamber Efendimizin Son Namazını Anlatan Görsel Bir Sunum) yer aldı. Vatandaşların salona sığmamaları üzerine dış salona perde kuruldu. Program sonunda vatandaşlar, öğrencileri ayakta alkışladı. Doç. Dr. Ahmet Dalkılıç, Hendek Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek, Ramazan ayında da yeni bir programla Hendekliler'le yeniden buluşmak istediklerini söyledi. Başkan Ali İnci, SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç Dr. Ahmet Dalkılıç'a plaket vererek, tüm öğrencileri tebrik etti.

Cami derneğinden kan verme kampanyası

Gaziantep Şehitkâmil ilçesinde bulunan Karşıyaka Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Hz. Muhammed (S.A.V) doğum haftası münasebetiyle organize edilen kan verme kampanyası Kızılay'ın aracılığıyla cami bahçesinde gerçekleşti. Konu hakkında bir açıklama yapan Karşıyaka Merkez Camii Dernek Başkanı Fahri Gebel, "Karşıyaka Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak iki cihan serveri Hz. Muhammed'e (SAV) yakışır bir şekilde bu kampanyayı düzenlemiş bulunuyoruz. Kampanyaya katılan camii cemaati ve bütün müminlere teşekkür ediyoruz." dedi. Ayrıca çevre sakinlerine pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Peygamberimiz (s.a.v.)'i daha iyi anlamak ve sevmek

Balıkesir'in Havran ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Milli Manevi Değerlerimizin Rolü" konulu konferans verildi. Belediye Kapalı Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz, Müftü Mehmet Emin Karataş, Sağlık Grup Başkanı Ahmet Demirel,  daire amir ve müdürleri belediye meclis üyeleri, dernek ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan gece İnönü Köy¸ İmam - Hatibi Yusuf Alaca tarafından okunan Kur'an- ı Kerim tilaveti ile  başladı. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Hayatı'nı anlatan bir sinevizyon sunumunun ardından ailenin korunmasında "Milli Manevi Değerlerimizin Rolü" konulu konferansta Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Recep Cici, yurt dışında Müslümanların dini inançlarını daha samimi olarak yaşadıklarını söyledi. Cici, "Bu geceki konferansın amacı Kutlu Doğum'u kutlamak değil, Peygamberimizi daha iyi tanımak, anlamak ve sevmektir" şeklinde konuştu. Büyük ilgi gören konferansa katılan konuklara din görevlileri tarafından  birer adet gül ve kitap  hediye edildi.

İslâm'da Kadın ve Aile

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "İslam'da Kadın ve Aile" konulu bir konferans verildi. Kutlu Aktaş Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, İl Müftüsü Osman Tıraşçı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta, İl Müftü Yardımcısı Orhan Tosun ailenin İslam'daki yerine değindi. İnsanın en güzel biçimde yaratıldığını belirten Tosun, İslam'da kadın erkek ayırımının olmadığını söyledi. Ailenin toplumun temel taşı olduğunu dile getiren Tosun, bu nedenle aile yapısının korunması gerektiğini anlattı. Konferans, katılımcılara gül ve kitap dağıtılmasının ardından sona erdi.

Kan bağışına vatandaşlardan ilgi

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Müftülüğün daveti üzerine Devlet Hastanesi tarafından başlatılan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Adıyaman Demokrasi Parkı'nda yapılan kan bağışı kampanyası 4 gün boyunca devam edecek.

Gül ve kitap dağıtıldı

Adana'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sabancı Merkez Camii, Seyhan Kültür Merkezi ve diğer cami avlularında vatandaşlara yemek ikram edilerek, gül ve kitap dağıtıldı. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet Vakfı Adana Şubesi'nce düzenlenen etkinlikte vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Etkinlikte konuşan İl Müftüsü Mehmet Barış, "Bizleri, varlıklar dünyasının en zirvesine yerleştiren, karşılıksız nimetleri ile bizi onurlandıran Yüce Rabbimize hamt ediyorum. Doğumunun 1438. yılını kutladığımız rahmet peygamberini, sevgi ve tazimle yadediyor, ona salat-ü selam ediyorum" dedi.

Bolu'da esnafa ikram

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sanayi Camii'nde okutulan Mevlid- i Şerif'in ardından sanayi esnafına yemek dağıtıldı. Sanayi esnafı, bu yıl da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Mevlid-i Şerif okuttu. Sanayi Camii'nde okutulan mevlide katılan esnaf ve vatandaşlara pilav ikram edildi.

Rize'de gül dikim kampanyası

Rize'nin Pazar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gül dikimi kampanyası başlatıldı. Pazar'da Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında cami avlusunda tertip edilmiş alanlara rengarenk güller dikildi. Gül Bahçesi Projesi, Diyanet görevlileri ve vatandaşlar tarafından büyük destek gördü.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/kutlu-dogum-coskusu-122970.htm



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,587 µs