En Sıcak Konular

YİYİYOS,İÇİYOS,YATIYOS,HEP KAYBEDİYOS

19 Nisan 2009 10:36 tsi
YİYİYOS,İÇİYOS,YATIYOS,HEP KAYBEDİYOS Bütün sezonu hayal kırıklıklarıyla geçiren Fenerbahçe, Ankaraspor deplasmanında sezona noktayı koydu.

ADİOS

Bütün sezonu hayal kırıklıklarıyla geçiren Fenerbahçe, Ankaraspor deplasmanında sezona noktayı koydu. Eksik kadrosuyla fazla bir varlık gösteremeyen sarı-lacivertli takım, başkent ekibine Mehmet Çakır’ın tek golüyle teslim oldu

Ligde ucu ucuna eklenen puan kayıpları, bitime yedi hafta kala Fenerbahçe’yi şampiyonluktan artık iyice uzaklaştırmışken, Ankaraspor maçı oyunculara zul mu geliyordu?
İyice yıpranmış Fenerbahçe kadrosu, özellikle savunmada birbirleri ile pek de oynamamış oyunculardan kurulu olunca,  doğrusu kendi taraftarını fazlası ile endişelendiriyordu.  Buna rağmen ilk yarıda daha iyi oynayan Fenerbahçe’de Aragones’in Kazım’ı kazanma çabalarına takım, özellikle sağdan oynayarak destek veriyordu.
Uğur, Alex’in yokluğunda fazlasıyla içeri kayıp, rakip savunmayı karşısına alarak onlara dikleniyordu.
Güiza yine hareketli görüntüsünde ancak verimsiz versiyonunda seyrederken, kalede Volkan Babacan’ın varlığı, Ankaraspor’dan Bilal, Mehmet Çakır gibi oyuncuları şuta cesaretlendiriyordu.
Bütün bunlar yaşanırken, Fenerbahçe’de aslında otoriteye saygının, itaatin çok zayıfladığı; Deivid’in liderliğe soyunan emirleri ve bunlara karşı çıkan, mesela Uğur’unki gibi, takım arkadaşlarının tepkileri ile ortaya iyice çıkıyordu. Emre’nin gerekli hareketi yapamayan takım arkadaşlarına ellerini iki yana açarak yaptığı isyanın da takımda kimsenin birbirini beğenmediğine bir işareti olabilir miydi?
Bu arada Aragones’in artık iyice bellediğimiz 55. dakika değişikliklerinin altında, sanki bir de Deivid’e karşı çıkan Uğur’u cezalandırma kararı da var mıydı bilinmez?

Süper vuruş

Ankaraspor bilinçli biçimde oyunun temposunu düşük tutarak, aslında bir puana razı, ya da  rastlantı golüne sığınan fikrini apaçık ediyordu. Bu da oldu, Mehmet Çakır’ın müthiş golü, aslında baştan beri denemesini yaptığı bir altın vuruştu, bu gol Fenerbahçe’yi adeta uyuşturuyordu.
Ve... Bu sezonun yenilgi hanesine bir çizik daha çeken Aragones ve oyuncuları, kupaya sığınmaktan başka çaresi kalmamış biçimde, Ankara’dan “Benim için şampiyonluk bitmiştir, daha da şampiyonluğa oynayamam” dercesine uzaklaşıyordu.
10’da Mehmet Çakır ani atakta sağdan inip ortaladı, öndeki Murat Tosun ve arka direkteki Neca ikilisi peş peşe vuramayınca pozisyon gol olmadı.
20’de Güiza, Kazım’ı sağdan kaçıran pası attı, Kazım çizgiye inip ortasını sert biçimde yaptı, gelen topa Ömer Aysan tehlikeli bir ters bir vuruş yaptı,  kornere attı. Bu korneri Emre kullandı, Yasin gelen topu kafa ile kaleye gönderdi ama bu kez de Senecky tehlikeyi önledi.
27’de Kazım yine ortaladı, Senecky ile birlikte topa hamle yapan Deivid, fırsatçılık yapamayınca kale önünde topu rakibine teslim etti.
66. dakikada Emre’nin ceza yayında düşürülmesi ile kazandığı serbest vuruşu Fenerbahçe, oyuna yeni giren Vederson ile kullandı, barajı geçen top direğin yanından dışarı gitti, gol kaçtı.
73’te Ömer Aysan, ani olarak ileri çıktı, önündeki topu ortaladı, ceza alanı içinde Adem şutunu attı ama çerçeveyi tutturamadı, golü kaçırdı.
74. dakikada gol geldi. Baştan beri Babacan’ı avlamak isteyen Mehmet Çakır, uzaktan vurduğu nefis şutla golü attı, maçın o ana kadar ki en güzel hareketini yaptı.
81’de kornerden gelen top, savunmadan dönüp, Emreciksin’in önüne düştü. Onun şutu az farkla yandan dışarı gitti.

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI: MEHMET ÇAKIR

Fenerbahçe’yi resmi olarak şampiyonluk yarışından çekip alan golün sahibi Mehmet, ne kadar iyi bir şutör olduğunu kanıtladı. Maçın başından beri Babacan’ı uzaktan şutlarla yokluyordu, bu emeline 74. dakikada ulaştı. Maçın en güzel hareketini yaparak, hem Ankaraspor’un üzerindeki kara bulutları dağıttı, hem de Fenerbahçe’nin son umutlarını da bir kenara attı.


KIRILMA NOKTASI: KOCAMAN’IN HAMLESİ

Fenerbahçe öteden beri maçların sonlarına doğru özellikle savunmada bir yoğunlaşma sorunu yaşıyordu. Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman bu bilinçle 56. dakikada Theo Weeks’i oyuna alarak, dikkati artık iyice dağılmaya başlayan rakip defansın bir anlamda kimyasını bozdu. Çabuk Theo, yıpranan savunmayı savurdu, Ankaraspor oyunda dengeyi kurdu, ardından gol geldi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1084861&Date=19.04.2009&b=ADIOS&ver=83

 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,286 µs