En Sıcak Konular

TFF: ''PFDK KARARLARI,FİFA VE UEFA KURALLARI ÇERÇEVESİNDE ALINMIŞTIR''

18 Nisan 2009 17:24 tsi
TFF: ''PFDK KARARLARI,FİFA VE UEFA KURALLARI ÇERÇEVESİNDE ALINMIŞTIR'' Türkiye Futbol Federasyonu,PFDK'nın aldığı kararları eleştiren Fenerbahçe yönetimine cevap verdi: "PFDK kararları, FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde alınmıştır."

Türkiye futbol Federasyonu PFDK'nın aldığı kararları eleştiren fenerbahçe yönetimine cevap verdi:"PFDK kararları, FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde alınmıştır."

Konu ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Resmi İnternet Sitesi'nden kamuoyuna yapılan duyuruda şöyle denildi:

"Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından PFDK tarafından verilen cezalarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nu itham eden ve objektif kriterlere dayalı olmayan bir basın açıklaması yaparak, alınan kararların FIFA ve UEFA kurallarına aykırı olduğu iddiasında bulunmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu, faaliyetlerini FIFA ve UEFA'nın prensip ve talimatları çerçevesinde yürütmektedir. Bahse konu üzücü müsabaka sonrasında alınan kararlar da FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde, hukuk süreci kusursuz işletilerek alınmış kararlardır.

Federasyonumuz bahse konu olaylar sırasında basına kaynak olacak hiçbir veri ve bilgiyi kesinlikle paylaşmamıştır. Bu süreç içinde habercilik görevini yerine getiren bazı yayın organları, herkese açık olan ceza yönetmeliklerini etüt ederek, kurullara sevk edilen futbolcu, yönetici ve kulüplerin cezaları hakkında tahminlerde bulunmuştur. Konuyla ilgili günlere ait basın yansımaları incelendiğinde bunun böyle olduğu net bir biçimde görülmektedir. Bu kadar çeşitli haberin ise tek tek yalanlanması söz konusu değildir. Bu tahminler Federasyonumuzun hiçbir kurulunu bağlamamaktadır. Kurullarımızın tüm üyeleri, dışarıdan gelecek herhangi bir etkiyle karar vermeyecek kadar işinin ehli ve deneyimli isimlerden oluşmaktadır.

Bu ceza tahminleri ve yapılan çeşitli yorumların, olayın tarafları olan kulüplerimizi rahatsız etmiş olmasını doğal karşılıyoruz. Ancak olaylardan iki gün sonra Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yaptığı ve oluşan gerilimi azaltmaktan başka hiçbir amacı olmayan açıklamalarından rahatsız olunmasını anlamakta zorluk çekiyoruz.

Benzer olaylardan sonra FIFA ve UEFA dahil dünyadaki tüm çağdaş futbol kurumlarının yaptığı ve yapacağı gibi olayların sorumlularının cezalandırılacağı açıklanmıştır. Bu açıklamaların tek amacı hem Türk futbol ailesinde hem de kamuoyunda oluşan büyük tepkiyi sakinleştirmek ve futbolun yetkili kurumlarının görevde olduğunu belirterek, mevcut tepkilerin önünü almaktır.
 
Türkiye Futbol Federasyonu bahse konu süreci, yasaların kendisine vermiş olduğu yetki ve işleyiş süreci içerisinde yerine getirmiştir. Disiplin süreci aşağıdaki şekildedir;

1-Galatasaray - Fenerbahçe müsabakasından sonra, hakem, 4. hakem, temsilci raporları ve yayıncı kuruluştan temin edilen görüntüler Hukuk Kurulu tarafından incelenmiş, akabinde ilgili kişi ve kulüplerin PFDK'ya sevki için gereken hukuki süreç başlatılmıştır.
2-Bu süreçte kulüplere ve ilgili kişilere savunma haklarını kullanmaları için gereken yazılar gönderilmiş ve böylece toplanan deliller Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sunulmuştur.
3-Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, hakem, temsilci raporları ve yayıncı kuruluştan temin edilen televizyon görüntülerini, sevk edilen kişilerin gönderdikleri savunma yazılarını dikkate alarak, ilgili kulüp ve kişilere verilecek cezaları Futbol Disiplin Talimatı'nın hükümleri çerçevesinde belirlemiştir.
4-Verilen kararlar ilgililerin itirazı üzerine tahkim sürecinin akabinde ya da süresinde itiraz edilmemesi üzerine kesinleşecektir.

Yukarıda belirtilenlerden de anlaşılacağı gibi Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne başkanının, ne de yönetim kurulu üyelerinin sürece müdahaleleri söz konusu değildir. 

Bir kez daha belirtmek isteriz ki Federasyonumuz, henüz yedi aylık bir federasyondur. Görevi devralmış olduğu günden, günümüze değin sporun evrensel değerleri ile bezenmiş bir futbol iklimi yaratmak adına çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.  Bu ortamı yaratabilmek için futbol dünyamızı oluşturan tüm unsurların ortak bir felsefe ve vizyonla hareket etmeleri ihtiyacı vardır. Futbolumuza ve futbolumuzun marka değerlerine zarar veren her türlü girişimin önünü kesebilmek futbol ailesini oluşturan tüm fertlerin ortak görevi olmalıdır. 

Bu vesileyle, herkesin milat olarak nitelendirdiği olayların ardından girilen yeni dönemde, gerilimden, karşılıklı açıklamalarla büyüyen tepkilerden, hiçbir kurum veya kişinin yarar elde edemeyeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,895 µs